Whocopied.me protects this content
Komplet guide til at få hjælpemidler for ordblinde Opret nyheden: 05/01/2020

I denne komplet guide vil jeg fortælle hvilke tips og trick til dig som ordblind.

Det er alt lige fra apps, programmer osv. Hjælpemidler for ordblinde spiller en vigtigt faktor i dag for ordblinde.
Men hvis du ikke tror, at du kan finde det som du søger efter så har jeg også opbygget en side som jeg kalder for “Hjælpemidler til ordblinde”.

Der er jeg sikker på, at du vil kunne finde mere information.

Denne guide som jeg har lavet til dig, er gratis. Men der vil dog være nogle apps, som koster penge mens andre vil være gratis.

Hvorfor søger man hjælpemidler? - Hvad giver det mig?

Rigtig mange forældre søger tit efter hjælpemidler til dem selv eller deres barn. Du stiller dig nok selv spørgsmålet hvorfor gør man det? Er det virkelig nødvendigt?

Grunden til at man gør det er for at få hjælp til at gennemskue bogstaver, så man kan blive bedre til at stave og læse. Det er også med til at gøre at du fremover får et langt større ordforråd som ordblind, som man nødvendigvis ikke ligger mærke til selv men ens omkreds.

Ved at få et større ordforråd giver det dig mulighed for, at kunne stave til nogle ord, som du muligvis ikke har kunnet før du brugte hjælpemidler. Det kan samtidig også give at det bliver nemmere at følge med i timerne, da lærerne benytter meget fagligt sprog i undervisningen.

Apps spiller en stor rolle for ordblinde - et rigtig godt hjælpemiddel.

Mobiltelefoner spiller en større og større større rolle i hverdagen hos mange danskere, ved at man kan få apps på sin mobil så kan man gennemskue ordene hurtigere end at du skal google dig frem til, hvordan staver man staver til ordet.

Der er mange ordblinde apps som gør, at du kan tale til den f.eks. ved at du fortæller “Husk at købe ind til aftensmad i aften, jeg er tom for ideer til aftensmaden

Der er findes en del gratis og betalende apps til ordblinde, og jeg vælger derfor, at vise dig begge dele.

Apps hjælper dig på farten - Hvilke apps findes der?

Android:

IOS:

Hvilke hjælpemidler findes der til min computer/PC?

MV-Nordic fortæller til Ordklar at 85-87% af alle folkeskoler har CD-Ord på, dermed kommer it-rygsækken ved siden af, der ligger normalt CD-Ord på. Der kan af og til også være Vital på.

Forskellen på de to programmer er for det meste kun designet, der er små ting, som gør at det ene er bedre end det andet.

CD-Ord er det mest efterspurgte program til it-rygsækken.

IntoWords

Vil du læse mere om intowords - klik her

Ud over CD-Ord som jeg har beskrevet, findes der også Intowords. Programmet er utroligt brugervenligt og jeg har virkelig kun hørt godt om appen/programmet.

Intowords kan bruges til at læse tekst op og skrivehjælp til, at du kan komme videre med din dansk, matematik eller anden faglige opgave.

Intowords er en slags app du kan bruge den hvis du har

Listen er  fra Mv-Nordic. Du kan læse mere om Intowords på Mv-Nordic

Der findes også e-bøger til CD-Ord og IntoWords

Ordklar er tilbage i 2016 udgivet e-bøger til at skabe en god start på IntoWords og CD-Ord for, at man kan blive bedre til, at forstå og komme i gang med programmet i hverdagen.

Derfor har jeg gjort det let og nemt for ordblinde at download e-bogen, og så vil der også være adgang til Ordklars Videoer indenfor disse to områder til CD-Ord eller IntoWords.

Grunden til, at jeg vil opbygge e-bøger til ordblinde,  det var fordi jeg kunne se, at flere og flere forældre og ordblinde havde problemer på det område med at SKULLE kaste sig over, at komme i gang med CD-Ord eller IntoWords.

Sidder du måske og overvejer, at hente og se om disse e-bøger er noget for dig, så kan du hente dem helt gratis.

Kom i gang med CD-Ord og IntoWords.

Har du svært ved at læse? - Så hjælper Nota dig.

Nota har en online løsning, som gør at du kan få læst bøgerne op efter af deres brugervenlige stemme og du samtidig kan følge med i teksten til, hvad der bliver sagt.

Har du svært ved at læse og stave, så vil du blive tildelt adgang til Nota.