Whocopied.me protects this content

Vuc for Ordblinde

VUC tilbyder ordblindeundervisning. Det er aldrig for sent at blive bedre til at læse eller skrive, uanset om du er 60 år, eller lige er blevet færdig med folkeskolen og gerne vil være bedre til dansk. VUC tager udgangspunkt i at du netop gerne vil modtage undervisning hos VUC. Du har både Dansk, Matematik og Engelsk. Dog kan du på ingen måde modtage SU for ordblindundervisning.

Har du et job som du virkelig elsker men er samtidig ordblind, så kan du modtage undervisning i arbejdstiden. Man kan finde mere information omkring undervisningen ved at kontakt de lokale VUC og høre hvad de tilbyder.

For at kunne blive optaget på VUC med ordblindhed, så er det eneste krav for at deltage i undervisningen at du er testet for ordblindhed. Dog bemærk: du kan altså godt have svært ved at læse eller skrive uden at være ordblind. For at VUC kan vejlede dig til den rigtige undervisning så skal de første teste dig. Derfor skal du starte med at kontakte VUC og høre mere om at aftale tid og om du kan blive testet for ordblindhed.

Der er altid uddannede lærere til at hjælpe dig på den bedst mulige måde for at kunne sikre at du bliver bedre. Kontakt dit lokale VUC og hør hvad de har af hjælpemidler til dig; eller forslag til dig som er ordblind. Det er gratis at gå til undervisning, hvis du er over 18 år gammel, skal du have godkendelse fra kommunen men det skal VUC nok hjælpe dig videre med. Dog kan du søge SVU (Statens Voksen Uddannelsesstøtte), mens du går på ordblindundervisning.

Derefter er det muligt at tage evt 9 klasse og derefter 10 klasse eller noget helt andet, kontakt evt studievejledningen og hør om mulighederne.

Hvordan at være ordblind - Foredrag

Hvorfor har jeg ikke den rigtig uddannelse? (og hvad skal du gøre ved det)

Bemærk: Du tilmelder dig Ordklars nyhedsbrev.


Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?

Nyheder