Tale-til-tekst som ordblind

Hvad tænker jeg om Tale-til-tekst for Cliarly?

Tale-til-tekst Kender du det ord? – Personligt så tror jeg virkelig, at Cliaryhar har ramt “Toppen“. Og jeg mener “Toppen“, fordi det her med, at du kan tale til tekst både på dansk og engelsk. Det er simpelthen så super, super fedt. Jeg har arbejdet med programmet i noget tid nu og prøvet de her nye funktioner. Jeg synes godt nok, at det er et fedt program nu, og der er nogle små ting, som jeg godt kunne savne eller godt ønske mig lidt.

Hvis jeg skulle vælge at tale til tekst her på Cliarly, eller om jeg skulle gøre brug af Google Docs, hvor jeg sådan set også vil kunne tale til teksten, vil jeg sige farvel og tak til Google Docs og komme i gang med Cliarly. Det kan godt være, at det lyder absurd, men jeg synes bare, at den måde, som jeg kan arbejde med teksten på hos Cliarly, den er simpelthen let, og det er en fordel for en ordblind som mig.

Vigtig Information i forhold til video: Husk at trykke “Ret tekst” før du bruger oplæsningen, da oplæsningen ikke bliver særlig god, hvis der ikke er sat nogle punktummer. Som man kunne høre i videoen, kan Cliarly blive helt træt, hvis den skal læse for meget, uden at kunne “trække vejret”.

Måske ideer til fremtiden for Cliarly med tale-til-tekst.

Der er dog nogle ting, som jeg godt kunne savne lidt i forhold til at tale til teksten, og nogle ting, som jeg godt kunne tænke mig, der kom i fremtiden. De ting, jeg tænker, der kunne komme i fremtiden, det er sådan noget som, at du kan opjustere/nedjustere i forhold til, hvor hurtigt programmet skal læse teksten, og hvor langsomt den skal læse teksten. Det er nogle af de ting, som jeg synes, at man kunne overveje at få implementeret. Men man kunne også overveje at implementere sådan noget som, at man kan ændre på, hvilken form for stemme, man vil høre. Er det en mandestemme, er det en kvindestemme, eller er det noget helt andet, du faktisk præcist ønsker at få hørt i forhold til stemmen? Jamen, så er der kunne det være en mulighed for, at brugerne rent faktisk kunne tilpasse deres ønske efter behov.

Men hvornår er det ærlig erkendelse, at lige præcis det her program, det er noget, jeg virkelig har savnet. Det kan et eller andet, og jeg ved ikke, hvad det er, men det kan noget, som gør, at jeg har ledt efter det i lang tid. Men markedet har bare ikke kunnet opfylde mine krav i forhold til netop dette program. Jeg synes, programmet kan utrolig meget, og det er næsten skræddersyet til det formål, som jeg gerne vil have, at det skal kunne. Jeg synes godt nok, at det er super lækkert at have dette program, som jeg kan gøre brug af, som ordblind.

Tale-til-tekst som ordblind - Bedste værktøj i 2024!

Hvem er Cliarly

Men bare for at få afsluttet denne artikel, vil jeg sige, at der er et program, der faktisk for mit synspunkt er noget så tæt på det perfekte, at jeg vil sige til enhver ordblind: Har du prøvet at bruge cliarly, og hvis ikke, så kan du få noget ud af det.