VUC som Ordblind: Gratis Undervisning og Vejledning

Jeg vil klart anbefale dig at se videoen ovenover for at få et indblik i, hvad jeg tænker om VUC som ordblind, og hvad det har givet mig. Dermed kommer jeg også med tre grunde til, at du skal tage på VUC som ordblind i dag.

Intro om VUC som Ordblind.

VUC som ordblind kan tilbyde en masse for ordblinde. Det er alt lige fra ordblindeundervisning til at du kan tage enkeltfag på VUC eller måske bare tage en fuld HF. Jeg har personligt gjort brug af enkeltfag på HF samt ordblindeundervisning.

Ved at jeg fik hjælp som ordblind til at klare VUC, som ordblind gjorde det netop, at jeg kunne komme igennem til at komme op til datamatikeruddannelsen som ordblind, hvilket jeg personligt har været glad for som ordblind.

Personligt om VUC som ordblind

Jeg har aldrig helt været glad for folkeskolen. Jeg kan huske tilbage, men jeg kan dog huske, at undervisningen inden for ordblindeskolen samt de fag, som jeg fik taget på VUC, gjorde, at jeg blev glad for at modtage undervisning på VUC som ordblind.

Jeg har personligt været utrolig glad for at på VUC. VUC gjorde bare, at jeg kunne tilpasse min undervisning efter mine mål og ønsker for, hvad jeg gerne vil opnå i fremtiden.

VUC som ordblind

Hvad koster det på VUC at tilmelde sig Fag?

Det koster lidt at tilmelde sig fag på VUC. Det kan godt være, at det koster penge, men du vil så også kunne opnå at få SU under dit forløb på SU. Dog gælder det kun for enkeltfag, HF eller lignende. Men jeg vil anbefale dig at kontakte dit lokale VUC og høre mere fra dem om prisen.

Ordblindeundervisning.

Ordblindeundervisning på VUC er gjort sådan, at du ikke vil modtage SU. SU i Danmark står for Statens Uddannelsesstøtte, som er en økonomisk støtte til studerende. SU-loven giver mulighed for at få et stipendium, optage SU-lån og tjene penge ved siden af SU (kendt som fribeløb) uden at skulle betale støtten tilbage.

Hvordan tilmelder man sig VUC?

For at tilmelde dig VUC, skal du typisk have en samtale med en vejleder, som hjælper dig med at vælge de rigtige fag og niveauer. Vejlederen kan også informere dig om økonomisk støtte og videreuddannelsesmuligheder. Tilmelding til fjernundervisning sker ved at vælge “fjernundervisning”, når du booker en samtale

Er der alderskrav for at tilmelde sig VUC?

For at tilmelde sig VUC’s forskellige uddannelser og kurser, er der generelt ikke et fast alderskrav. Dog, for optagelse på hf-enkeltfag, skal ansøgere typisk have afsluttet folkeskolens 9. eller 10. klasse eller have gennemført en undervisning, der står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen1. Det er også vigtigt at have de nødvendige faglige kvalifikationer, som VUC skønner er tilstrækkelige. For mere specifikke krav og vejledning, anbefales det at kontakte en vejleder hos det relevante VUC.