Hjælpemidler til Ordblinde

Hjælpemidler til ordblinde

Hjælpemidler til ordblinde

Måske er du på udkig efter hjælpemidler til ordblinde – Her på siden vil du kunne finde de hjælpemidler som bruges langt hen af vejen af ordblinde lærer og ordblinde.

Der findes forskellig hjælpemidler hele vejen og har fremvist en list over de forskellig hjælpemidler i dag.

Information til dig

Langt hen af vejen så vil hjælpemidler være gratis for dig som ordblind. Ofte kræver det “bare” at du få taget en ordblindetest hos VUC eller få hjælp af kommunen til at få taget en ordblindetest. eller med andre ord din skole tager en ordblinde test på dig eller dit barn.

Ved at få lavet en ordblindetest så giver testen dig mulighed for at få tildelt hjælpemidler gratis uden at det kommer til at kaste dig noget som helst.

Hvorfor hjælpemidler?

Hjælpemidler til dig kommer kun til at kunne hjælpe dig i fremtiden. Det vil sige, skal du til eksamen så har du evt mulighed for at få støtte eller muligvis ekstra tid til eksamen som ordblind. Det er som udgangspunkt skole som tildeler den tid som der er behøv for som ordblind.

Hjælpemidler til dig vil jeg klart anbefale at du tager imod selvom du måske synes det er pinligt som ordblind.

Hjælpemidler til dig! - Få et overblik i dag!

Har lavet en list herunder af hjælpemidler til ordblinde som skal være med til at hjælpe dig i dag og i fremtiden med at give dig et langt større overblik over hjælpemidler.

AppWriter til ordblinde

AppWriter er et program som hjælper dig med at få oplæst tekster på deres platforme og når du får læst teksten op så vil du kunne følge med i hvor henne i teksten der bliver læst op og det vil være med til at hjælpe dig som ordblind hvilket ord der er tale om osv.

Der findes også Ordforslag, Scanne og OCR på nogle af deres platforme.

Du kan læse mere om AppWriter her

Adgangforalle (Gratis)

Adgang for alle giver dig mulighed for at få et gratis program, det er lavet af Digitaliseringsstyrelsen og det kan bruges gratis af dig.

Har du ikke fået adgang til hjælpemidler som Appwriter eller CD-Ord eller andre programmer så vil jeg klart anbefale det her program.

Dog kan det ikke lige så meget som de andre programmer.

Download Adgang for alle

CD-Ord

Personligt vil jeg sige, at CD-Ord virkelig er et program som virkelig er top af toppen. Dog hedder det den dag i IntoWords Mac – (Hvorfor kan du læs her)

Personligt har jeg virkelig være meget glad for CD-Ord (IntoWords mac), netop fordi at jeg har skrevet hovedopgave og fået en del hjælp i gennem programmet som har gjort at jeg har klart mig igennem uddannelsen som ordblind i dag.

Brug af CD-Ord til eksamen

Nota (E17)

Nota er virkelig godt fordi lige så snart at du er blevet testet for ordblindhed, så giver Nota dig Fuld adgang til virkelig mange bøger på Nota.


Nota har igennem min uddannelse som datamatik gjort at jeg kunne læse til nogle bøger som jeg ligesom slap for at gå ud og købe som ordblind.

Jeg vil klart anbefale dig at gøre brug af Nota som ordblind og jeg synes virkelig at Nota er unik mulighed for dig som ordblind ved at kunne gøre brug af det som ordblind.

Google oversætter

Google har en hjemmeside og en app som kan være med til at hjælpe dig i forhold til hvis du fx har svært ved engelsk, så vil google kunne gå ind og hjælpe dig med at få oversættet ordet i forhold til hvad det betyder.

Google oversæt er som sagt ikke 100% rigtig i forhold til samme sætning af ord.

Personligt har jeg brugt Google oversæt de gange hvor jeg ikke lige kunne oversæt fra Dansk til engelsk med et ords betydning og omvendt.

Få læst op hos Dr.dk

Dr.dk giver dig mulighed for at få læst teksten om som de har skrevet. Ved at marker tekst på siden så giver Dr dig mulighed for at få læst teksten om.

Som jeg har set det så er det den eneste danske side som giver dig denne mulighed for at få læst tingene op.