Whocopied.me protects this content

Person som har set dette indlæg: 1980

Programmer til ordblinde i dag spiller en STOR betydning for mange ordblinde i dag. Har lavet en guide til dig som hjælpe dig videre!

Der er mange programmer for ordblinde i dag. Men som udgangspunkt vil jeg fortælle hvilke programmer der findes i dag, dermed vil jeg kunne anbefale de programmer, som jeg mener kan hjælpe dig.

De programmer, som jeg henviser til under er de programmer, som jeg arbejder med dem.

Jeg vil kun tage de bedste af de bedste. Programmerne findes til Windows eller Mac. Nogle af programmerne fungerer dog også på mobilen.

Hvorfor giver jeg så kun de bedste af de bedste programmer til ordblinde?

Grunden til, at jeg vil give de bedste af de bedste programmer, som findes til ordblinde er fordi jeg har undersøgt, at mange ordblinde har svært ved, at finde de rigtige programmer.

Og ofte spiller deres tid på, at finde det rigtige.

Derfor vil jeg vil lave en komplet guide, som fortæller dig hvilke programmere jeg mener der kan være med til, at hjælpe dig videre, som ordblind.

Programmet skal også kunne hjælpe dig til en bedre hverdag som ordblind. Ordblinde skal ha’ de bedste af de bedste programmer.

Det er vigtigt, at slå FAST fra starten, at jeg anbefaler kun de bedste programmer og de programmer, som jeg har arbejdet med.

Hvordan kan det være Jesper?

Jo, jeg mener, at ordblinde skal blive bedre hverdag til, at stave og læse i hverdagen. Dermed mener jeg også, at de programmer kan være med til, at hjælpe ordblinde langt hen af vejen til, at stave, læse og meget mere.

Som udgangspunkt skal programmerne ikke være “old school” for dig på nogen måde.

Der mener jeg, at det skal ikke være gammeldags i det fordi, så kan du måske ikke høre om hvordan ordet lyder eller indstillingerne er gammeldags eller noget helt andet.

Der kan være mange ting der, som spiller her.

Programmerne som jeg anbefaler her under har en masse gode værdier til ordblinde.

Kan du komme i tanke om hvilke programmer der kunne være godt for dig? Evt brug lige 2 minutter på, at tænke over hvilket program der kunne være godt?

 

Hvad er formålet ved siden?

Der er rigtig mange formål, som jeg vil opnå ved denne side men det som jeg lægger vægt på fra starten det er, at ordblinde kan finde de bedste af de bedste programmer her.

Men jeg vil gerne give dig en masse gode værdier, som skal være med til, at kunne hjælpe ordblinde til en bedre hverdag med en masse gode muligheder.

De programmer skal give ordblinde de bedste muligheder for, at kunne blive bedre til, at stave, læse og meget mere.

Hvad skal Ordklar giver dig af muligheder?:

Hvad har programmerne givet mig, af muligheder?

Programmer for ordblinde har en større betydning i dag end det gjorde for bare 10 år siden.

Der er flere som har computere i dag end for bare 10 år siden. (Dengang var det dyrt)

Men de programmer som er fremme i dag giver ordblinde bedre vilkår i dag og langt bedre vilkår i fremtiden.

Dermed har CD-Ord gjort, at jeg kan både læse og stave i dag, som ordblind og jeg kan stave til nogle ord, som jeg måske ikke har kunnet stave til for bare 6-8 år siden.

Dermed har programmer, som IntoWords og CD-Ord givet mig et langt bedre ordforråd i dag i forhold til hvad jeg kunne for et par år siden.

Så stor ROS til MV-Nordic, som tilbyder hjælpemidler ordblinde.

Men hvilket program tror du, at jeg har fået mest ud af?

De bedste tips til programmer - Ordblind

Hvordan finder jeg den rigtige computer som ordblind?

Det er et stort emne men jeg kan berolige dig med, at jeg har skrevet en komplet guide til hvordan man finder den bedste, af den bedste computer som findes på markedet i dag.

Den er beskrevet med hvordan du skal ha fokus på og hvilke område du skal kigge på mv.

Det er på intet tidspunkt svært beskrevet.

Det er et marked, som på ingen måde komme til, at stoppe overhovedet fordi vi ser et fremskridt med computer, som vokser for år til år.
Læs mere her omkring computer til ordblinde.

Hvad kigger jeg efter hos programmerne?

Jeg kigger på de bedste af de bedste programmer til ordblinde. Jeg synes det er vigtigt, at programmet er godt og ikke er gammeldags til ordblinde.

Hvad mener jeg så?

Jo, jeg mener, at programmet på ingen måde skal ha en dårlig digital stemme og man slet ikke kan høre stemmen. Man skal gøre det let for ordblinde, at kunne høre ordet i programmet som ordblind.

Da ordblinde ofte har svært ved at høre forskelligt på ordet som “hvilket” og “hvilken”. Det har jeg personligt selv svært ved, at høre på de to om der er “t” eller “n”.

Derfor vil jeg som udgangspunkt kun henvise til de bedste af de bedste programmer for ordblinde.

Det er vigtigt, at stemmen er på plads for, at ordblinde vil kunne høre hvordan man staver til ordet eller om ordet lyder rigtigt.

Dermed skal der også være en masse andre ting. Men det kommer jeg ind på senere.

Hvordan virker programmet?

Et program hvordan kan man forklare det på en måde så det giver mening? Jo, et program det er lidt ligesom når du skal cykle så har din cykel nogle funktioner, som den skal kunne.

Der er nogle af de funktioner, som en cykle kan ha det er fx. når din hjerne siger “Okay nu skal jeg skifte gear” fordi det bliver hårdt, at komme op af bakken. Hvis jeg ikke gør det nu.

Dermed når du “skal skifte gear” så kan skal du gøre din cykel let for, at komme op af bakken.

Det vil sige, at programmet er opbygget på en masse funktioner. Hvor du fortæller, at den skal gøre det nu eller senere.

Giver det mening?

Det er lidt ligesom når du skal stave til et ord, som fx. “Hus” og du har kun skrevet “hu” så vil den kunne fortælle dig, at du mangler kun s for, at det bliver til hus.

Programmet kan være med til, at hjælpe dig med hvordan du løser det. Det kan være, at du har svært ved, at forstå et ord men MV-Nordic eller lignende har opbygget ordet så, at ved de bare 2 bogstaver så kan den fortælle dig hvilket ord det måske kan være.

Det er lidt den måde som fx kan virke på at den bare skal vide fx. to bogstaver så klare CD-Ord resten.

Giver det bedre mening?

Information omkring hvad det fylder på din computere:

Mange af de programmer der findes i dag er på et par 100 Mb (megabyte). Det er meget normalt, at programmer er på Mb.

Jeg vil ikke komme så meget ind på dette emne omkring Gb, mb og kb. Men hvis du gerne vil læse “nørdet” indhold så kig her

programmer

Hvilke programmer er der?

Det som jeg vil fortælle om de programmer som jeg bruger mest i hverdagen eller arbejder mest med i hverdagen.

Der findes utrolig mange programmer for ordblinde men jeg mener, at ordblinde skal ha’ tilgængelighed til de bedste af de bedste programmer i dag.

Derfor har jeg skabt en enkel og ligetil guide omkring hvilke programmer der findes til ordblinde.

Mange forældre siger også til mig, at det er vigtigt for dem, at deres ordblinde synes, at programmet er let og enkelt lige fra starten ellers opgiver ordblinde, at prøve programmet.

Hvilket jeg på ingen måde ønsker skal ske for dig! Derfor har jeg lavet et simpelt overblik over programmer, som findes i dag.

Hvad kigger jeg så på?

Men det bliver også kun de bedste programmer, som jeg vil anbefale her til listen og de programmer, som jeg mener vil kunne hjælpe ordblinde i hverdagen meget mere.

Ram til computeren!

Ram er det sted i din computer, hvor styresystem komponenter, computerprogrammer og anden data der bliver brugt mere opbevaret så der er hurtig adgang til de data som man skal bruge.

Det vil sige, er der Fx 8 GB ram så er den hurtigere end 4 GB ram.

Fordele ved Ram er, at det er meget hurtigere at læse fra og skrive til.


Så som udgangspunkt så vil jeg anbefale 8 GB ram til CD-Ord.

Du kan også læse her hvad CD-Ord kræver - Oplysninger er fra MV-Nordic.

Hvilke programmer findes der til ordblinde?

Der findes utrolig mange ordblinde programmer men jeg henviser, som sagt kun til de bedste af de bedste programmer. Dermed også de programmer, som jeg har arbejdet med.

Jeg vil fortælle dig hvad programmet kan og hvilken kategori det ligger inde under med hvad det kan fx. oplæsning, ordbog, stavehjælp eller andre muligheder.

Så får du et hurtigt overblik over hvad programmet kan gøre for dig.

Her kommer listen over de programmer, som jeg mener du skal kigge på.

CD-Ord

CD-Ord: Det er et af de programmer som jeg bruger mest i hverdagen til, at læse og stave og få gemt mp3 filer til mobilen til, at kunne høre tekst indhold. Det kan være, at der ikke findes tekst til noget som jeg gerne vil læse om så kan CD-Ord være med til, at give dig denne mulighed.

Programmet er kun opbygget til Windows altså computeren.

Dermed har programmet en masse funktioner indbygget i sig.

Programmet er klart det, som jeg arbejder mest i hverdagen. Men hvis du ikke har prøvet CD-Ord så er der mulighed for, at download en gratis version til CD-Ord. Du kan læse mere her.

Det er Mv-Nordic, som har lavet programmet.

Dermed har jeg lavet en e-bog til CD-Ord.

PrisSe her

Kategori: Oplæsning, ordforslag, stavehjælp

IntoWords

IntoWords: Programmet har en masse gode muligheder for ordblinde da det har omkring 40 sprog indbygget i sig og det samtidig kan på flere platforme. Det har et super godt ordbog platform på mobilen.

Programmet virker godt både til Android, Iphone, Windows og Mac.

Programmet har indbygget disse muligheder:

Det er Mv-Nordic som har opbygget programmet til ordblinde.

Dermed kan man få lov til, at download programmet gratis i 30 dage men jeg har skrevet lidt mere om det her.

PrisSe her

Kategori: Oplæsning, ordbogsforslag, flere sprog

AppWriter

AppWriter: Programmet giver dig en god mulighed for, at få oplæst indholdet. Når der bliver oplæst så highlighter programmet ordet som den læser op. Appwriter har også den mulighed, at kunne oplæse på flere sprog end bare dansk.

Der er dog mulighed for, at prøve en måned gratis

PrisSe her

Kategori: Oplæsning, sprog, ordforslag