Iværksætter som ordblind

Iværksætter som ordblind

Iværksætter som ordblind – Dette indlæg kommer til at handle lidt omkring mine tanker om at være iværksætter og ordblind samtidig. Som ordblind kan du godt have de rigtige idéer for at skabe din unikke virksomhed som ordblind.

Ordblind er ofte kreative og problemløsende

De ordblinde, som jeg har mødt igennem tiden, har været med til at skabe rigtig gode løsninger for andre ordblinde, alt lige fra hjælpemidler som fx Cliarly til Ordklar, som tidligere har været en undervisningsplatform til at kunne hjælpe ordblinde.

Jeg giver dig også mine tips og tricks i denne artikel om, hvordan du kunne overveje at komme i gang med at blive iværksætter som ordblind.

"Selvom det kan være hårdt og svært i starten, så kan du godt finde en idé, som kan være med til at hjælpe andre i deres hverdag og få deres problem løst med din iværksætteridé."
Jesper Petersen - Iværksætter som ordblind
Jesper Petersen
CTO - Ordklar.dk

Mødt to af Danmark store iværksætter!

Så mit råd til dig: Det er fint at drømme og ønske, men at gøre noget ud af det er endnu bedre og langt federe for dig som ordblind.

iværksætter som ordblind - mødt jesper buch - Løvens hule

Personligt har jeg også mødt Jesper Buch, som tidligere har været med i Løvens hule på DR, hvor han har været med i den varme stol fra sæson 1 til sæson 8.

iværksætter som ordblind - mødt martin thorborg

Tilbage i 2017 mødte jeg en af Danmarks helt store iværksættere, som har været med til at skabe Dinero. Personligt vil jeg anbefale dig at kigge på Dinero, hvis du skal i gang med at blive iværksætter som ordblind i dag. Han hedder Martin thorborg.

1. Find på en ide som kan hjælpe dig!

Find på en idé, som kan være med til at hjælpe dig. Det er ofte starten på noget, som kan gå hen og blive til en virksomhed. Jeg kan huske tilbage på, da jeg startede Ordklar. Jeg vil gerne hjælpe andre ordblinde igennem videoer med at forstå dansk, matematik og engelsk, samtidig med at jeg deler min viden og erfaring som ordblind. Hermed skal du også undersøge, hvem din målgruppe er. Er det kun mænd, kvinder eller er det alle? Dermed, hvilken aldersgruppe er der ellers tale om?

2. Regnskabsprogrammer til ordblinde

Hvis du virkelig vil have det let med at forstå og komme i gang med regnskabsprogrammer som ordblind, så vil jeg personligt anbefale Dinero, som jeg vil sige, er så let, at du ikke behøver at have kendskab til regnskabsregler som ordblind. Du skal bare svare på et spørgsmål. Du kan se videoen her, hvor Martin, som har været med fra starten af Dinero, viser, hvor let og nemt det er at arbejde med Dinero.

Jeg kan personligt huske, at det som ordblind var så simpelt og let, at jeg virkelig ikke skulle tænke over de enkelte regler som ordblind. Jeg kunne virkelig godt lide det, og det var helt klart det, som gjorde, at jeg nød og elskede Dinero meget højt.

3. Brug AI til at give din virksomhed idé feedback.

Hvis jeg skulle starte en virksomhed i dag som ordblind, så ville jeg prøve at stille nogle spørgsmål til AI om dine tanker angående din virksomhed. Dog ville jeg ikke give følsomme oplysninger, men jeg ville give oplysninger, som kan være med til at AI giver dig ideer om, hvordan og hvorfor du kan tjene penge på din virksomhed.

De kunne stille spørgsmål som fx.

4. Gør brug af netværk / Facebook / Amino

Personligt har jeg været en af dem, der virkelig har brugt mange unikke og utallige timer på at være på Facebook, både de forskellige iværksættergrupper og samtidig også Amino, hvor jeg også har lært en masse. Personligt har jeg fået en masse viden igennem Amino, som også er lavet af Martin for mange år siden. Platformen bliver dog stadigvæk brugt den dag i dag, men nok ikke lige så meget, tænker jeg, som Amino. Vil jeg helt klart anbefale dig at kigge på de forskellige Facebook grupper, hvor du også kan stille spørgsmål om moms, ideer eller lignende.

Dermed har Amino, som sagt, også et blogindlæg, hvor der er en masse dygtige folk, som deler en masse viden med dig!

Ordblind iværksætter - Jakob Frederik Lykke - Ejer af Cliarly

Som ordblind iværksætter har jeg, Jakob Frederik Lykke, oplevet min andel af udfordringer. Men med oprettelsen af Cliarly, en virksomhed dedikeret til at hjælpe folk med at skrive og læse bedre og hurtigere, har jeg vendt en personlig kamp til en professionel triumf.

Cliarly er ikke blot et produkt af min vision; det er resultatet af banebrydende AI-teknologi, som vi har udviklet for at være førende på markedet. Vores platform er designet til at assistere ordblinde brugere, men dens effektivitet har vundet den en plads i hjertet af mange, der ikke er ordblinde.

At drive en virksomhed som ordblind kan synes som en umulig opgave for mange. Men for mig har Cliarly været nøglen til at låse op for potentialet ikke kun i min karriere, men også i de mange liv, vi har berørt.

Cliarly er mere end et værktøj; det er en følgesvend for dem, der kæmper med ordene, og en kraftfuld ressource for dem, der søger at forbedre deres sprogfærdigheder. Som iværksætter er jeg stolt over at se, hvordan vores løsninger ikke bare hjælper ordblinde, men også forbedrer effektiviteten for alle vores brugere.

Vores mission hos Cliarly er klar: Vi ønsker at bryde barriererne ned, der holder folk tilbage fra at udtrykke sig frit og flydende. Med hver opdatering og hver ny bruger bevæger vi os tættere på en verden, hvor ordblindhed ikke længere er en hindring, men blot en del af rejsen mod kontinuerlig læring og udvikling.

Takket være Cliarly, er min ordblindhed ikke længere et problem, men en drivkraft bag en virksomhed, der stræber efter at gøre en forskel. Det er en rejse, jeg er beæret over at dele med hver eneste person, der vælger Cliarly som deres partner i personlig og professionel vækst.

Som ordblind iværksætter - Jakob Frederik Lykke