Der er 3 fejl som jeg begik ved uddannelse, som jeg den dag i dag fortryder virkelig meget og have håbet/ønsket at jeg vist disse fejl før at jeg tog mine valg for at komme videre!

Giver dig 2 grund i hvert emne til at du ikke skal begå de 3 fejl som jeg begik under uddannelse.

3 fejl jeg begik ved uddannelse!
Jesper Petersen - Ordklar - Ordblindhed

Hvis jeg ikke havde begået de fejl, så havde jeg også været færdig med uddannelse lang tid før, at jeg blev 28 år. Havde jeg måske gennem tænk over disse fejl som jeg begik. Så er jeg også overbevist omkring at jeg kunne havde været færdig 2-4 år før normalt.

Selvom de 3 fejl jeg begik ved uddannelse, så fortryder jeg intet, jeg er så heldig, at jeg kom i mål med uddannelse. Hvilket gøre at jeg er utrolig slot som ordblind at jeg er kommet i mål med uddannelse! Selvom de 3 fejl jeg begik ved uddannelse gjord at jeg var lidt længere om at blive færdig med uddannelsen.

1. Droppe ud af uddannelse! - Du kan altid bruge en uddannelse

En af de ting som jeg fortryder virkelig meget i gennem tiden hvor jeg har taget uddannelse, det er at jeg har droppede ud af en uddannelse. Fordi jeg synes ikke den sagde mig noget som helst, hvor jeg så senere finder ud af det er altså en uddannelse som jeg skulle have taget.

Hvis jeg havde gennemført den så var jeg blevet færdig 1-2 år før tid.

Den uddannelse var med til at gøre at jeg netop kunne komme ind på datamatiker uddannelsen.

Hvorfor – Gjord jeg så det?

Jo jeg gjord det fordi, at jeg synes ikke rigtigt, at uddannelsen tiltalt mig så meget mere fordi jeg følge at jeg virkelig kede mig og det sagde mig bare virkelig intet at bare ikke følge, at jeg keder mig på uddannelsen.

Det var som sagt intet let valg ved at gøre det. Men jeg vil klart anbefale dig at DU på ingen måde dropper ud af en uddannelse fordi du synes den er kedelig eller den ikke siger dig noget.

2. Bare blive hjemme og tro du kan alt!

Da jeg gik på VUC, der var mange gang hvor jeg valgt at blive hjemme fordi jeg ikke kunne li undervisning eller, at jeg synes ikke rigtigt var noget for mig.
Men af og til var der også bare sådan, at jeg vist nogen gang hvad der skulle ske i næste undervisning. Der sagde jeg bare “Jamen det der… ved jeg alt godt…” og så blev jeg bare væk. Hvilket ikke er den rigtig ide.

Det er virkelig bare på ingen måde den bedste måde at gør det på. Den bedste måde du kan gør det på er ved:

3. Lad være med at læse op til en time!

Det med at lad være med at læse op til en time eller undervisning kan komme til at bide dig selv så meget at det kan betyde at du bare ikke få de bedste karakter i skolen. Det fandt jeg bestemt ud af meget sent da jeg var i gang med datamatiker uddannelsen.

Dog gjord jeg kun det på 1 semester, hvor jeg så der efter læst op til alle de undervisning timer som jeg skulle op til.

Som jeg skriver så vil jeg klart anbefale dig, at bruge tid på skolen frem for en time på 5 timer eller noget som du ikke rigtig kan bytte ud med din uddannelse.
Din uddannelse er som sagt utrolig vigtig for dig som ordblind.

Disse spørgsmål har du måske tænkt over i forhold til 3 fejl jeg begik ved uddannelse?

Har du overvejet at stille dig selv disse spørgsmål før at du evt dropper ud af en uddannelse? Og hvad skal der overhovedet til for at du bliver i uddannelsen som ordblind sådan at du ikke laver 3 fejl jeg begik ved uddannelsen.

Jeg skal være med til at hjælpe dig sådan at du netop IKKE laver de 3 fejl jeg begik ved uddannelsen som ordblind.

Jeg har dermed opstille nogen spørgsmål / tanker i forhold til overvejelse om hvordan du måske skulle drop uddannelsen eller sådan at du ikke laver samme fejl som mig.

Herunder opstiller jeg spørgsmål eller overvejelser til at du NETOP IKKE laver de 3 fejl jeg begik ved uddannelse. Det er utroligt vigtigt for mig at slå fast at jeg kunne vil hjælpe dig hen af vejen!

Tænker du måske kunne overvej:

  • Overvejer at droppe ud af uddannelsen fordi den ikke tiltaler dig…
    • Det kan være at der er nogen emner som ikke tiltaler dig ved uddannelsen.
    • For du “måske” ikke kan li lærer på din uddannelse.
  • Uddannelsen tiltaler dig ikke alligevel?
  • Jamen jeg er ordblind og jeg kan slet ikke skrive eller læse.
    • Der vil jeg anbefale dig at kig på CD-Ord som kan være med til at hjælpe dig langt hen af vejen med at lave rigtig god rapport eller få læst tingene op som du har svært ved.

Så Hvorfor er det vigtigt at jeg lærer dig omkring lad være med at lave disse 3 fejl jeg begik ved uddannelse?

Du sidder nok og har det lidt ligesom ham på billedet? Sådan kan jeg fortælle dig at sådan havde jeg det virkelig når efter jeg havde besluttede mig for, at jeg fik lavet de 3 fejl jeg begik ved uddannelse.

Nogen af dem lavet jeg flere gange og andre gang lavet jeg dem kun engang!

En ting som jeg også lært undervejs var 100% at jeg skal lytte til mavefornemmelse om det er en god eller dårlig ide.

Den erfaring mener jeg bestemt er god at gå efter. Det har jeg så bare lært med tiden men som ung har man ikke den erfaring og viden omkring at gøre den slags.

Har du lyst til at læse mere om mavefornemmelse?

Scroll to Top