Whocopied.me protects this content

Der er mange som ikke rigtigt har kendskab til ordblindhed. Derfor afholder man den slags event som hedder internationalt ordblinde uge 40.

Hvert år holder fx. VUC’erne Internationalt ordblinde uge 40 og andre steder.

Dermed så deltog jeg personligt i 2017 hos VUC Lyngby, hvor jeg fortæller omkring det, at være ordblind, og deler de bedste tips og tricks til forældre/ordblinde med apps, CD-Ord mv.

Personligt synes jeg, at det er god ide, at man sætter fokus på, at lave disse muligheder for alle ordblinde.

Det er med til, at forældre, ordblinde og en masse andre for en god forståelse for og kendskab til ordblindhed.

tilmeld nyhedsbrev

Det, at være ordblind?

Det med at du er ordblind eller at vi begge er ordblinde. Det kan ofte være svært for ordblinde, at skulle tænke “Hvad tænker de andre om mig?”, “Hvorfor er jeg anderledes i forhold til andre, som kan stave og læse..

Til foredraget på VUC Lyngby forklar jeg omkring det, at være ordblind og samtidig deler jeg de bedste af de bedste succes øjeblikke, som jeg har haft som ordblind.

Og ja jeg er også ordblind ligesom dig.

Hvorfor mener jeg, at det er en god ide, at deltage!

Grunden til, at jeg mener det er en god ide, at deltage til Internationalt ordblinde uge 40 det er mest, af alt fordi jeg synes det er vigtigt, at vise at VI STÅR SAMMEN!

Det kan også være med til, at hjælpe dit barn til, at forstå hjælpemidler, forstå CD-Ord og blive bedre til dansk eller matematik.

Dem som holder foredrag/snakker på internationalt ordblinde uge er ofte nogle, som har prøvet det eller en som arbejder med faget dagligt.

tilmeld nyhedsbrev

Deltag til et foredrag i dit område!

Hvis som forældre eller ordblinde overvejer at deltag til internationalt ordblinde uge 40. Jeg mener helt klart at det er vigtigt at deltag til et foredrag når man er ordblind.

Det kan være at man få tildelt nogle værktøjer som ordblind som gør det muligt at klar sig bedre igennem uddannelsen eller at man tør at fortælle at man er ordblind selvom det måske kan være svært.

Og ja det kan være svært men det med at andre ordblinde kommer og fortæller omkring det at være ordblind det kan være med til, at hjælpe dig videre som ordblind i dag.

Ordklar spotify

Skal jeg holde et foredrag hos dig/jer omkring det at være ordblind.

Så høre jeg gerne fra dig omkring foredraget og hvad du tænker ang internationalt ordblinde uge 40. Jeg vil dog anbefale dig, at være ude i rigtig god tid hvis vi skal finde ud af at jeg skal komme og holde et foredrag hos jer.

 

ordlisten

 

Foredrag - 2017:
- Holdt jeg foredrag hos VUC Lyngby. - International ordblinde uge 40 - VUC Lyngby

Foredrag - 2018:

- Intet.

Foredrag - 2019:

- Mit eget foredrag - cphbusiness (Lyngby d 25-11-19)

I forbindelse med Den Internationale Ordblindeuge havde VUC Lyngby besøg af Jesper fra Ordklar, der holdt foredrag om at være ordblind.

Jesper udviste stor entusiasme op til foredraget og lyttede til de ønsker, vi havde i forhold til indhold. Han var meget velforberedt og leverede et utrolig godt foredrag, som både var relevant for undervisere og kursister - ordblinde og ikke ordblinde.

Det mest spændende ved at have Jesper som foredragsholder er, at han er en "rigtig" ordblind. Han er selv i gang med en uddannelse og kan derfor beskrive, hvordan han bedst klarer sig i hverdagen og i forbindelse med lektier, opgaver, notater og eksamen.

Det var meget inspirerende og man får stor respekt for Jesper, når man hører hvor meget arbejde og tid, han er nødt til at lægge i sit skriftlige arbejde for at komme igennem sin uddannelse.

Tammie Nielsson, VUC Lyngby

På EUC Sjælland var vi i uge 45 midtvejs i GF1 og GF2 forløb. Elever med læsevanskeligheder, var ved at være fortrolige med deres IT- rygsæk. Vi havde lavet et arrangement, hvor vi kunne hygge os sammen og møde hinanden. For at krydre eftermiddagen, havde vi inviteret Jesper Petersen til at fortælle om sit liv som ordblind.

Desuden gennemgik Jesper CD ord, intowords, intowords cloud og google drev.

Det var en rigtig god eftermiddag med mange fremmødte, der lærte hinanden at kende og byttede erfaringer.

Annette Poulsen, EUC Sjælland