Whocopied.me protects this content

Opret nyheden: 05/03/2016

Denne artikel tager udgangspunkt i, at Ordklar har lavet en undersøgelse for noget tid siden, hvor flere forældre fortalte til Ordklar, at de har brugt mange måneder eller mange år på at komme igennem, til deres kommune med sagen.

Jeg vælger i denne artikel, at køre nogle igennem. Et meget stort område for mange forældre, som ofte synes det er forkert, at der ikke findes en lovgivning, som kan være med til at give deres barn hjælpemidler så hurtigt som muligt.

Testen viser man er ordblind! - Hvorfor er der ingen hjælpemidler?

Det med at man bliver testet ordblind tidligt, viser også meget at mange ordblinde ikke får de rigtige hjælpemidler i tide, eller med andre ord IKKE skal KÆMPE en lang sej kamp for, at man kan få hjælpemidler. Det synes jeg , problemet i mange kommuner er, at man ikke tildeler de hjælpemidler til ordblinde, som man har brug for.

Det er selvom man er blevet testet for ordblind på VUC, i folkeskolen eller andre steder, hvor man laver test om man er ordblind eller ej. Så det  kommunen ikke lytter efter hvis man er testet positiv for ordblindhed.

For at kunne hjælpe ordblinde mener jeg, at så snart man ved at man er blevet testet positiv for ordblindhed, så skal man have kastet en it-rygsæk, hjælpemidler som apps, programmer f.eks. CD-Ord

Intet problem for uddannelser at give it-rygsæk og hjælpemidler?

Utrolig mange forældre har kontakt mig på e-mail og spørger mig om det virkelig kan være rigtigt, at når man starter på uddannelse at man får en it-rygsæk ved at du tager deres test eller du fremviser en tidligere test med, at du er ordblind.

Der ligger mit spørgsmål meget tit henne i det her område, hvordan kan det lade sig gøre at uddannelser bare kaster it-rygsække i nakken, med unge som skal i gang med en  ungdomsuddannelse men går man til kommunen selv og skal ha‘ en it-rygsæk samt hjælpemidler når man går i folkeskole, så er problemet virkelig stort mange gange.

Der har jeg stået uvist på det område, selvom man bor i den kommune man tager uddannelse i så kan ungdomsuddannelsen godt tildele en it-rygsæk på ingen tid.

Hvorfor skal man testes tidligt?

Flere undersøgelser viser at det ikke er så tit mere at man bliver opdaget at man har ordblindhed før man starter på folkeskolen. Hvilket gør at man først i tredje klasse evt. kommer over i en ordblind klasse der medfører at man få ordblindeundervisning.

Ved at man bliver testet for ordblindhed, så tidligt som muligt, så viser flere undersøgelser, at den enkelte ordblinde bliver bedre til at stave og samtidig læse, med andre ord jo tidligere jo bedre, fordi så lære den enkelte ordblinde, at kende til langt flere ord end hvis de blev opdaget for sent.

Hvis barnet omkring 3-5 år oftest leger med ord, typisk at lege med sproget og stiller mange spørgsmål. Her kan det være et symbol på at barnet har ordblindhed der viser sig ved, at man kun siger meget korte og enkle sætninger. Det er områder man skal være opmærksom på, som forældre.

Dermed vil jeg anbefale at du tager dig tid til, at læse hvad skyldes ordblindhed? - Hvad mangler jeg af ord? Det er et tidligere indlæg, hvor jeg beskriver lidt omkring ordblindhed.

Hvis du ikke har fået testet dit barn for ordblindhed, så vil jeg anbefale dig at få taget testen hvis du er usikker.

Hvad ville lovgivningen medfører, hvis den bliver vedtaget?

lovgivningen ordblindhed - Ordklar - Ordblind

Jeg er sikre på hvis lovgivning kommer igennem vil mange forældre bruge lovgivning for, at deres børn kan få de helt rigtige hjælpemidler, som ordblind.

Det giver forældre bedre muligheder at deres barn kan få de helt rigtige hjælpemidler.

Lovgivningen for ordblinde vil give  langt bedre mulighed ved at få deres sag i kommunen, i stedet for at skulle ha‘ sagen for ankestyrelsen hele tiden. Eftersom mange af Ordklars brugere vinder deres sag i ankestyrelsen må det også ha‘ en betydning for, at ordblinde mangler en lovgivning for, at give deres barn en bedre fremtiden.

Ville gerne dele lidt fra min historie med mit ordblindhed.

Jeg fik lavet testen i folkeskolen, men skolen og kommunen afviste mig gang på gang. Det medførte at mine forældre, på ingen måde havde vundet sagen overhovedet. Jeg står den dag i dag og kunne godt tænke mig at vinde sagen over kommunen.

Da jeg kom hjem og fortalte dem at jeg har lige har fået it-rygsæk og hjælpemidler, da jeg startede på ungdomsuddannelse. Stiller begge mine forældre spørgsmål? Hvordan kan det lade sig gøre?

Hvordan kan det være at man skal afleverer it-rygsækken tilbage?

Men der er en ting, som begge mine forældre ikke forstår, det er hvorfor skal man aflevere sin it-rygsæk, hvis man stopper på uddannelse, og skal starte på en ny uddannelse?

Det et område, som mine forældre på ingen måde forstår, hvorfor man skal afleverer den tilbage hvis man stopper på uddannelsen og skal starte på en ny efter 2-3 måneder?

Hvis man er blevet testet positiv for ordblindhed, så skal man på ingen måde gå igennem det hele igen for, at få hjælpemidler såsom, it-rygsækken.

Jeg vil personlig mene at man skal kunne beholde it-rygsækken, indtil man ikke bruger it-rygsækken længere. Det er for at ordblinde slipper for at søge igen og igen efter hjælpemidler. Jeg vil mene hvis jeg kunne beholde den, så havde jeg kunnet spare omkring 3-4 måneder på afventning af it-rygsækken, så vil jeg også have fået mere ud af uddannelsen og kunne følge langt bedre med i timerne.

Få et uforpligtende tilbud på Foredrag!

Lad også få en samtale sammen og høre hvad jeg kan tilbyde dig.
Hvis du bare sender mig dit telefon nr og navn i e-mail så vil jeg kontakt dig inden for 48 timer på alm hverdag.

Kontakt mig på: Send e-mail her
Email - Nyhedsbrev Ordklar
Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?