Chromebook-sag

Tilbage for snart 14 dage siden valgt jeg at kontakt Datatilsynet – Omkring Chromebook-sagen. Datatilsynet har være så flink at besvare på nogen spørgsmål som jeg stille dig omkring denne sag.
Sagen har fået en masse omtale i presse og jeg har dermed også linket til andre aftaler omkring sagen.

Sagen skal være med til at hjælpe dig videre i forhold til hvad det måske betyder for dig eller dit barn.

Vigtig information til dig som ordblind.

For at fastslå. Så er denne her artikel kun med til at hjælpe dig som ordblind. Chromebook-sagen er virkelig været op og vende flere steder og jeg vil være med til at hjælpe dig langt hen af vejen sådan at hvordan du står stillet som ordblind i dag.

Det er netop vigtigt for mig at du hele tiden har den rigtig viden som ordblind og at du på ingen måde skal være usikker på om hvordan det er mv.

Jeg er kun med til at dele en vigtig information som skal være med til at hjælpe dig langt hen af vejen som ordblind i dag.

Det er dog vigtigt for mig at du er klar over hvordan du er stillet som ordblind i forhold til sagen. Og jeg mener bestemt at du også skal overveje om du tillader at bruge en Chromebook som ordblind.

Men ved du hvad. Jeg har kontakt Datatilsynet omkring denne her sagen. Du kan læse deres kommentar herunder.

Jesper Petersen - Ordklar - Ordblindhed

1. Hvordan skal ordblinde / forældre forhold sig i forhold til Chromebook-sagen? (Evt om der nogen gode råde) og Hvis man som forældre har købt chroombook computer skal man så stop med at bruge den eller hvordan tænker i?

I forhold til det, Datatilsynet har taget stilling til i sagen om Helsingør Kommunes brug af Chromebooks og Google Workspace, er der ikke umiddelbart noget, man skal være særligt opmærksom på som ordblind. I sagen har vi specifikt forholdt os til, hvordan Helsingør Kommune som dataansvarlig har benyttet sig af Chromebooks og Google Workspace – vi har ikke forholdt os til brugen af Chromebooks generelt.

2. Hvis man har en chroombook i dag hvad skal man så gøre?

Hvilke teknologier man ønsker at bruge som privatperson, og hvordan man i øvrigt forvalter sine personoplysninger, er som udgangspunkt ikke noget Datatilsynet blander sig i – det er en privat sag. Vi fører tilsyn med, hvordan såkaldte dataansvarlige (i denne sag Helsingør Kommune) håndterer oplysningerne på de personer, som er underlagt deres behandling (i det her tilfælde var det skoleeleverne i Helsingør Kommune).

Men vi opfordrer selvfølgelig til, at man som privatperson forholder sig kritisk til, hvordan ens personoplysninger bliver brugt. Hvis man gerne vil læse mere om, hvad databeskyttelse er, hvilke rettigheder man har som borger osv., kan man finde information på vores hjemmeside www.datatilsynet.dk og på hjemmesiden www.sikkerdigital.dk.

3. Nu bliver der skrevet omkring ”oplysninger til tredjelande” og GDPR delen. Er det noget som vil kunne gå hen og give problemer for ordblinde evt?

Umiddelbart ikke, men Datatilsynet har kendskab til, at ordblinde og andre grupper af borgere, der har brug for hjælp og støtte, ofte bruger værktøjer, der kan være baserede på cloud-løsninger. Som privatperson gælder det vi skrev ovenfor omkring brugen af Chromebooks.

Scroll to Top