Whocopied.me protects this content
Sådan finder du den rigtige vej til uddannelse, som ordblind Opret nyheden: 27/03/2019

Mange ordblinde drømmer nok om at blive politimand, SOSU, brandmand eller noget helt tredje som ser SEJT ud i hverdagen.

Der hvor ordblinde ofte mister lysten til, at uddanne sig til det de drømmer om er fordi man får af vide, at “Det kan du altså ikke blive når du er ordblind”.

Men hey det synes jeg på ingen måde skal stoppe dig som ordblind!

Her vil jeg fortælle dig i artiklen omkring, at det godt kan lade sig gøre for, at tage den rigtige uddannelse som ordblind til politimand, SOSU, brandmand eller noget helt tredje.

Jeg kan fortælle dig, at jeg har taget vejen som brandmand selvom jeg er ordblind. Det er fordi jeg har altid været vild med blå-blink og lyden fra brandbiler.

 

Hvad skal du gøre som forældre?

Den måde som jeg vil anbefale, at du gør lige fra starten. Det er ved, at fastholde dit barns lyst til, at tage den uddannelse han/hun drømmer om.

Drømmer dit barn om, at være brandmand, så undersøg hvilke krav der er for, at opnå målet for, at kunne blive brandmand.

Her vil jeg anbefale, at bruge uddannelsesguiden til, at kunne finde ud af hvilke uddannelser der er, som man kunne tænke sig at uddanne sig til, som ordblind.

 

Hvis vi skal køre videre i, at dit barn godt kunne tænke sig f.eks. brandmandsuddannelse så kan man læse mere her

Forslag før du vælger uddannelse:

Hvad skal jeg undersøge før, jeg tager mit valg med uddannelse

Som jeg skrev lige før. Det er fx. at læse en masse om uddannelse, som dit barn vil starte på og besøge uddannelsesstedet for, at sikre at dit barn tager det rigtige valg. Samtidig ville det være en god ide hvis dit barn samtidig også kan få mulighed for at komme ud og prøve arbejdet.

 

Hvis du kan se, at dit barns øjne lyser meget og virkelig kan mærke at han/hun virkelig brænder for det.

 

Så er det måske et tegn på, at dit barn gerne vil ind på uddannelsen.

Mangler jeg nogle fag før, at jeg kan komme ind på uddannelsen?

Den måde som jeg personligt selv, har gjort det er ved, at tilmelde mig det lokale VUC som ligger tæt på mig.

Så har jeg fokuseret på de fag som jeg skulle bruge for, at komme ind på uddannelsen, som jeg snart skal ind på.

 

Jeg har overvejet, at tage en fuld-HF men jeg fandt ud af, fordi jeg har web-integrator så kræver datamatiker kun matematik B. Så derfor slipper jeg for en fuld-HF hvilket jeg er utrolig glad for.

Hvordan er det, at være ordblind i gang med gymnasium?

Jeg er kommet i kontakt med Niels B. Jeg fik lov til, at stille ham nogle spørgsmål i forhold til hvordan det er, at være ordblind og være på STX.

Som sagt går jeg på Frederikssund gymnasium lige pt. (på den musiske / engelske linje)

Jeg tog STX da jeg gerne ville have en backup plan hvis musikken lige pludselig ikke kunne benyttes mere.

I fremtiden vil jeg studere på Københavns universitet eller MGK / konservatoriet.

Min vej til STX har været hård, da jeg ikke helt har fået den hjælp jeg skal have. Jeg fik min IT-rygsæk i 10-klasse, men er stadig ikke sat ind i den endnu, hvilket jeg stadig arbejder på.

Jeg går nu i 2.g. så jeg er nået over halvvejs, jeg slutter matematik og samfundsfag i år, og glæder mig til at fokusere på mine 5 (A) hovedfag som jeg skal have næste år.

Jeg synes det er lidt hårdt, da jeg ikke har fået den optimale hjælp til mit behov, men fællesskabet er godt, samt de kreative fag vi får undervisning i (som jeg brænder for)