Whocopied.me protects this content

Opret nyheden: 25/03/2016

Jeg ville gerne tage udgangspunkt i mit liv, som ordblind, hvordan har mit liv været, eftersom jeg er ordblind og giver det mig samtidig væk problemer?

Jeg startede på specialskole i Allerød, som ligger i Nordsjælland. Der gik jeg 7 år i skole og derefter flyttede jeg til Næstved, hvor jeg også modtog specialundervisning i 2 ½ år ca. Derefter startede jeg på efterskole, for andre ordblinde, og der gik jeg et år. Derefter gik jeg i gang med uddannelse.

Jeg har godt vidst at jeg var ordblind, men jeg har ikke  rigtigt vidst det før, jeg fik af vide hvad det var, hvor slemt det overhovedet var, og hvordan jeg blev bedre i skolen. Den eneste måde jeg havde fået det af vide var, at hvis jeg bare lavede mine lektier i skolen, så vil mit ordblindhed kom væk.

Lyt og stav for mig var svært! - Hvordan havde jeg det med tekst?

I starten synes jeg virkelig det var svært, at se sammenhængen i det danske sprog. Hvorfor folk ofte ikke forstod mine beskeder og har tit spurgt “hvad mener du med det?” i forhold til sms, beskeder på facebook eller opslag, Det kunne jeg på ingen måde forstå, hvorfor de overhovedet ikke kunne se sammenhængen i mine beskeder eller tekster til dem. Nogle gange efter jeg havde læst det, så kunne jeg heller ikke forstå det

Nogle gange brugte jeg på, at lytte til et ord og stave til det, men ofte var det en helt anden vej i forhold til, hvordan man staver til det. Det giver mig problemer i forhold til, at lytte og stave til ordet. I min verden giver det god mening. Jo flere gange jeg læste eller så ordet, så gav det på ingen måde mening, hverken for mig eller dem som læste teksten.

Lyt og stav for mig var svært!

Havde mine forældre problemer med kommunen?

Da jeg kom og fortalte mine forældre at jeg havde fået it-rygsæk på min ungdomsuddannelse, så spurgte mine forældre, hvordan kan det lade sig gøre?

Jeg forklarede dem at mit uddannelsessted kunne se på mig at, jeg var ordblind, hvilket betød at de mente at jeg skulle have noget støtte til min opgaver, når jeg gik i gang med uddannelsen.

Mine forældre sagde til mig, da jeg fik den, hvordan kan det være et problem for kommunen når uddannelsesstederne kan tilbyde den så hurtigt?

Tip til dig som forældre: Jeg vil anbefale dig at alle jeres samtaler med kommunen fremgår på papir så du/i, har beviser for at sikre jeres barn eller dig selv fremtiden med, at få en it-rygsæk.

Hvornår fik jeg min it-rygsæk?

Jeg fik min første it-rygsæk, da jeg startede på min første ungdomsuddannelse i Hillerød. Hvor it-rygsækken blev tildelt, man skulle skrive under på nogle papirer, så ville skolen søge om it-rygsækken til mig. Efter omkring 2-3 uger fik jeg it-rygsækken uden nogen problemer.

Efter jeg blev tildelt it-rygsækken, har jeg brugt den utroligt meget. Det har været utrolig behjælpeligt hele vejen til, at jeg kunne få hjælp til nogle opgaver, som jeg fik på min uddannelse.

“Så stiller jeg mig tit det spørgsmål, hvorfor skulle kommunen have så mange problemer med, at jeg kunne få min it-rygsæk så hurtig?”

Hvordan har jeg det i dag med mit ordblindhed?

Jeg så mere min ordblindhed som et problem, da jeg var mindre. Jo længere henne i livet jeg var kommet, så ser jeg igennem fingre med mit ordblindhed, og i dag fortæller jeg gerne om det.

Hvis folk spørger mig om jeg er ordblind? Jeg fortæller folk at, jeg er ordblind, du sidder måske og tænker hvorfor overhovedet fortælle til folk, at jeg er ordblind, når jeg ikke kender dem? Hvis du først fortæller dem at du er ordblind, så bliver der ikke stillet spørgsmål, hvis du ikke kan finde ud af udtale et svært ord, såsom acceptere.

Min it-rygsæk har givet mig langt større tro på at, jeg kan blive bedre til det danske sprog, hver eneste dag der går.

Tip til dig som er forældre: Snak om hvad er ordblindhed? Fortæl lidt om hvordan en ordblind ser bogstaver. Ved du intet om det, ville jeg anbefale dig at du undersøger lidt på nettet og hør på hvad dit barn fortæller omkring, hvad de selv ser.

Hvor stor en forandring gav it-rygsækken?

It-rygsækken har givet mig nogle muligheder til, at kunne kende flere ord, og samtidig med at lære nogle nye ord, så har jeg også fået kendskab til, at skrive en god artikel eller opgave til skolen.

Jeg mener at it-rygsækken har hjulpet mig en del til, at jeg har fået et bedre styr på det danske sprog.

Hvis jeg ikke havde fået it-rygsækken, så havde jeg været utrolig usikker på, hvor jeg var henne i forhold til, at kunne skrive og læse bøger.

Tip til dig som er ordblind: Brug dine hjælpemidler så meget som muligt, selvom du ikke er meget for det. Så kan it-rygsækken hjælpe dig langt hen af vejen til, så du får bedre styr på det danske sprog og at du bliver mere sikker i det.

Hvordan har min tidslinje, med mit liv set ud fra, da jeg startede i skole til i dag

Det jeg kan se, som jeg har gjort forkert hen af vejen det er, at jeg har gjort nogle fejl med hensyn af valg af uddannelse. Hvorfor har jeg så det?. Som du kan se har jeg hoppet frem og tilbage på en uddannelser, som jeg tidligere har været på, dermed gå tilbage på den igen.

Det som jeg også nok skulle have gjort noget mere ved, mit ordblindhed, såsom at læse og skrive, hvor jeg evt. tog på VUC og få arbejdet med det.

Dermed skulle jeg også havde kiggede på hvordan jobmulighederne er for mig?

Efterskole for ordblind

Få et uforpligtende tilbud på Foredrag!

Lad også få en samtale sammen og høre hvad jeg kan tilbyde dig.
Hvis du bare sender mig dit telefon nr og navn i e-mail så vil jeg kontakt dig inden for 48 timer på alm hverdag.

Kontakt mig på: Send e-mail her
Email - Nyhedsbrev Ordklar
Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?