Whocopied.me protects this content
Vil kommunen hjælpe dig med dit barn? - Rapport fra ankestyrelsen Opret nyheden: 01/03/2017

Den 28-2-2017 udkom en rapport fra ankestyrelsen. Du kan hente den her.

En årsrapport fra ankestyrelsen viser, at fra 2015 til 2016 er antallet af klager omkring ordblinde undervisning er steget med 26,30%. Tallene viser, at forældre til ordblinde klager langt oftere end tidligere gjort. Hvilket jeg personligt godt kan forstå, at mange forældre gør.

“Det kommer til, at være et fremtids problem hvis tallet stiger med tiden”

Jeg tror med egne øjne, så vil det her tal vokse sig større med tiden. Det som gør, at jeg tror, at tallene vil stige med tiden er hvis man ser i rapporten, at der er 60% som får medhold i deres klage og 26% klager over undervisnings tilbudde fra kommunen.

Det vil ikke vokse sig “lidt” men jeg mener, at det vil måske om 2-3 år være tæt på 40-55%. Det som gør at jeg er overbevist omkring det her problem. Det er fordi, at tallet er på 26%.

Det er spørgsmål om tid før det virkelig kommer til, at det blive værre med tiden. Det kan måske være, at vi ser forældre som tør, at stå frem efter de her tal er blevet fremvist, at 60 % klager over sagen på undervisningen til ordblinde.

Som der også fremstår i rapport står der: “På folkeskoleområdet er det især i klagesager om undervisningstilbud til ordblinde børn, at nævnet ikke har været enigt i kommunernes afgørelser. Nævnet har ændret afgørelserne i 60 pct. af de behandlede klagesager

Nu har jeg gennemlæst hele rapporten og der er flere gange, hvor tallene synes jeg virker utrolig høj ift det kan lade sig gøre? Hvordan kan det være det ikke er mindre? Jeg synes tallene viser en form for, at der er et meget STORT problem her!
På en måde kan jeg også godt forstå de forældre som vil klage over skolens tilbud til den enkelte ordblinde. Jeg ser ofte forældre som lave opslag på facebook “hvor nogle chokerende opslag som på facebook” over en eller anden “mærkelig” grund og det virker helt utroligt, at det kan være rigtigt, at man kan afvise ordblinde på den måde.

Som jeg har udtalt og sagt flere gange, jo hurtigere man få testet et barn for ordblinde jo store er chance for, at man ikke taber eller mister barnet med tiden. Dermed sagt, hvis barnet først fik hjælp når man starter på uddannelsen så vil jeg mene, at det er for sent.

Kilde : DR

Få et uforpligtende tilbud på Foredrag!

Lad også få en samtale sammen og høre hvad jeg kan tilbyde dig.
Hvis du bare sender mig dit telefon nr og navn i e-mail så vil jeg kontakt dig inden for 48 timer på alm hverdag.

Kontakt mig på: Send e-mail her

Hvorfor har jeg ikke den rigtig uddannelse? (og hvad skal du gøre ved det)

Bemærk: Du tilmelder dig Ordklars nyhedsbrev.

Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?