Ordblindeundervisning

Ordblindeundervisning

Mange mennesker lider af ordblindhed, og det kan være svært at kommunikere med dem. Ordblindhed er en lidelse, der gør det svært for en person at se, læse og stave ord. Ordblindhed kan være svært at behandle, men der er mange ressourcer, der kan hjælpe til ordblindhed.

Hvem kan få ordblindeundervisning?

VUC og AOF tilbyder begge ordblindeundervisning. For at find ud af hvad der bedste kan betale sig for dig, at tag i forhold til ordblindeundervisning. Så vil jeg klart anbefale dig at kontakt et af disse to steder for at høre dine muligheder.

Læs mere om AOF ordblindeundervisning

Læs mere om VUC ordblindeundervisning

Disse steder er hvad jeg er bekendt med. Dog tilbyder private virksomheder også ordblindeundervisning men det har jeg intet kendskab til overhovedet.

Dog vil det så komme til at koste en del mens på VUC og AOF kommer du til at modtage undervisning gratis.

Hvordan var min ordblindeundervisning?

Personligt så jeg kan huske, at vi lært lidt omkring hvornår man skulle sætte , og .
Men det har jeg totalt glemt alt om den dag i dag men vi fik også lært om forskellig regneregler for matematik, bacis engelsk og samtidig fik vi også lært om hjælpemidler. Hvordan man kan klare sig igennem uddannelse med hjælpemidler som ordblind.

Dermed var vi også kun 4-6 stk på ordblindeundervisning hvor jeg gik i Hillerød VUC. Det er nemt og lige til, samtidig så er du kun i klasse med nogen som også er ordblind. Der er ordblind farlig lærer som hjælper dig når det er du modtager undervisning.

Hvad synes jeg om Ordblindeundervisning?

Personligt så synes jeg virkelig at ordblinde undervisning har givet mig en masse værdi hvor jeg fik mulighed for at blive bedre til, at bruge CD-Ord og samtidig blive endnu bedre til dansk, matematik og engelsk.

Personligt så gik jeg både på Lyngby VUC og Hillerød VUC.

Hillerød VUC fik jeg bla. modtaget undervisning som ordblindeundervisning og så fik jeg også taget 9 kl, 10 kl og samtidig fik jeg også taget matematik C.

Lyngby VUC fik jeg dog gået der ca ½ år før jeg startede på datamatiker uddannelsen. Her modtage jeg kun Matematik B og andre fag.

"Vil virkelig anbefale dig at tag ordblindeundervisning. Personligt har det giv mig en langt bedre række sæk end jeg virkelig troede at jeg havde fået igennem Ordblindeundervisning. Hvis jeg ikke havde modtaget den undervisning. Så er jeg sikker på at jeg havde klart mig dårligere."
Jesper Petersen - Job ordblind
Jesper Petersen
ejer af Ordklar

Ordblindetesten

En ordblindhedstest er en test, der bruges til at afgøre, om en person lider af ordblindhed. Ordblindhed er en lidelse, der gør det svært eller umuligt for en person at læse og stave. Ordblindhedstest kan normalt afgøres ved at have personen læse og stave til en test.

Du kan læse meget mere på ordblindetest – Hvor jeg deler en masse information omkring lige netop ordblindetest.

Der skriver jeg også en masse omkring lige netop ordblindhedstest. hvordan foregår en ordblindetest, hvilke typer findes der, Fakta omkring det, formål med testen, hvad du kan forvente og meget mere.

Hvad tænker du om ordblindhed?.. Hvad er det overhovedet?

Marie Wolter Bertelsen fra VUC Roskilde kommer virkelig ind på nogen gode pointer som du helt sikkert kan tag med dig når du evt måske skal start til ordblindeundervisning eller vil tag et forløb ved siden af dit alm hverdags arbejdet.

Marie fortæller omkring ordblindhed og Det er let og enkelt at forstå det som Maria kommer ind på, bruger ingen farlig sprog som er til at ikke, at forstå. Ellers har Roskilde VUC også youtube hvor der kommer en masse videoer.