I denne her artikel skal vi kig på om du kan blive brandmand som ordblind. – Indhold tager udgangspunkt i Martin fra Beredskab øst (Lyngby)
Jeg kan huske, at jeg gik med drømme om at blive brandmand ind til da jeg for snart 10 år siden 2013-2014 ca. Blev jeg kontakt af det tidligere Allerød brandvæsen hvor jeg fik mulighed for at starte på uddannelsen. Hvor jeg så gennem ført uddannelsen.
Jeg var i det man kalder det frivillig beredskab. Men jeg vil kom ind på hvad det betyder og hvad er forskellig på frivillig, deltid og fuldtid.
Men som ordblind kan du godt gennemføre uddannelse så om det er igennem de lokale beredskab som du bor tæt på eller igennem beredskabstyrelsen er en central del af Danmarks Katastrofeberedskab.
Beredskabsstyrelsen rykker ud på operative indsatser i Danmark hvor der er behov for meget mandskab og specialmateriel.
Beredskabsstyrelsen står også for uddannelse, rådgivning og øvelser mv.
At være brandmand hvordan er det?
Jo der findes 3 forskellig muligheder. Dog kommer det som sagt helt an på hvor i landet man bor eller kommer fra. Fx Storkøbenhavn der køre man fuldtid det vil sige at man er på vagt 24 timer i døgnet mens hvis du fx tager til Sønderjylland så har du et frivillig beredskab. Men det kan være pga at de netop kun har 3-7 ulykker om måneden.
Langt de fleste steder i Danmark køre de deltid brandfolk hvor at de har 5 minutter til at kommer ind på brandstation og være afgået ind for de 5 minutter fra alarm lyder og at man er kørt.
- Fuldtid = Man er på vagt 24 timer afgangen
- Deltid = Bliver kaldt ind når der skal bruges folk fx ulykke (Man kan være opdelt i vagt hold pr uge)
- Frivillig man bliver tilkaldt når der skal bruges ekstra hænder til en indsats
Så hvis du sidder med drenge drømmen eller pige drømmen om at blive brandmand jamen, så kan jeg fortælle dig at det er super fed uddannelse i sig selv at tag som ordblind.
Hvordan er uddannelsen i sig selv?
Personligt synes jeg det var en super fed uddannelse i sig selv som gjord at jeg lært en masse om mig selv og mine grænser.
Når det er sagt så findes der som sagt 3 muligheder for at går igennem uddannelsen. Der findes igennem Beredskabsstyrelsen (Værnepligt 9 måneder), ens Kommunalt beredskab (Fx Beredskab øst, Nordsjælland Brandvæsen eller beredskab Fyn) samt er der også frivillig igennem Beredskabsstyrelsen
Når det er sagt så består uddannelse af to forløb. Den ene kalder man for Grunduddannelsen mens den anden kalder man for Funktionsuddannelsen indsats.
Grunduddannelsen: Der må du ikke lige så meget som en fuldt ud uddannet brandmand. Der er nogen ting som man ikke tillader endnu. pga at man fx ikke har lært det.
Funktionsuddannelsen indsats: Her vil du så have mulighed for at kunne langt mere og må deltag i indsats på lige fod som alle andre.
Beredskabsstyrelsen har lavet en flot og godt beskrevet indhold som fortæller lidt mere i forhold til hvordan uddannelsen kommer til at forgå.
Hvem er du:
Martin er indsatledere i beredskab øst og Sagsbehandler. Martin har arbejdet med Redder før og ind til for ca 2 år siden.
Hvor dækker Beredskab Øst:
Beredskab Øst dækker Ballerup, Gentofte, Gladsaxe og Lyngby.
Vil du vide meget mere?
Har du lyst til at læse meget mere omkring at blive brandmand ellers så kan du også find en masse information her på Bliv brandmand nu
Drømmen om uddannelsen som brandmand?
Uddannelsen som brandmand er virkelig fed hvis blå blink tiltaler en men samtidig så kan den også være hård men det skal du på ingen måde lad dig påvirke af selvom det er hårdt.
Så min klare anbefaling til dig er:
- HOLD fast!
- Tro på dig selv selvom du er ordblind!
- Lad være med at begik disse 3 fejl som jeg har begået ved uddannelse.