SPS eller egen computer?

Skal du have din egen computer eller SPS? Hvilket overvejelser har du gjort dig i forhold til om det skal være din egen eller SPS?

Denne artikel skal være med til at få fast lagt om hvad du skal vælge i fremtiden som ordblind.

Indholdet skal være med til at også at fortælle dig hvilken mulighed du evt har ved at tag SPS eller egen computer.

Hvad er SPS?

SPS eller egen computer?

Hvad er SPS(specialpædagogisk støtte) så? Jo det skal jeg være med til at forklare dig igennem denne her artikel. Skal være med til at støtte elever eller studerende kan gennemføre uddannelse ligesom de andre elever eller med andre ord kan være med til at gøre, at du som ordblind bare får bedre overskud til uddannelse.

Bare rolig. Bare fordi du bruger SPS så snyder du ikke til eksamen eller igennem uddannelsen. SPS er med til at gøre at du får hjælp med fx CD-Ord eller andre hjælpemidler som ordblind.

SPS kan du læse meget mere omkring hvad det er.

Vigtig information til SPS-området.

SPS eller egen computer?

SPS er som sagt Staten som tildeler dig hjælpen eller med andre ord SPS bevilge til studerende som fx er ADHD, Ordblindhed eller andet som kan dokumenteret funktionsnedsættelse. Så her hvis du får taget en ordblinde test så giver det dig mulighed for at søge SPS.

Før/mens du evt starter på en uddannelsen eller er i gang med uddannelsen så laver skolen ofte en form for ordblinde test for at finde ud af om du er ordblind eller ej.

Hvilket gøre at de ofte hurtigere kan søge om SPS til dig.

SPS vil som udgangspunkt sikre at du kan gennemføre en uddannelse med din funktionsnedsættelse. Derfor er der støtte at hente ved at gøre brug af denne mulighed.

God ide er: Være optaget på en uddannelse som er godkendt til SPS. Evt spørger om de har en SPS-vejleder som kan søge om SPS til dig som ordblind.

SPS har lavet en guid eller skal vi kalde det trin-for-trin til at søge efter SPS. Så vil jeg anbefale dig at kig her på SPS – sådan søger du om SPS

Hvis jeg vælgere min egen computer frem for SPS?

Der hvor jeg ser fordelen ved at du evt vælgere din egen computer frem for at gøre brug af SPS computer. Så har jeg liste nogen områder du måske kunne overvejelse herunder.

Fordele som jeg ser det er:

Her under vil jeg så komme med nogen ulemper i forhold til at købe din egen computer frem for at bruge SPS-computer.

Hermed skal det også lige siges, at langt de fleste uddannelse steder der tilbyder man Microsoft-office pakken når man starter på uddannelsen.

Hvordan kommer du så igang?

Nu har du helt sikkert læst en masse omkring SPS. Men denne her trin-for-trin guide som jeg nok vil kalde det for er med til at hjælpe dig om du skal tag skridt om det skal være SPS computer eller måske overvej at købe din egen computer.

Lidt længere nede har jeg henvist til Computer til ordblinde. Der finder du en side hvor jeg fortæller lidt omkring computer hvad du skal kig efter som ordblind. Så det er vigtigt for mig at du netop for den information du skal bruge for at beslutte dig for om det skal være din egen eller SPS computer.

Utroligt vigtigt for mig at tildele en masse viden til dig før at du tager dit valg.

SPS eller egen computer hvad skal du så vælge? Jo hvis du på ingen måde har adgang til computer eller Mac-computer (Evt kig på humac hvis du er studerne). Din skole kan søge om den man vil kalde for it-startpakke med computer. Computer består af læse og skrivestøttende program, Windows- styresystem og Microsoft Office pakker. – Har lavet et kursus om OneNote.

Information til forældre

Hvis du som ordblind søger om programmet og du evt er under de 18 år. Så skal dine forældre eller værge skriver under på, at man ikke har adgang til computer (Windows) eller mac-programmer.

Erklæringen skal vedhæftes i SPS2005 samtidig med at du ansøger om it-startpakken som ordblind.

Hermed skal du når du søger også tilføjet ordblindetest eller udtalelse fra en læsekonsulent hos PPR vedkæftet. Det er utroligt vigtigt at du netop gøre de når du søger om computer i dag.

Scroll to Top