Her vil jeg være med til at giv dig et overblik over tips og tricks til uddannelse som ordblind i Danmark.
Det skal være let og nemt for dig som ordblind at find lige netop den uddannelse som du gerne vil ind på som ordblind.

Giver dig også de bedste tips og tricks til dig!

Uddannelse som ordblinde

Uddannelse til dig som ordblind i år - Min input til dig og viden til dig!

Du er måske på udkig efter uddannelse som ordblind, så vil jeg gerne være med til at hjælpe dig langt hen af vejen sådan, at du følger at jeg hjælper dig godt på vejen med at finde uddannelsen som du netop går og drømmer om i hverdagen. – Kender du også de 3 ukendte faktorer der kan påvirke dit studie som ordblind?

Har jeg haft problemer med uddannelse?

Jesper Petersen - Ordklar - Ordblindhed

Mit bedste råd til dig er:

Personligt så har jeg selv haft problemer med uddannelse hvor jeg har droppede uddannelsen eller gået den forkert vej i forhold til at komme i mål med uddannelsen.
Det har gjort at jeg den dag i dag fortryder virkelig nogen ting som jeg gjord undervejs men fandt senere ud af at jeg skulle have gennemført uddannelse som ordblind.

Hvad er de generelle optagelseskrav?

Når man overvejer at søge ind på en uddannelse, er det vigtigt at sikre sig, at man opfylder de optagelseskrav, der er sat for uddannelsen.

Optagelseskravene varierer fra uddannelse til uddannelse, og det er derfor vigtigt, at man sætter sig godt ind i, hvad der kræves for den uddannelse, man ønsker at søge ind på.

Du kan læse meget mere på Ug.dk omkring Adgangskrav til våderegående uddannelser

Hvordan sikrer du dig, at du opfylder de optagelseskrav?

Det er ikke altid let at finde ud af, hvilke krav der gælder for optagelse på en uddannelse. Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind, og det kan være svært at holde styr på alle de forskellige krav. Her er nogle gode råd til, hvordan du sikrer dig, at du opfylder de optagelseskrav:

1. Tjek de generelle optagelseskrav for den uddannelse, du ønsker at søge ind på. De fleste uddannelser har et minimumskrav for karakterer eller andre faglige krav.

2. Sørg for at have de nødvendige dokumenter klar. Nogle uddannelser kræver, at du sender ind en ansøgning med dine faglige kompetencer og/eller CV.

3. Gør dig bekendt med de forskellige test og prøver, der kan være nødvendige for at komme ind på uddannelsen. Nogle uddannelser kræver, at du tager en bestemt test eller prøve for at vise, at du har de nødvendige færdigheder.

4. Sørg for at du har de nødvendige økonomiske midler

Hvad var mine drømme med uddannelse?

Der findes en masse måder som gøre at du netop kan komme i mål med uddannelsen. Uddannelse som ordblind kan ofte være svært og du skal nok bruge en del tid på at undersøge hvilken uddannelse du ønsker at komme ind på eller komme i mål med.

Jeg har derfor lavet et par artikler som beskriver nogen af de ting som jeg gjord af overvejelse i forhold til uddannelse mv.

Måske tænker du om jeg har 3 gode tips til dig som ordblind med at start på uddannelse? Det kunne også være at du på udkig efter at finde 6 måder som du kan finde den bedste uddannelse på i dag? – Måske input eller ideer som du ikke selv havde overvejet da du skulle søge ind på uddannelse?

Jeg kan også fortælle dig at jeg som ordblind også selv har gennemført uddannelsen som brandmand og det er virkelig en uddannelse som har givet mig en masse viden og erfaring som jeg har kun tag med i mit hverdags liv i forhold til mine tænker og ideer mv.

Hvad kan du gøre, hvis du ikke opfylder de optagelseskrav?

For at sikre dig, at du opfylder de optagelseskrav, skal du først og fremmest sørge for at have de nødvendige kvalifikationer. Du skal have en gymnasial eksamen eller tilsvarende for at kunne blive optaget på de fleste universiteter. For at kunne blive optaget på nogle af de mest prestigefyldte universiteter, skal du dog have en særlig adgangsgivende eksamen.

Forbered dig godt til ansøgningsprocessen

Når du søger ind på en uddannelse, er det vigtigt at sikre dig, at du opfylder de optagelseskrav. Dette kan være en stor udfordring, især hvis du ikke ved, hvor du skal starte. Følgende tips kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke optagelseskrav du skal opfylde.

1. Gør dig bekendt med de forskellige test og prøver, der kan være nødvendige for at komme ind på uddannelsen. Nogle uddannelser kræver, at du tager en bestemt test eller prøve for at vise, at du har de nødvendige færdigheder.

2. Sørg for at du har de nødvendige økonomiske midler. Inden du søger ind på en uddannelse, skal du sørge for, at du har de økonomiske midler til at betale for uddannelsen.

3. Forbered dig godt til ansøgningsprocessen. Sørg for at du har alle de nødvendige dokumenter og informationer, før du søger ind på en uddannelse.

Hvorfor er det svært at vælge uddannelse som ordblind?

1. Skal man tag samme uddannelse som ens forældre?

  • Det kommer helt an på hvad du selv synes. Personligt troede jeg at jeg skulle starte på Social- og sundhedshjælper efter som min mor havde uddannelsen ind for det. Men fandt senere ud af at det på ingen måde var en uddannelse for mig.

Hvorfor?

Fordi der var en masse ting i uddannelsen som jeg på ingen måde kunne se mig selv gøre eller tilbyde mig selv i at være den person som skulle gennemføre uddannelse når der ikke var noget ved den hen af vejen som sagde mig noget som helst. Derfor valgt jeg efter kort tid at droppe uddannelsen.
Derfor har jeg lige 3 gode pointer som du skal overvejer hvis du vil tag samme uddannelse som dine forældre som jeg fik lært den gang.

  • Er det muligt at prøve faget ved at komme med på arbejdet
  • Er det område som tiltaler dig? – (Overvej evt skal du arbejde med mennesker eller er det løsningens opgaver?)
  • Brug tid på at undersøge om du tænker du vil gå samme vej som dine forældre og være 100% sikker

2. Skal det være en uddannelse som er kort?

Det er svært at svare på men det kommer helt an på hvad du selv tænker det skal være men igen kan man så også vende den om til skal det være en uddannelse hvor du lærer omkring hvordan du bygger et hus? fx tømrer? eller skal det være VVS? eller vil du måske sidde på et kontor og arbejde med salg eller it-løsninger?

Nogen uddannelser vil som sagt være kort mens andre vil ofte være lidt lange i det.

Personligt har jeg ikke kiggede på om de har været lang eller ej, Det er dog uddannelsen i sig selv som tiltaler mig om jeg vil tag den eller ej.

3. Skal man tag flere uddannelser eller ej?

Personligt så har jeg flere uddannelse men jeg vil komme ind på senere hvorfor jeg har flere uddannelse bag mig og hvorfor jeg tog de uddannelse valg som jeg nu fik gjort.

Hvorfor tog jeg de uddannelser som jeg nu har? – Jeg har brandmand, Vagt og Datamatiker, Kontrollør (Parken i københavn ved FCK), web-integrator uddannelse bag mig.

Da jeg var 18 år, startede jeg på mit sådan første frivillig arbejde som var kontrollør i parken hvor jeg skulle stå for sikkerhed i parken og åbene og lukke for gæster osv. Der lært jeg en helt masse ting omkring person og forskellig person og en masse andet som jeg lært som ordblind.

Tilbage i mine unge dage da jeg var omkring 20-22 år gammel, der var jeg i den gang Allerød brandvæsen (Frivillig), og efter 2-3 år senere så blev jeg tilbudt at jeg kunne starte på uddannelsen som brandmand. og der efter så tog det ca 2 år før at jeg var færdig med uddannelsen som brandmand.

Her efter så valgt jeg at studier ved siden af på VUC Hillerød og Vuc Lyngby hvor jeg har haft min daglig gang omkring matematik, dansk, ordblinde undervisning eller noget helt andet.

Tilbage slutning af 2017 fik jeg færdig gjort HF og VUC hvor jeg så der efter i 2018 startede på datamatiker uddannelse hvor jeg så fik færdig gjort den efter 4 år. Normalt vil den have taget 2½, men pga at der sket nogen personlig ting som gjord at jeg måtte udskyde tiden på uddannelse så blev jeg færdig lidt senere end normalt.

Så vil flere uddannelse være et godt valg?

Som udgangspunkt nej uddannelser er aldrig en dum eller dårlig ide, fordi uddannelser kan være med til at gøre dig dygtigere og bedre i fremtiden og lærer en masse nye ting.

Men en ting som jeg klart vil anbefale dig det er at lægge en plan i forhold til hvordan du vil komme i mål med uddannelsen som du gerne vil opnå som ordblind i dag.

Scroll to Top