Dybdegående Erfaringer med ChatGPT” inviterer dig til at opleve verden gennem mine brugerøjne. Den udforsker, hvordan ChatGPT går ud over at være blot et redskab og udvikler sig til en næsten personlig relation. Her bliver feedback og støtte tilgængelige som fra en fortrolig ven.

Min erfaring med ChatGPT.

Min erfaring med denne teknologi er omfattende og nyttig, især når det kommer til at supplere min viden som en person, der er ordblind. Jeg benytter ofte denne teknologi til at få information, som måske ikke er let tilgængelig andre steder. Dog er der visse forhold, jeg er særligt opmærksom på, når det handler om AI.

Hvad har jeg brugt det til?

  • Hjælp til evt problemer som jeg har med min programmering. Hvis jeg har lavet noget bestemt som input skal valider på ens data. Hvordan kan det blive gjort på en god måde!
  • Dele tanker om nye opgaver. Fx Hvordan kan jeg lave en service som har X og Y i sig som tilpasser sig ordblinde.
  • Hvordan skal jeg forstå denne slags tekst.
  • Udarbejdet/udregne matematik efter jeg opstiller nogen regler for hvad matematik indhold skal være.

Det har støttet mig i at undersøge komplekse emner, hvor andre ressourcer måske ikke har været lige så lettilgængelige eller forståelige. Jeg har erkendt, at det fungerer som en værdifuld samarbejdspartner, især når det drejer sig om at udforske kreative løsninger inden for programmering, udvikling og forståelse af tekster. Ved at dele mine artikler og opgaver med ChatGPT har jeg modtaget gavnlig feedback og forslag til forbedringer.

Ting jeg bare ikke vil gøre!

Der er nogen ting som jeg på ingen måde vil dele eller oplyse omkring. Det er også noget som jeg virkelig fraråder dig til at gøre!

  • Følsom oplysninger som omkring sygdoms informationer.
  • Følsom oplysninger omkring din virksomhed – GDPR.
  • Oplysninger som du ikke ønsker at dele med nogen overhovedet!

Google har lavet Gemini!

Mange er bekendt med denne type teknologi, men her i december 2023 har Google præsenteret deres nyeste innovation. Denne løsning siges at være betydeligt hurtigere end tidligere modeller, og det ser ud til, at deres tilgang kan være en lovende mulighed for fremtiden. Baseret på de videoer og billeder, jeg har set, ser det ud til, at det virkelig er en potentiel stærk spiller inden for AI.

Brugen af hjælpmidler som ordblind samtidig med brug af ChatGPT?

Jeg har brugt CD-Ord, og når jeg har haft behov for feedback på mine artikler eller opgaver, har jeg aktivt delt dem med ChatGPT for at tilføre en ekstra dimension af indsigt. Denne kombination af værktøjer har vist sig at være en kraftfuld ressource i min læringsproces.

Få hjælp af ChatGPT som ordblind?

Jeg vil på ingen måde sige, at det er snyd at bruge det som ordblind. Men mener bestemt at du skal tænke dig om når du bruger den.

Er du fx i gang med matematik opgave og der er en tekst som du bare ikke forstår. Så tager det som du ikke forstår.
Du kan fx se på billedet under hvad jeg mener.

ChatGPT

ChatGPT guider dig langt hen ad vejen med, hvordan du kan tackle opgaven. Du lærer både at arbejde med tal og bogstaver, da den for eksempel kan give dig forslag. Jo mere du bruger ChatGPT, desto bedre lærer du den også at kende, særligt som ordblind. I begyndelsen oplevede jeg selv, at det var udfordrende at bruge den, men med tiden lærte jeg, hvordan jeg bedst kunne kommunikere med ChatGPT, hvilket forbedrede min forståelse.

Jeg har kunnet dele og modtage information, hvilket har resulteret i en værdifuld udveksling af viden og feedback fra ChatGPT. Denne interaktion har beriget mine oplevelser på måder, jeg ikke havde forventet.

Scroll to Top