Whocopied.me protects this content

Opret nyheden: 12/04/2016

Jeg har spurgt ordblinde, forældre og undervisere i et spørgeskema, hvor jeg stiller spørgsmål til dem, om det har en stor betydning for ordblinde, ved at man har valgt at sætte krav op om at komme ind på de forskellige gymnasier f.eks. HF. Nu lægger man op til at man snart skal have 04 i både matematik og dansk for, at komme på HF. Det skal dog siges at det ikke er kommet igennem nu.

For ca. et år siden fik man også lavet en lov, der at man også skal have 02 i dansk og matematik for, at komme ind på erhvervsuddannelser i Danmark.

En stor betydning for ordblinde - Ingen HF for ordblinde?

Lovgivningen er ikke kommet på plads endnu, men jeg tror det er et spørgsmål om tid før den kommer på plads for, det som man hører i nyhederne lyder det til, at de er tæt på, at kun være enige om, at det kræver 04 i dansk og matematik for at komme på HF.

Jeg stillede to spørgsmål til brugerne her på Ordklar og diverse, Facebook sider hvor der er ordblinde, forældre og undervisere. Der fik jeg stillet dem et enkelt spørgsmål ang. HF. “Tror du at den nye skolereform med HF om at man skal have min. 4 i karakteren for, at komme på HF. Tror du at det kommer til, at have en betydning for ordblinde?

En stor betydning for ordblinde - Ingen HF for ordblinde?

Her på billedet kan der ses antallet der har svaret på spørgsmål og hvor stor en procentdel, af dem der mener, at det kommer til at betyde noget for, ordblinde i fremtiden, ved at man kræver 04 i dansk og matematik for, at komme på HF.

Personligt når jeg kigger på disse tal viser det virkelig at ordblinde, forældre og samt undervisere på ingen måde forstår, hvorfor man skal til at lave den slags lovforslag nu?

Skal man ha’ ordblinde på erhvervsuddannelser?

Da jeg var i gang med erhvervsuddannelser for 2 år siden snart. Der var der ingen regler om at man skulle have 02 i dansk og matematik. Efter et par måneder fandt jeg ud af de vil lave et lovforslag, som gik ud på, at man ville have erhvervsuddannelser til, at man skal have 02 i matematik og dansk.

Jeg fik spurgt nogle ordblinde, undervisere og forældre. Hvordan de der muligheder for en erhvervsuddannelser er, som ordblind.

Skal man ha’ ordblinde på erhvervsuddannelser?

Her viser jeg at 66 ud af de 131 har svaret at det kommer til at påvirke deres barn med, at man skal have 02 i dansk og matematik for, at komme ind på erhvervsuddannelser.

Flere forældre håber de fleste vil gå ud fra de personlige værdier

Mange forældre ved undersøgelsen fortæller mig, at de håber virkelig at man går efter personens værdi fordi, det kan godt være at man har problemer med matematik eller dansk. Men samtidig er man utrolig god praktisk. Det kan f.eks. være tømrer, murer, it-udvikler eller kok.

En af dem som også besvaret undersøgelse, skrev sådan her “Jeg synes det er vigtigt at man tager hensyn til de der har særlige behov. Det bør ikke være nødvendigt med 02 i alle fag”

 

Hvad med dem, som har flere problemer? - Har man en fremtid?

En af dem som også besvaret undersøgelse skrev sådan her “Mit barn er ordblind, men også talblind. Her bliver udfordringerne endnu større - ikke mindst fordi ordet: talblind ikke eksisterer i den danske folkeskole !!!!!”


Jeg er helt sikker på, at det kommer virkelig til, at have en stor betydning for barnet, hvis man både er ordblind og samtidig talblind. Jeg mener den sag må være op til den enkelte kommune om hvordan man løser lige det problem.

Få et uforpligtende tilbud på Foredrag!

Lad også få en samtale sammen og høre hvad jeg kan tilbyde dig.
Hvis du bare sender mig dit telefon nr og navn i e-mail så vil jeg kontakt dig inden for 48 timer på alm hverdag.

Kontakt mig på: Send e-mail her
Email - Nyhedsbrev Ordklar
Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?