Whocopied.me protects this content

Person som har set dette indlæg: 1883

Er du på udkig efter symptomer på ordblindhed eller det man kalder det i fagsprog dysleksi? Eller kan det være at du er på udkig efter hvad er ordblind?

Jeg vil komme ind her på siden, Hvordan man finder ud af om man er ordblind eller ej? og Hvad er ordblindhed? og en masse andre spørgsmål som måske kan være med til, at hjælpe dig videre som forældre eller dig som er ordblind.

Der findes en lang række risikotegn med at man er ordblind og samtidig viser det også at have sammenhæng med afvigende læseudvikling som ordblind.

Dermed er der 3-7% af den danske befolkning som er ordblinde.

Hvad betyder ordblind?

At være ordblind betyder ikke kun at man har svært ved at læse og skrive. Men det kan nemlig også betyde at man har svært ved at udtrykke sig. Det kan fx være at man vil fortælle sine forældre at man er på vej hjem fra skolen eller klubben.

Ofte kan det være en super god ide, at giv den enkelt ordblinde muligheden for at kunne ringe hjem til sine forældre eller den anden partner som man vil i kontakt med.

Der slipper man også ofte for, at den partner eller forældre ikke misforstår det som man skriver.

Dermed findes der apps til ordblinde som kan være med til, at hjælpe den enkelt ordblinde med at stave og læse.

Hvorfor er man ordblind?

Lige siden man start på fokus omkring ordblindhed har der været en masse teoirer inde over. Det er alt lige fra hvad sker der i hjernen på ordblinde siden at man kan få problemer med at læse og stave som ordblind.

Hvordan kan man så hjælpe ordblinde på?

Hvad gør man i folkeskole med ordblindhed?

Typisk ordblindhed opdages første når barnet eller du starter i skolen. Dermed sagt så kan man blive typisk testet for ordblindhed i de mindre klasser. I Danmark forventes at generelt, at de fleste børn kan læse selv i 2 klasse.

Man kan første være opmærksom på div kendetegn på ordblindhed i 2 klasse. Dermed skal man også fortag en masse undersøgelse på det enkelt barn som kan være med til, at fortælle om man er ordblind eller ej.

Alle ordblinde er ikke ens. Det vil sige at nogen ordblinde er gode til matematik mens andre er gode andre faglig fag i skolen.

Hvad kan være kendetegn på om ens barn skulle ha det?

Masser tilbud til ordblinde ved uddannelsen

Har man første fundet ud af man er ordblind når man skal start på uddannelse. Så bare rolig det skal ikke være med til, at stoppe dig som ordblind. Der er masse af hjælp at hente som ordblind.

Der findes it-rygsæk, apps, programmer fx intowords eller CD-Ord.

Hvis man drømmer om at starter på uddannelse som fx HF så er det muligt men der findes ordblinde HF. Dermed sagt så har jeg også selv prøvet at tag en HF-enkelt fag som ordblind

Kendetegn for ordblindhed for unge/voksne.

Unge og voksne oplever ofte disse punkter om ordblindhed.

Vil du vide mere?

Kan man forebygge ordblindhed

Arbejdet med læsehastighed