Whocopied.me protects this content

Person som har set dette indlæg: 2093

Mine værktøjer til ordblinde

Skal jeg ikke dele de bedste værktøjer til dig, som ordblind! Hvad er værktøjer så?

Jeg har samlet de mest brugte værktøjer fra min side, som jeg deler de bedste af de bedste med dig.

Jo, når jeg siger værktøjer i denne artikel så er det fx. “hvor søger jeg efter rådgivning”, “Hvordan fixer man denne fejl i CD-Ord?” og meget mere.
Derfor giver jeg alt min viden til dig!

Info: Jeg har selv brugt en del, af de værktøjer, som jeg anbefaler herunder. Jeg vil stå 100% inde for dem.

Da jeg selv har brugt disse områder flere gange og jeg sætter virkelig pris på, at kunne hjælpe dig.

Mest anbefalede:

Nedenfor er de brugte værktøjer, som jeg arbejder med i hverdagen eller kigger på ofte. Disse værktøjer er ikke bare opfundet men de er virkelig gode for mig, som ordblind.

CD-Ord: Er et af de mest hotte programmer til ordblinde. Det er super brugervenligt, vil jeg mene, og jeg er stor fan af CD-Ord.

Jeg har også forklaret omkring de 5 fordele ved CD-Ord, som har gjort, at jeg er blevet god til, at stave og læse i dag som ordblind.

Der findes en gratis version af CD-Ord som du kan prøve i 30 dage gratis. Det er Mv-Nordic, som har udarbejdet programmet til ordblinde.

Nota: Man får adgang til lydbøger, e-bøger og masse andre fra Nota. Nota er et site for ordblinde eller mennesker med syns- og læsehandicap.

Jeg bruger ofte Nota fordi, jeg kan følge med i e-bogen omkring noget jeg er i gang med, at læse om eller andet.

Dermed har Nota en App til både IOS og Android. Du kan finde det her:

Rådgivning ordblindhed

Få hjælp/rådgivning

Jeg vil nok beskrive det her område, som et af de mest vigtige, fordi de er altid hjælpsomme både pr telefon eller e-mail.

CBock: En af landets bedste foredragsholder til hjælpemidler for ordblinde. Han rådgiver både forældre og ordblinde.

Super flink fyr og ja han er samtidig god til, at underholde til foredrag. Du kan også læse en af de foredrag, som jeg har været til med ham.

MV-Nordic: Jeg har fået hjælp, af MV-Nordic support et par gange i forhold til, at hvis jeg kom i problemer med CD-Ord eller IntoWords ikke vil log mig ind eller andet, så har MV-Nordic være behjælpelige hele vejen for, at jeg kunne komme videre, som ordblind.

Det er også dem som har lavet CD-Ord og IntoWords. Dermed er det også dem som styre it-rygsækken.

lyd til ordblinde

Podcast & Nyheder

Det er et af de punkter som jeg også bruger meget i min hverdag. Det er, at læse nyheder fra DR og køre Podcast fra andre ordblinde også.

Jegerordblind: Det er et podcast, hvor Sanne og Andreas taler om ordblindhed. De er begge ordblinde. De snakker omkring alt mellem himmel og jord.

Podcast som hedder “Jegerordblind” er et podcast som kommer af og til. Jeg synes virkelig det er nogle gode podcast og man kan altid på en eller anden måde tage noget med fra deres podcast, som de laver.

Ligetil: Har du brug for, at se/høre nyheder. Så giver DR Ligetil dig denne mulighed, at kunne høre hele nyheden uden, at skulle tænke på andre hjælpemidler, som ordblind.

Funktionen som er på DR ligetil er virkelig noget, som jeg elsker personligt.