At navigere i uddannelsessystemet som ordblind kan være en udfordrende rejse. Det kræver tålmodighed, forståelse og de rette værktøjer til at overvinde de hindringer, der kan opstå. Jeg afsluttede selv min uddannelse som 28-årig, hvilket føltes sent, men livet er ikke altid en lige vej.

Der kan være mange sving, bakker og nogle gange uheldige omstændigheder, der fører til forsinkelser. Men det vigtigste er, at man når sit mål, uanset hvor lang tid det tager. Her er tre tips, der kan hjælpe dig med at starte på din uddannelse

uddannelsen som ordblind

1. Fortælle dine drømme til venner eller familien!

En ting jeg lært efter at jeg var færdig med nr 2 uddannelse, det var at jeg sagde hele tiden til min mor og bedste ven, at jeg nok skulle komme i mål med uddannelsen som datamatiker. Jeg vil bare gerne i mål fordi jeg synes det med at arbejde med programmering sagde mig virkelig meget.

Jeg skrev de mål ned som jeg vil opnå og det var at JEG SKULLE blive færdig med uddannelsen som datamatiker.

2. Er der en genvej til uddannelsen som ordblind?

Efter at jeg var blevet færdig med uddannelsen som web-integrator. Som det hed den gang jeg tog uddannelsen. Fandt jeg frem til at jeg netop, slip for at tag en fuld HF med dansk, matematik, engelsk og andre fag. så skulle jeg bare tag Matematik på B for at komme ind på datamatiker uddannelsen som ordblind.

3. Gør brug af familie og venner hele tiden!

Jeg brugt utrolig meget tid på at snakke med mine forældre og venner omkring uddannelsen. Undervejs fik jeg også nogen venner på datamatiker uddannelsen som jeg fik en masse gode emner omkring og samtidig som også hjælp mig vejlede mig på flere måder igennem uddannelsen som ordblind.

Bonus tip til dig!

En ting som jeg har lært igennem de uddannelser som jeg har taget. Det er at fortælle, at man er ordblind og at man har svært ved at læse og skrive, men så er det også der du kan fortælle en masse andet som du er god til som ordblind.

Mine 3 gratis tips til dig. Jamen der må jeg være ærlig og sige, at dem, som jeg fortæller, der har jeg kun gode erfaringer med at gøre dem. De 3 tips, som jeg har givet dig, er med til at kunne klare det igennem uddannelse, og der vil være 100% støtte fra dine forældre eller kæresten, hvis det er dem, du fortæller det til.

Hvis det er, du har brug for at spare med en, der er ordblind, så er du mere end velkommen til at kontakte mig på mail. Så vi kan tage en dialog omkring tankerne, samt dine ønsker og behov mv.

Få hjælp til at skrive og læse

AI - Hjælpeværktøj til ordblinde.

Hvis du ikke har set det, har jeg også lavet en artikel om Cliarly, som er et AI-hjælpeværktøj til ordblinde. Personligt vil jeg virkelig anbefale at kigge på det og gøre brug af det! Jeg er selv ret stor fan af Cliarly som ordblind.

Er du sikker på, at hvis du kom i gang med Cliarly som ordblind, så vil det kunne støtte dig med at rette dine opgaver og stave rigtigt som ordblind i dag?

Du kan også se Youtube video her om Cliarly.

Overskud til uddannelse

finde overskud til at gennemføre en uddannelse som ordblind. Måske sidder du og mangler ideer, eller måske spekulerer du på, hvordan du kan finde overskud til at gennemføre din uddannelse som ordblind. Jeg har selv været i den situation, hvor jeg manglede overskud til min uddannelse.

Det er ikke usædvanligt at høre om de udfordringer, der kan være forbundet med at gennemføre en uddannelse som ordblind. Men jeg er her for at give dig input og ideer til, hvordan du kan overkomme disse udfordringer.

Overskud til uddannelse
Scroll to Top