Whocopied.me protects this content

Opret nyheden: 14/02/2016

Mange gange har jeg siddet, som et stort spørgsmålstegn i klassen, og bare rolig, du er ikke den eneste. Jeg kan fortælle at jeg sidder ofte sidder, som et spørgsmålstegn hvor jeg tænker, hvad betyder det her ord og hvad menes der med det?

Jeg vil i denne her artikel, fortælle hvad jeg har gjort for, at kun kende flere ord, som ordblind. Ved at bruge online-ordbøger og alm ordbøger, så giver det dig et langt større kendskab til nye ord.

Kender jeg ordet - Hvilken ordklasse er det?

Ofte kommer jeg på et nyt ord i hverdagen, det kan være et ord som ikke har set eller hørt om før. Jeg bruger ofte mine klassekammerat i klassen til, at spørge dem.

 

 

Det er ofte de spørgsmål, jeg stiller dem i klassen, hvis de heller ikke kender svaret eller kan forstælle hvad ordet betyder, så bruger jeg ordnet.dk til, at finde ud af hvad ordet betyder.

 

Ved at bruge, f.eks. ordnet.dk så fortæller den dig også om det er navneord, tillægsord fælleskøn og meget mere.

 

Jeg søgte f.eks. på “ordblind”, der fortæller den mig, at det er tillægsord og samtidig skriver ordnet.dk om ordblindhed: “med mangelfuld evne til at læse og skrive, beroende på hjernens langsomme og upræcise afkodning af bogstavfølger”

 

Ved at undersøge det ved at gå ind ordnet.dk så fortæller den rigtig mange ting, som du helt sikkert kan bruge fremover.

 

Der findes langt flere hjemmesider hvor du kan finde ud af hvad ordet betyder og fortælle dig hvilken ordklasse de ligger i.

 

Der er også mulighed for at få hjælp på din telefon:

 

Hent til android - Hent til iphone

 

Ordblinde kan ikke så mange ord - Start med små ord

I starten skal du, som forældre, træne dit barn til at kunne stave, den måde som flere undersøgelser viser det er, at ordblinde skal starte med små ord og jo mere barnet bliver tryg ved ordene skaber det også en god tryghedszone til, at skabe nye muligheder.

 

Ved at skabe nye muligheder, som ordblind, vil man ikke prøve nye ting såsom at prøve lidt svære ord.

HVORDAN KOMMER DU I GANG, SOM FORÆLDRE ELLER ORDBLIND?

Den måde som jeg anbefaler flere og flere af Ordklars brugere til, at gøre med sit barn eller forældre, det er at start fra bunden af og bygge mere og mere på efterhånden. Ved at bygge lidt på af gangen får du også mere selvværd.

 

 1. Start ud med at finde en ordbog eller besøg en hjemmeside, som har masser af ord som du kan træne dig selv med eller dit barn.

 2. Find nogle lette ord. f.eks. ko, fisk, bil, bus, vand

 3. Derefter så prøver du at stave, uden hjælpemidler

  1. Går det galt eller du bliver usikker så brug dine hjælpemidler.

 4. Så finder du nogle lidt svære ord, som kan være f.eks. abefest, abebur hvor du sætter to ord sammen.

 5. Derefter prøver du igen at træne dig frem uden nogle hjælpemidler.

  1. Går det galt eller du bliver usikker så brug dine hjælpemidler.

 6. Sidste skridt for at komme i mål det er at tage nogle hverdages ord f.eks problemer, dårligt, stavefejl.

 7. Du prøver igen uden hjælpemidler.

  1. Går det galt eller du bliver usikker så brug dine hjælpemidler.Ved at du opbygger dit ord kendskab giver det også dig mulighed for at stave og lære nye ord at kende ved at tage den lille 7 trin-for-trin guide til, at du kan kende flere ord.

 

Når du har lært at stave til ordet, så vil det også være en god ide at gå et skridt videre til at finde ud af hvilken ordklasse det ord ligger i.

 

Tip: Der er svaret helt klart nej, du forstår større grundviden til ord, hvis du ved hvad det betyder, hvad ordet kan bruges til og er det ord, som du vil bruge fremover i stedet for et andet ord, så du kan udvide dit ordforråd.

Få et uforpligtende tilbud på Foredrag!

Lad også få en samtale sammen og høre hvad jeg kan tilbyde dig.
Hvis du bare sender mig dit telefon nr og navn i e-mail så vil jeg kontakt dig inden for 48 timer på alm hverdag.

Kontakt mig på: Send e-mail her
Email - Nyhedsbrev Ordklar
Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?