Whocopied.me protects this content
3 ideer til uddannelsen som ordblind (Undgå denne her fejl) Opret nyheden: 27/03/2019

Jeg vil da også ha at du undgår denne fejl som jeg har begået med uddannelsen.

Du er dermed langt fra den eneste som har tænkt på disse ting men jeg vil prøve at hjælpe dig videre til, at giv dig nogle værktøjer eller nogle tanker omkring hvad jeg har gjort som ordblind.

Her vil jeg giv dig de 3 ideer til uddannelsen - undervejs som jeg har lært på min vej igennem de uddannelser som jeg har som ordblind.

De 3 ideer kan måske være med til, at hjælpe dig langt hen af vejen til, at du går den rigtig vej fra starten til, at du få færdiggjort uddannelsen som ordblind.

Hvilket har været hårdt for mig, at kom der til hvor jeg er i dag som ordblind.

Jeg troede aldrig i mit liv, at jeg vil kom frem til mit mål men jeg fik blod på tanden som ordblind og kom i mål 100% og kom ind på uddannelsen selvom det var HÅRDT!

Men som sagt jeg vil dele de bedste tips til dig her og nu.

Du kan høre Podcast version af denne artikel. Høre mere om 3 ideer til uddannelse som ordblind (undgå denne her fejl)

1: Besøg uddannelse - hvis det er muligt? - Tjek evt muligheder for åbent hus.

Hvilket jeg vil anbefale dig, at besøg uddannelsen/skolen før du starter på uddannelsen. Hvilket kan give dig nogle gode ideer og mærk ad om det overhovedet er dig, at søge/tag på uddannelsen som ordblind.

Du kan se her cphbusiness skriver på deres hjemmeside, at der er åbent hus. Åbent hus for ordblinde kan ofte være en god ide at komme ind og se uddannelsen og snakke med elever som er i gang med uddannelsen og evt lærer som er på uddannelsen.

cphbusiness åbent hus
Før jeg startede på datamatikeruddannelsen var jeg ind på skolen og snakke med lærer og elever omkring tanker og hvordan det var, at gå på uddannelsen.

Efter jeg ligesom havde snakkede med dem på skole havde jeg en super god følelse i kroppen.

2: Tag de fag du mangler for, at komme ind på uddannelsen! - (Jeg tog selv den lette vej frem som ordblind)

Lad også sige, at du har været forbi uddannelsen som du virkelig går og brænder for lige pt. Men du mangler bare 2-3 fag for, at komme ind på uddannelsen hvad gør du så?

Det som jeg ser som den lette vej for ordblinde er:

Jeg har personligt selv taget denne her vej fordi jeg manglede kun et fag for, at komme ind på datamatikeruddannelsen som ordblind.

Selvom du er ordblind så kan godt klar HF-enkelt fag med 0 procent fravær som ordblind. Det har jeg personligt selv gjort som ordblind og hvilket jeg er mega stolt af som ordblind.

Det som jeg ser som den svær vej for ordblind er:

Jeg er dog godt klar over hvis du tager denne her vej så er du på en måde langt bedre stillet men jeg høre dog også af og til, at ordblinde ofte knækker halsen fordi det er svært for den enkelte ordblinde, at tag en fuld HF, STX eller HHX.

Dog skal det sige, at jeg ikke har noget imod HF, STX, HHX eller andre.

tilmeld nyhedsbrev

3: Drop ud af uddannelsen (Undgå denne her fejl!)

Nej du skal på ingen måde drop din uddannelse på nogen måde.

Som du nok har fundet ud af vil jeg også gerne del noget af det som jeg har lært ved at drop ud af uddannelsen så du også ligesom undgår denne her fejl som ordblind.

Du skal genovervej dine muligheder omkring, at drop ud af uddannelsen.

Ja jeg har dog tidligere droppede ud af to uddannelser. Hvilket jeg på ingen måde har været super stolt over og samtidig så har jeg heller ikke rigtigt gennemtænkt mine valg ang uddannelse.

  1. Den første uddannelse var fordi jeg ikke kun se mig selv arbejdet med faget men jeg var omkring de 18-19 år. Men valgt dog, at gennemfører uddannelse senere i livet og jeg fik gjort den færdig.
  2. sosu-hjælper jeg troede, at jeg skulle ha samme uddannelse som min mor. Hvilket jeg fandt ud af med tiden, at det var den helt forkert vej at gå fordi jeg kunne bare på ingen måde se mig selv gå på et plejehjem. Intet ondt om det overhovedet.

Undersøge de uddannelse du har overvejet at tag som ordblind og find ud af om det overhovedet er muligt, at tag som ordblind.

Men skulle det komme så langt, at du er startede på uddannelsen og overvejer at drop ud af uddannelsen.

Så skal du tag en samtale med dine forældre for at høre hvad de fortæller. og hvad deres tanker er omkring at drop ud af uddannelsen.

Så mit tip til dig er: Brug tid på at overvej om du skal drop ud hvis du er kommet dertil, at du ønsker det. Men det er ikke noget du skal bestemme dig for fra dag et. Tag gerne god tid fx et par uger. Så undgår du også de fejl som jeg har begået som ordblind.

 

2 Konkrete råd til uddannelsen: