Computer til ordblinde

Computer til ordblinde

Computer til ordblinde det kan virkelig være et sted hvor du måske har brugt meget tid på at finde den helt rigtig computer og hvad er krævene for at få den helt rigtig computer i dag! Jeg vil kommer ind på at give dig nogen værktøjer som skal være med til at hjælpe dig videre som ordblinde til at du få den helt rigtig computer i dag!

Hermed skal jeg være med til, at give dig et langt større og bedre overblik over hvad du skal kig efter når du kigger efter en ny computer!

Hvad er vigtig du kig efter.

Der er en del områder som er vigtig at du kigger efter ang computer til ordblinde. Nogen af dem er utrolig vigtig mens andre er vigtig og nogen er mindre vigtig (Kommer dog an på behøv)

1. Har en betydning for fremtids computer for ordblinde.

Der er er virkelig vigtigt i dag at din computer har noget som man kalder for SSD eller det kan hedde M.2 SSD eller NVMe SSD Som udgangspunkt skal du ikke tag noget SOM har HDD i computer. For at jeg ikke skal give dig en masse information omkring hvad HDD er så vil jeg helst ikke skrive noget omkring hvad det er fordi SOM udgangspunkt skal du ikke tag en computer i dag som indholder HDD.

Du skal forhold dig til, at du skal have en computer med SSD indbygget i computer, SSD er forholdsvis sådan okay nyt stadigvæk men det er langt hurtigere end HDD

Du kan se video herunder hvad forskellig er på SSD og HDD.

Fik jeg dig overbevist om at du skal tag SSD i stedet for HDD? – Ja det gjord jeg nok, som du kunne se så var den med SSD langt hurtigere end den med HDD. SÅ SSD er super vigtig for computer til ordblinde i dag og er med til at dine programmer på computer køre langt hurtigere end HDD.

Når det er sagt så kræver det at der er plads på 10 GB på din computer til at kunne gøre brug af CD-Ord.

2. Skal du bruge CD-Ord kræver det RAM!

På Vitec-mv.com der kan man læse sig frem til at CD-Ord kræver Ram på 4 GB, Jeg vil klart anbefale at man tager gerne 8 eller 16 eller som sagt mere end det. Ram består af fysisk hukommelse det man kalder for RAM.

Ram er ikke der hvor programmer bliver lagt ned på. Du skal tænke sådan her “Når du starter et program op, så giver du din processor en kommando om at hente programmet fra din SSD. Så snart filerne er modtaget så gør systemet brug af din arbejdsflade til at hente data og giver dig lov til at bruge det
Det er sådan du skal tænke det på når du kigger på RAM.

3. Hvad med grafikkort - Hvis min søn/datter gamer?

Hvis det er sådan at din søn eller datter gerne vil game, så vil jeg klart anbefale at du ikke gøre brug af bærbar computer overhovedet. men der imod gøre brug af stationær computer til ordblinde.

Som udgangspunkt så vil jeg klart anbefale at du tager gerne fra 2000 modeler eller 3000 modeler

Hvordan vil det se ud? - Et billede af indholdet.

Computer til ordblinde

Som du kan se på billede er der 3 røde bokse, det er som udgangspunkt dem som du skal forhold dig mest til hvis du skal kig efter en gamer computer til dit ordblinde barn. Du kan find den her. (Bemærk at indholdet godt kan ændre sig over tid i forhold til nye ting som kommer på market)

Dog kan du vælge at opgrader processorer også til en i7 eller i9, men så kommer det bestemt til at koste lidt ekstra.