7 hurtige om Solsikkeprogrammet

Solsikkeprogrammet skal gøre usynlige handicap synlige

1. Hvad er Solsikkeprogrammet og Solsikkesnoren?

Solsikkeprogrammet skal gøre usynlige handicap synlige. Hvis du går med Solsikkesnoren, giver du signal til dine medmennesker om, at du i visse situationer kan have behov for mere tid, tålmodighed eller hjælp.

Solsikken blev valgt, fordi den udtrykker glæde, positivitet og styrke. Solsikkesnoren og de andre produkter kan på den måde fungere som dialogskabere og brobyggere imellem mennesker.

2. Hvem kan få Solsikkesnoren?

Der findes ingen liste over usynlige handicap. Hvis du selv føler, at du kan have gavn af mere tid, tålmodighed eller hjælp i visse situationer, er Solsikkesnoren og de andre produkter sikkert noget for dig. Solsikkesnore giver ingen særlige økonomiske fordele, men vi oplever, at brugerne føler sig mere trygge, når de går med den.

3. Hvordan får jeg fat i en Solsikkesnor?

Du kan få din helt egen Solsikkesnor på tre måder:

  1. Handicaporganisationer, der er med i Solsikkeprogrammet, har som noget særligt lov til at købe produkter hjem og videresælge dem.
  2. De fleste af virksomhederne, der er med i Solsikkeprogrammet, uddeler Solsikkesnoren gratis. På solsikkeprogrammet.dk/find-the-sunflower kan du indtaste din lokation, hvorefter der vises virksomheder, der er med i Solsikkeprogrammet, som ligger tæt på dig.
  3. solsikkeprogrammet.dk finder du solsikkesnore, armbånd og forskellige typer kort med tekst om usynlige handicap, som kan bæres sammen med solsikkesnoren.
Hvor anerkendes Solsikkesnoren

4. Hvor anerkendes Solsikkesnoren?

Solsikkesnoren anerkendes i alle de virksomheder og handicaporganisationer, som er en del af Solsikkeprogrammet. Følg gerne Solsikkeprogrammet på Facebook, hvor nye virksomheder og organisationer offentliggøres

5. Hvordan kan jeg hjælpe med at udbrede Solsikkeprogrammet?

Vi er altid rigtig glade for, at folk henvender sig og vil hjælpe med at udbrede Solsikkeprogrammet. Det bedste, du kan gøre, er at gøre virksomheder og handicaporganisationer opmærksomme på, at Solsikkeprogrammet findes.

6. Hvordan ser den nærmeste fremtid ud?

I Solsikkeprogrammet arbejder hele tiden på at udbrede kendskabet til Solsikkesnoren og de øvrige produkter yderligere. Lige nu arbejder vi på at lave en større reklamekampagne, hvor forskellige brugere med forskellige handicap fortæller om deres oplevelser med Solsikkesnoren.

7. Hvem står bag Solsikkeprogrammet?

Oprindeligt blev Solsikkesnoren opfundet i England i 2016. Det skete i Gatwick Lufthavn i London, hvor man fandt ud af, at nogle af de rejsende havde et udækket behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. Solsikkeprogrammet bredte sig hurtigt til resten af verden, og det blev introduceret i Danmark i januar 2020. Stine Ringvig Marsal er ansvarlig for at udbrede programmet til virksomheder i Danmark og Norden, mens Videnscenter om handicap står for supporten og udbredelsen til handicaporganisationer.