Whocopied.me protects this content

Opret nyheden: 14/03/2016

Mange forældre og ordblinde synes ofte at det er en langsom it-rygsæk, de modtager fra skolen. Hvilket gør det svært for ordblinde at modtage den rigtige undervisning fra skolen.

Denne her artikel er blevet udarbejdet ud fra et spørgeskema, jeg har sendt ud til ordblinde både på ordklar.dk og på Facebook. Personer som kender ordblinde har været flinke at besvare disse spørgsmål.

Langsom it-rygsæk giver ofte problemer i skolen

En langsom it-rygsæk giver problemer for den enkelte, at man ikke kan bruge sine hjælpemidler i skolen og privat, eftersom computeren er langsom og man skal bruge lang tid på den.

Problemet er meget kendt hos forældre, ordblinde og skoler landet over.

Hvad kunne man gøre bedre fremover?

Jeg har prøvet at undersøge på markedet om hvad vil ordblinde oftest gerne ha‘ mm. Der mener jeg at man skulle teste computeren før man sender den til den enkelte ordblinde.

Det ville giver den enkelte elev en bedre undervisning, da de ikke skal vente, i flere timer, på at deres computer starter op, så den er klar, og derved gør at eleven kommer bagud, fordi de ikke kan nå at følge med.

Spurgt ind til problemet hos mv-nordic

Et af emnerne omhandler it-rygsækken, hvor flere skrev, at deres computer var utrolig langsom. Efterfølgende tog jeg kontakt til mv-nordic og forhørte dem omkring problemerne, fordi de har SPS computer til ordblinde.

Jeg har været i kontakt med mv-nordic. De har fortalt, at de kender godt til problemet. De oplyser om at ordblinde, som har en langsom it-rygsæk, kan få SSD i computeren. Dette vil gøre at it-rygsækken bliver hurtigere. Bemærk dog, at jf. Tillægsaftale til ’Rammeaftale om IT hjælpemidler’ gælder dette dog kun for modellerne Dell E5410, Dell E5420, Dell E5430 og Dell E5440.

Hvad er SSD?

Hvis din computer er langsom, så er det fordi, du ikke har fået en SSD harddisk i din computer. Hvis du i øjeblikket sidder med HDD og godt kunne tænke dig at læse lidt mere omkring SDD - Læs mere her

Hvad med posten?

Mv-nordic har oplyst at de altid skal kontaktes først, hvis du ønsker en forsendelse af it-rygsækken. Sender du it-rygsækken torsdag vil mv-nordic modtage it-rygsækken først mandag eller tirsdag. Derefter vil der gå 5 arbejdsdage, hvor de vil sende din it-rygsæk retur.

Jeg har været i kontakt med mv-nordic og de har kiggede artiklen igennem.

Få et uforpligtende tilbud på Foredrag!

Lad også få en samtale sammen og høre hvad jeg kan tilbyde dig.
Hvis du bare sender mig dit telefon nr og navn i e-mail så vil jeg kontakt dig inden for 48 timer på alm hverdag.

Kontakt mig på: Send e-mail her
Email - Nyhedsbrev Ordklar
Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?