Whocopied.me protects this content

Opret nyheden: 15/02/2016

Denne artikel vælger jeg, at der kommer to emner ind over, hvilket gør at denne artikel til et helt unikt emne, som du vil kunne tage med dig og få en god viden. Kommer igennem til hvordan forældre hurtig kan finde ud af om deres barn er ordblind og hurtigt får tjekket op på om barnet er ordblind.

Hvordan er jeg blevet ordblind?

Begge mine forældre er ikke ordblinde, hvordan kan det være, at jeg er blevet ordblind? Det er helt klart et spørgsmål, som er kommet frem flere gang på ordblinde sider, men du skal på ingen måde være bange eller ked af det.

Selvom dine forældre ikke er ordblinde kan ordblindheden komme fra deres forældre, det vil sige med andre ord dine bedsteforældre og ja, det kan gå længere ud i familie hvor du slet ikke kender personen, som du muligvis har fået det fra.

Personligt selv er begge mine forældre ordblinde, så mit ordblindhed kommer fra dem.

Hvordan ser ordblinde?

De områder som jeg har stadigvæk har problemer med og samtidig kæmper meget med er, sådan som hvis jeg skriver en tekst og evt. min lærer eller ven fortæller mig, prøv lige at læse teksten igen.

Ofte tænker jeg bare, “jamen den er da fin nok?


Ved at de fortæller dig, at du skal læse den igen, så kan det være at du kommer frem til at der mangler nogle ord, nogle bogstaver eller noget helt tredje. Ja ordblinde laver oftest fejl ved bogstaver, da de har svært ved at stave til det ord, som de prøver at stave til.


Hvordan ser ordblinde

Hvad laver man ofte af fejl? - Få hjælp af CD-Ord i dag

Et af de områder jeg oftest laver fejl ved det er sådan, som hvis jeg skal skrive en skoleopgave til skolen, så mangler jeg evt at sætte det i datid, nutid eller et helt tredje.

Dermed laver jeg også fejl som at jeg mangler endelserne som f.eks. e, t eller andre bogstaver.

Det som hjælper ordblinde langt hen af vejen det er at bruge CD-Ord til, at læse ordene op for sig. Der kan du samtidig aflytte om ordet er stavet rigtigt eller om du evt. skal bytte rundt på nogle ord.

Dermed høre man ofte et bogstav, som slet ikke er der eller man på ingen måde får det med, hvilket gør at du ofte laver stavefejl. Rigtig mange ordblinde laver ofte et par fejl, du kan ikke se dem men det kan dine venner, din kæreste eller dit familiemedlem.

Der er intet at være bange overfor eller usikker på, jeg har også tidligere skrevet rigtig mange stavefejl til skoleopgaver, Hvis en lærer har spurgt hvad jeg mener med denne her sætning, har jeg læst den inde i mig selv og derefter tænkte over hvad jeg prøver at skrive.

Hvornår skal testen ske? - Vil sikre om man er ordblind?

Om man er i gang med folkeskolen, uddannelse eller arbejdslivet, så vil jeg mene at du skal blive testet på skolen, som du går på eller kontakte VUC i dit lokale område, hvis man er over 18 år gammel.

Du sidder helt sikkert med spørgsmål om hvornår dit barn eller din ven eller en du kender skal testes for ordblindhed, der kan jeg fortælle dig, at det skal ske hurtigst muligt.

Ofte ser jeg at mange familier kæmper en sej kamp mod kommunen før at man bliver tildelt it-rygsækken og man få hjælpemidler.

Ved at man bliver testet for ordblindhed hurtigt og man fortæller at du er ordblind, så har du mulighed for, at kunne få ekstra tid til eksamen, hjælpemidler fra kommunen hvor de betaler hele pakken for dig og samtidig giver dig en it-rygsæk med hjælpeprogrammer på.

Du kan få CD-Ord - Dit kommunikationscenter kan hjælpe dig

Bare rolig, der findes også andre veje til, at du kan få hjælpemidler. Den vej som jeg selv brugte, var at jeg fik anbefalet af VUC i Hillerød til, at gøre det var at kontakte Hillerød kommunikationcenter og få dem til, at udarbejde en ansøgning til Allerød kommune, hvor de fremviser ordblindhed på mig.

Efter nogle samtaler med Kommunikationscentret, ringede de til mig og fortæller mig at jeg er blevet tildelt CD-Ord.

Jeg fortæller til mine samtaler sammen med Kommunikationscentret, hvilket behov jeg har som ordblind, er det apps, programmer eller noget helt andet. så fortæller jeg Kommunikationscentret hvilket behov jeg har som ordblind og hvor jeg kan få hjælpemidler til mv.

Få et uforpligtende tilbud på Foredrag!

Lad også få en samtale sammen og høre hvad jeg kan tilbyde dig.
Hvis du bare sender mig dit telefon nr og navn i e-mail så vil jeg kontakt dig inden for 48 timer på alm hverdag.

Kontakt mig på: Send e-mail her
Email - Nyhedsbrev Ordklar
Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?