Ordblind hjælpemidler

Ordblind hjælpemidler

Ordblind hjælpemidler er virkelig noget, som man kan bruge flere timer på at undersøge, for at finde ud af hvilke der findes, og hvilke hjælpemidler der overhovedet bliver tilbudt. Ordklar tilbyder en masse hjælpemidler her på siden, hvor der bliver præsenteret information om hjælpemidler til ordblinde.

Herunder kan du se, hvilke emner der bliver tilbudt på Ordklar.

Computer programmer

Lydbøger ordblind

lydbøger til ordblinde

Andre hjælpemidler

Hvilket skal du bruge?

Computer programmer

AppWriter til ordblinde

AppWriter er et program, som hjælper dig med at få oplæst tekster på forskellige platforme. Når du får læst teksten op, vil du kunne følge med i, hvor i teksten der bliver læst op, og det vil være med til at hjælpe dig som ordblind med at forstå, hvilket ord der er tale om, osv.
Der findes også ordforslag, scannefunktion og OCR på nogle af deres platforme.

Jeg har som udgangspunkt ikke rigtig selv fået gjort meget brug af AppWriter som ordblind. Men jeg hører fra flere og flere, at det er et super godt program, som ordblinde kan gøre brug af i hverdagen.

CD-Ord til ordblinde

Jeg har tidligere brugt CD-Ord rigtig meget og gør også stadigvæk brug af det den dag i dag, som ordblind, men dog ikke så meget som det tidligere har været. Jeg har brugt CD-Ord til at skrive en eksamensopgave til Datamatiker-uddannelsen som ordblind. Det var min hovedopgave, som jeg brugte det til i hverdagen, da jeg skrev på den.

Brug af CD-Ord til eksamen

Under uddannelse som datamatiker havde jeg min egen computer, som jeg gjorde brug af. Det var netop, fordi jeg ville have min egen, frem for SPS, den gang.

Cliarly til ordblinde!

Personligt bliver jeg mere og mere fan af Cliarly som ordblind ved at gøre brug af deres værktøj. Jeg kan virkelig mærke, at det er en ordblind, som har lavet programmet, og at det er så super enkelt og lige til for en ordblind at arbejde med. Jeg vil klart anbefale at kigge på Cliarly som ordblind.

"Det kan godt være, at I i starten synes, at jeg kludrer rigtig meget rundt i programmet, men det er ofte sådan, det er, når man møder noget nyt. Så kører man rigtig meget rundt i det. Men i den video, som du ser lidt længere oppe på siden, viser jeg dig faktisk, hvordan du nemt og sikkert kommer i gang som ordblind med at bruge programmet."
Hvad er ordblind?
Jesper Petersen
CTO af Ordklar

Lydbøger ordblind

Der findes en masse muligheder for ordblinde for at komme i gang med lydbøger som ordblinde. Det er alt lige fra Mofibo til Ereolen, som er for Bibliotekernes ebøger og lydbøger. Jeg synes, det er mega dejligt at gøre brug af lydbøger som ordblind i dag, fordi så slipper jeg helt for at skulle bruge tid på at læse en bog. Jeg er netop mere til det med at kunne få læst en bog højt, og jeg kan have fokus på andre ting i hverdagen også.

Andre hjælpemidler

Der findes en masse andre hjælpemidler til ordblinde, som kan koste noget, og det kan også være gratis. Herunder lister jeg nogle af de værktøjer op, som jeg tidligere har gjort brug af som ordblind. Dog er der også nogle af værktøjer, som jeg på ingen måde har gjort brug af.

Adgang for alle

Adgang for alle er gratis, og det er også udbudt af Digitaliseringsstyrelsen, som du helt gratis kan bruge til tekstoplæsning. Jeg kan dog fortælle, at det ikke er helt den bedste oplæsningsmulighed, du har som ordblind. Så jeg vil sige, at det skal være den sidste udvej at gøre brug af det her.

DR - DR Ligetil

Dermed tilbyder DR også oplæsning af tekst, samt at DR Ligetil tilbyder også en simpel og let tekst til ordblinde. Personligt har jeg gjort meget brug af det her tidligere.