Whocopied.me protects this content

Opret nyheden: 10/02/2016

Det er nok det spørgsmål man stiller sig selv, som forældre eller barn. Jeg vil i denne artikel tager udgangspunkt i, at dit barn har afsluttet folkeskolen og skal i gang med en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse.

I starten var jeg utrolig usikker på hvad jeg vil være, jeg vil være politimand, brandmand, datamatiker, murer, tømrer, sygeplejerske og meget mere. Tankerne har været utrolig vidt omkring, da jeg er ordblind og hvad kan jeg blive til.

Du er ikke den eneste som stiller det spørgsmål

Jeg ser flere og flere forældre, som stiller sig selv det spørgsmål på Facebook og mange andre steder, at hvad kan deres barn blive i fremtiden med job m.m.

Det som du skal gøre, som forældre, er netop at finde ud af disse punkter til dit barn.

Som forældre er det rigtigt vigtigt at du er den vejledende person til dit barn. Viser støtte og er hjælpsom overfor barnet. Det kan virkelig være med til at gøre, at barnet får et højere selvværd og får mere selvtillid til, at han klare det hele vejen.

Tip: Lad være med at sæt alt for høje mål i starten. Det kan ofte være at man ombestemmer sig med tiden eller man får et helt andet indblik i hvad man gerne vil være.

Tag den tid du skal bruge på uddannelsen.

Hvis dit barn synes det er pinligt, at man skal gå om på uddannelsen, hvor jeg tænker evt. gå 3-5 måneder tilbage i uddannelsen for, at sikre sig at barnet kommer til eksamen og kan klare opgaverne.

Selvom man ofte kan have det svært som ordblind, så hvis man kommer et par uger tilbage i uddannelsesstedet, så skal dit barn ikke have det dårligt over det.

Uddannelsesstedet gør det bedste for at du består eksamen. Da uddannelsen med sikkerhed ville have du består selvom dit barn kan være ordblind.

Få fat i hjælpemidler på uddannelsen

Hvis du ved, før ferien, at du skal starte på en ungdomsuddannelse, så vil jeg helt klart anbefale dig at kontakte skolen og få dem til at søge it-rygsækken til dit barn.

Ved at ansøge om it-rygsækken i god tid, giver dig også god tro på, at den ligger klar til dig når du kommer i skole igen. It-rygsækken hjælper langt de flest ordblinde igennem uddannelserne.

 

Ordklar har været i kontakt med 10 skoler, hvor de fortæller at 82% af de ordblinde, som starter på uddannelsesstedet har deres it-rygsæk når de starter på skolen. Hvilket jeg mener godt kan komme op på 95% for, at sikre sig at ordblinde får en god start.

Ingen hop i mellem uddannelser

Selvom det ikke lige sjovt hele tiden. Så vil jeg helt klart anbefale at gøre sådan så dit barn, på ingen måde, hopper fra uddannelsen. En uddannelse kan du godt bruge selvom det intet siger barnet.

Lad også tage udgangspunkt i, at jeg tidligere var i gang med web-integrator uddannelsen i Roskilde, efter 2-3 måneder fandt jeg ud, af det skulle bare ikke lige være mig. Hvor jeg senere fandt ud af det, var nok ikke lige så smart.

Derfor vil jeg anbefale dig, at dit barn, på ingen måde, skifter uddannelse uden at du, som forældre, har været med inden over samtalen.

Få et uforpligtende tilbud på Foredrag!

Lad også få en samtale sammen og høre hvad jeg kan tilbyde dig.
Hvis du bare sender mig dit telefon nr og navn i e-mail så vil jeg kontakt dig inden for 48 timer på alm hverdag.

Kontakt mig på: Send e-mail her
Email - Nyhedsbrev Ordklar
Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?