Spare penge som ordblind

Spare penge som ordblind - Lær om Privatøkonomi!

Du er måske på udkig efter at lær lidt omkring din egen Privatøkonomi som ordblind. Jeg er ikke uddannet ind for privatøkonomi. Men jeg har lært en del omkring det sidste års tid. Derfor vil jeg gerne dele min erfaring og viden ind for det.

Jeg giver dig en masse overvejelse i forhold til din privatøkonomi om hvordan den kan blive gjort bedre! Der findes en masse gode input til ens privatøkonomi.

Deler en masse viden til dig som skal være med til at kende forskellig på god og ikke god økonomi.

Hvad er privatøkonomi?

Så tænker du sikkert nok, Jamen hvad er så privatøkonomi? – Jo, det er den indtægter og udgifter som du har i hverdagen. SU, Fast løn er som sagt indtægter mens sådan som ungdomskort til s-tog eller ligne det er en udgift, Betaling af lejlighed eller måske bil?

Men derudover høre dine privatøkonomi som ting som fx dit hus, bil eller opsparing og pension som alle har en værdi i dag. Det er også dine passiver som gæld eller lån.

Men hvad er så en god privatøkonomi?

Jo det er at din indtægter er større end din udgifter. Det vil sige, at hvis du får 5000 kr,- om måned i SU og du bor ud. Så du betaler 2500 kr,- for at bo der hvor du bor nu. Det kalder man for en god privatøkonomi.

Så det vil sige hvis du har en husleje på 7500 kr,- hver måned og du stadigvæk kun får 5000 kr,- så kalder man det for en dårlig privatøkonomi.

Så lad være med at bruge penge som du ikke har. Brug kun penge som du som udgangspunkt har og bruge dem fornuftig!

Anbefaler at kig på disse ind for privatøkonomi

Her har jeg linke til 4 Youtuber som deler viden omkring privatøkonomi og samtidig også deler en masse viden omkring aktier.

Her har jeg personligt lært en masse fra de 4 person og fået en masse viden omkring hvordan jeg netop kan spare penge i hverdagen som ordblind.

Dermed skal det siges at jeg har ikke kontakt nogen af disse person og spurgt om de vil deltag.

Brug penge på noget som giver dig værdi i livet som ordblind.

Overskriften fortæller en del om det her emne – Hvorfor brug penge på noget som giver dig værdi i livet som ordblind.
Det spørgsmål sidder du sikkert med og tænker “Jamen Jesper kan det ikke være ligemeget?”
Der er mit svar nu. Som udgangspunkt skal du overvej dine muligheder i forhold til værdi i dit liv. Det skal være ting som giver mening.

Hvorfor bruge penge på at købe usundt mad som måske en Pizza som i dag (2022) koster omkring 70-90 kr. Så der imod gå ned i den lokale Netto og måske køb en lækker kylling som måske bare koster 45 kr og så måske have mad til to dage.

Det er helt bestemt en af de overvejelser du måske har gjort dig i forhold til at det kan giv dig værdi i dit liv som ordblind.

Brug på fitness eller spare?

Tidligere kom jeg ind på omkring økonomi hvad er sundt og hvad IKKE sundt. Din kommune har sikkert 2-4 områder hvor du kan løbe eller træne som ligger evt ude i skoven. De er som sagt gratis og jeg kan huske da jeg gik på datamatiker uddannelsen. Alle vennerne havde adgang til fitness centeret mens jeg valgt at gør brug af Kommune gratis muligheder.

Det koste mig virkelig 0 kr hver måned mens af og til skulle jeg dog høre på at mine venner synes at det var dyrt og der var altid mange mennesker derned. Så med andre ord jeg slap helt med at betale for dyre abonnement til noget som jeg i stedet for kunne gøre brug af Gratis.

Det kan også være din lokale fodbold klub som har god fodboldbane som du kan løbe træne med et par fodboldsko.

Tænke ud af boksen!

Som jeg lært på min arbejdes plan, hvis du ikke har muligheden for at cykle i skole eller gå i skole. Jamen så evt gøre sådan at den stopper med dine zoner 2-3 stop før der hvor du normalt skal af. Fordi så kan du gå og det er altså sundt at gå. Så slipper du måske for at gå senere på dagen.
Så prøv at tænke ud af boksen og kom med nogen ting som du måske aldrig har gjort før.

De rigtig områder at spare på?

Her vil jeg så dele nogen af de tips og tricks til at du kan spare penge fx under uddannelse eller har fået dit første job men dog er lønnen ikke så høj.

Lad også sige, at du køber Kaffe hver dag hos 7-eleven og du giver 30 kr,- gange med 30 dage det bliver så 900 men hvad bliver det så på et helt år?

Det bliver så 10.800 kr på Kaffe som du drikker hverdag!

Det er virkelig mange penge i mine øjne.

Hvorfor så ikke evt lave en billigere løsning? Jamen det er jo så at lave den hjemmefra og tag den med i skole eller ligne. Lad også sige at en Kaffe pose koster 60 kr,- og kan holde 14 dage. Det bliver så 120 kr på en måned. Men skal du så købe det over et helt år, Koster det så 1.440 kr,-

Prøv overvej de billig løsning i stede for at altid skulle købe noget på vejen. Hvis du Søster eller nogen i din familie har Tv 2 play, og der er noget du gerne vil se, Hvorfor så evt ikke spørger dem om man må låne deres konto.

Så find ud hvor henne du kan spare på dine privaøkonomi som ordblind. Med andre ord SKÆR fra hvor det er muligt at gøre for dig!

Lær om Privatøkonomi som ordblind

Lad være med at bruge din penge på noget som ikke er vigtig for dig! Brug dem heller på ting som giver din hverdag værdi eller noget som kan hjælpe dig.

Daniel deler hans viden til dig igennem to videoer!

Det skal lige blive slået fast fra starten, at der ikke er tale om reklame. Videoer er med til dig som ønsker et langt større overblik med dine private penge som ordblind.

Som du nok fik læst tidligere lært, jeg lidt omkring privatøkonomi. Daniel her som har lavet en video kan være med til at du netop også får bedre styre på den del.

Daniel laver også en masse andre videoer omkring andre emner men det indlæg skal være med til at hjælpe dig med at find ud af hvor du kan spare penge som ordblind i dag.

Jeg kan selv huske da jeg var under uddannelse som datamatiker – Der gjord jeg rigtig mange ting for at spare. Det var ved at finde den billigeste måde at komme i skole på, kunne jeg bo tæt på uddannelse eller noget andet.

Men jeg synes du skal lad dig høre hvad Daniel har at sige, Der er del af de ting som han fortæller som jeg også selv har gjort igennem min uddannelse.

Ekstrabladet har lavet en artikel omkring Daniel hvor han også deler en masse andet her – “Daniel har succes på YouTube: Sådan giver han pengetips” ellers har DR.dk også lavet en artikel omkring Daniel.