Whocopied.me protects this content

Efterskole for ordblinde

Måske har du også haft det svært i folkeskolen og har følt at du var den eneste der er ordblind. Er du blevet testet for sent i skoletiden og har derved brug for at finde ud af hvad du nu skal gøre?

Når du kommer på efterskole vil du hurtigt se at der findes altså også andre ordblinde som måske har det langt sværere end du selv har. Du ville samtidig blive bedre til at læse eller stave. Derudover kan jeg fortælle dig at, jeg har mødt masser af andre ordblinde på min egen alder som havde de samme problemer som jeg har haft igennem tiden.

Hvor finder jeg den rigtige efterskole?

Langt de fleste efterskoler holder åbent hus og det er som regel i efteråret at det holdes åbent hus på de forskellige efterskoler.

Der findes rigtig mange efterskoler både på Jylland, Fyn og Sjælland.

Nogle efterskoler giver dig også mulighed for at kunne få en rundvisning på deres efterskole en alm. hverdag på skolen. Ordklar anbefaler derfor at du kontakter den efterskole du ønsker at besøge og lave en aftale med dem om mulighederne.

Rigtig mange danske unge i folkeskolen, oplever Ordklar, falder ikke til i klassen eller har problemer med undervisningen. Dette medfører at man evt. ikke kan sidde stille i timerne eller slet ikke møder op.

Vil gerne på efterskole og lære at stave selvom jeg er ordblind.

Du er ikke så god til at stave eller læse så hjælper mange efterskoler dig til, at blive bedre på den ene eller den anden måde. Samtidig giver efterskolen dig også selvtillid og her kan Ordklar oplyse at der er 7 ud af 10 elever, som har mere selvtillid efter efterskolen.

Når dit barn kommer på en ordblindeefterskole, så er dit barn på efterskole i hverdagene, men kan dog komme hjem i weekenderne efter aftale med skolen eller barnet. Det kommer an på hvad der er af regler på efterskolen. Samtidig kommer du også til at gå på efterskole hvor mange af de unge på skolen er ordblinde og samtidig vil støtte dig og være med til, at arbejde med de problemer, som du evt. kunne have.

Det er ofte svært i starten

Hvis man kommer væk hjemmefra første gang kan det ofte gå hen og blive svært for den enkelte ordblinde. Når man er på efterskolen er det en god ide, ikke at kontakte sine forældre så tit da det kan give hjemve. Derfor er det vigtig at finde nogen man har en god kontakt til så det er nemmere at være på skolen uden sine forældre er i nærheden.

Hvordan at være ordblind - Foredrag

Fællesskabet får man masser af på skole - Har ikke været så god til at få venner?

Rigtig mange ordblinde har ofte ikke så mange venner. Det kan efterskolen muligvis hjælpe dig med, at få løst til at du får flere venner.

De venner som du vil få på efterskolen vil være nogle venner, som du kender utroligt godt også selvom i er stoppet på efterskolen.

Kontaktgrupper - Er rigtig godt for mange ordblinde

Kontaktgruppen er ofte rigtig godt for mange ordblinde og kan være med til at give dem en slags støtte, det kan være eksempelvis deres kontaktlærer snakker med dig/jer i gruppen og hvis du har behov for at snakke, kan du altid aftale en tid med din kontaktlærer så i kan få snakket det igennem.

Da jeg gik på efterskole var jeg i gruppe med 5 andre. Det er svært at vide fra efterskole til efterskole, hvor mange man er i kontaktgruppen.
Det bruges også til f.eks. hvis man har problemer med sine forældre, kæreste på efterskolen eller noget andet der lige går en på.

5 ting du bør vide før efterskoleopholdet

Følg Helle på efterskoleophold - Hun er ordblind og stolt af det!

Hvorfor har jeg ikke den rigtig uddannelse? (og hvad skal du gøre ved det)

Bemærk: Du tilmelder dig Ordklars nyhedsbrev.


Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?

Nyheder