Whocopied.me protects this content

Person som har set dette indlæg: 1483

Vuc for Ordblinde

 

VUC for ordblinde kan giv dig muligheder som du måske miste i folkeskolen. VUC tilbyder derfor en masse fag.

De fag som du kan tag på VUC er fx. Dansk, Matematik, Engelsk og en masse andre fag.

Dermed findes der muligheder for at kun tag ens dansk eksamen, matematik eller et helt tredje fag som man gerne vil forbedre. Fordi det ikke gik så godt i folkeskolen.

Jeg for derfor i denne artikel komme ind på punkter som kan være med til at hjælpe dig videre til at VUC kunne være en mulighed for dig som ordblind.

Dermed vil jeg komme ind på nogen emner som måske kan være med til at hjælpe dig videre på VUC for ordblinde.

VUC for ordblinde tilbyder dig en masse gode mulighed for at forbedre dit dansk eller giv dig nogen værktøjer som du kan bruge i hverdagen som ordblind.

Hvad VUC er for noget?

Jeg vil fortælle dig hvad VUC er for en af slagsen? Måske kan det giv dig et indblik i hvad VUC er for noget? Dermed fortælle dig også lidt omkring hvilke(t) VUC jeg har gået på personligt og samtidig hvor der findes VUC for ordblind i Danmark.

Som udgangspunkt er der næsten altid et eller to VUC i dit lokale område.

Hvilke(t) VUC har jeg gået på?

VUC Hillerød: Der fik jeg taget min ordblindetest og dermed har jeg fået taget 9 klasse og 10 klasse. Det var både dansk, matematik og engelsk. Dermed så har jeg også taget Matematik C.

VUC Lyngby: Her fik jeg bestådet matematik B som gjord at jeg kunne komme ind på datamatiker uddannelsen. Ordblindeundervisning som ha fokus på engelsk på G (Hvilket svar til 9 klasse)

Tænker du vil læse artikel omkring at være ordblind og gå på VUC så kan jeg fortælle dig at du bare skal tro på dig selv som ordblind.

Hvor findes der VUC?

Der findes 30 VUC fordelt rundt omkring i Danmark. Hvor der er ca 90 afdelinger. Du kan find dit VUC her

Løb i skole som ordblind.

Hvad fik jeg ud af tag VUC?

Jeg fik en masse god undervisning som gjord at jeg er kommet godt videre i mit liv som ordblind. Dermed fik jeg også en masse gode venner som har forståelse for at jeg er ordblind.

Dermed har jeg haft en masse god undervisning med dansk, matematik, engelsk og naturfag.

Få ordblindeundervisning (GIVER MIG EN MASSE!)

VUC for ordblinde giver ordblindeundervisning som jeg fik på VUC har været med til at rykke mig som person og fagligt mener jeg helt klart.

Dermed så giver ordblindeundervisning bestemt også nogen gode værketøjer med når du får ordblindeundervisning som ordblind.

Dermed kræver det bare at du kan fremvis at man har fået taget en ordblindetest fx i folkeskole eller på VUC. Så vil man har mulighed for at kun bliv tildelt ordblindeundervisning som ordblind.

VUC for ordblinde mener jeg helt klart er godt sted for ordblinde. Dermed skal det siges at det ikke kun er ordblinde som går der.

Er VUC for ordblinde?

Ja VUC er bestemt noget for ordblinde. Både Lyngby og Hillerød VUC har på ingen måde stået i vejen for at kunne hjælpe mig som ordblind.

Dermed har VUC for mig begge de to steder givet mig en lang række muligheder for at hjælpe mig med it-rygsækken, ekstra tid til eksamen (dispensation til eksamen) og en masse andet som har været til stor støtte til mig som ordblind.

Dermed har jeg også personligt selv fået en masse ud af ordblindeundervisning på de to steder som jeg har taget min VUC.

Kan du tag 9 - 10 klasse på VUC som ordblind?

Hvis du ønsker at start på 9 klasse fordi at du vil gerne ind på drømmeuddannelsen - Har skrevet en masse omkring hvad det kræver for at komme ind på uddannelsen.

Når men tilbage til VUC for ordblinde i forhold til hvis du skal tag 9 klasse. Så vil jeg som udgangspunkt anbefale dig at modtage en form for ordblindeundervisning.

Dermed hvis du også tænker at du gerne vil tag 10 klasse på VUC.
Så vil jeg klart anbefale dig at modtage ordblindeundervisning også der. Hvis det er sådan.

Dermed vil jeg kontakt den lokale VUC for at høre om dine muligheder som ordblind ang fagene som der bliver tilbudt for dig som ordblind.

Vil du gerne læse omkring HF Ordblind - Så har jeg skrevet en masse omkring HF her.

 

Tag det rolig på et VUC som ordblind.

Ordblindeundervisning på VUC - VUC for ordblinde

Der findes 3 muligheder for dig som ordblind at få ekstra hjælp på når du starter på VUC som ordblind.

VUC for ordblinde kan giv virkelig mange gode muligheder til dig som ordblind.

Få ordblindeundervisning ved siden af din "alm" undervisning

Når du vælger fx dansk, matematik og engelsk på dit VUC. Så vil jeg anbefale dig at kontakt studie vejleder og fortælle dem/hende/ham at du gerne vil modtage ekstra undervisning.

Herunder vil jeg anbefale dig at du som udgangspunkt siger ja tak til ordblindeundervisning ved siden af din alm fag som du har i skole.

Det kan være at du har engelsk men du har svært med nogen bestemt ting fx Hvornår skal du bruge A og AN? - Jeg har lavet en video omkring det ind på Ordklar. (Opret dig som bruger på Ordklar før at du vil kunne se den fx.)

Det kunne også være at du mangler nogen værktøjer til matematik området eller dansk.

Få ordblindeundervisning ved siden af dit alm hverdags arbejde (tilpasse din egen løsning)

Hvis du til daglig arbejder i hverdagen som tømrer eller murer eller noget helt andet og gerne vil blive bedre til at læse og stave. Så vil VUC kun hjælpe dig videre med at få tilpasset en løsning efter dit behov ang det som du mangler hjælp som ordblind.

Undervisning vil forgå på næsten samme måde som hvis du modtog ordblindeundervisning som hvis du gik til undervisning.

Hvordan at være ordblind - Foredrag