Whocopied.me protects this content
Derfor er disse punkter vigtig for ordblinde i fremtiden! Opret nyheden: 04/12/2019

Denne artikel kommer jeg ind "Derfor er disse punkter vigtig for ordblinde i fremtiden!"

Jeg kommer med mine punkter til hvorfor jeg mener at de punkter kan være vigtig for dig eller dit barn som er ordblind.

Jeg vil komme med 3 punkter som er utrolig vigtig for ordblinde i fremtiden. Dermed kan det også være med til at hjælpe dig langt hen af vejen og hjælpe dig.

Jeg er selv personlig meget fan af disse punkter som jeg beskriver om lidt. Jeg er derfor også sikker på at de kommer til at betyde mere og mere for dig fremover.

arbejder ved computeren som ordblind.

Er du også klar til at kaste dig over de 3 punkter som jeg beskriver herunder som skal være med til, at hjælpe dig videre og som er samtidig super vigtig for dig som ordblind i fremtiden!

1: Gør brug af Nota

Gør brug af Nota. Nota er en hjemmeside som du med sikker vil være glad for når du lærer det at kende. Men hvad er Nota så? - Der er et link som jeg vil anbefale dig at brug 4-5 minutter på at læse omkring Nota.

Personligt gør jeg brug af Nota efter som du/jeg har mulighed for at få læst tingene op. Det kan være at man skal læse en bøg på 200 sider til om 4-5 dage i skolen.

Så vil Nota kun gå ind og hjælpe dig langt hen af vejen med at få læst bøgen op uden problemer.

Jeg deler også de 3 bedste tips ved Nota.

Her viser jeg lige kort på 4 minutter, hvordan du ligesom kommer i gang med Nota og hvordan du bruger det.

Bemærk video er ca 3 år gammel.

2: Få taget en ordblindetest i dag!

Få taget en ordblindetest i dag? Ja jeg mener bestemt at du skal tag en ordblindetest i dag eller bare snart. Ordblindetesten giver dig mange gode muligheder som langt hen af vejen vil kunne hjælpe dig og giv dig det bedste til dags dato.

En ordblindetest giver dig adgang til en masse gode fordel som ordblind.

Jeg fik første selv taget min ordblindetest da jeg tog på VUC Hillerød - Der er ordblinde undervisning på VUC.

Og ja jeg har virkelig være glad for mit VUC ophold som jeg fik igennem Hillerød og Lyngby. Kan virkelig anbefales at tag på VUC hvis det er.

Personligt vil jeg gerne ha haft taget min ordblindetest da jeg gik i folkeskole men jeg fik hele tiden afslag af kommunen. Og jeg ved at mine forældre kæmpe for at jeg kun få hjælpen. Dog høre jeg ofte, at man som forældre ikke kan få sit barn testet for ordblindhed. (Læs mere her - Kræver medlem)

Arbejder på computer som ordblind

3: Gør brug af dine hjælpemidler

Er du blevet testet for ordblindhed. Så er du kommet et godt videre til, at det bliver letter for dig at opnå at få hjælpemidler som ordblind.

De mest brugte hjælpemidler i dag er: CD-Ord, AppWriter, IntoWords.

Mange gør brug af dem men så stiller du nok spørgsmålet som mange andre også gør. Hvad skal du tag? Her har jeg liste 2 artikler op som skal være med til at hjælpe dig langt hen af vejen som ordblind.

IntoWords eller AppWriter? og CD-Ord eller AppWriter

Det skulle være med til at giv dig et overblik over hvilke programmer du evt måske skulle kig på.

Så derfor vil jeg klart anbefale dig, at gør brug af dine hjælpemidler som ordblind. Ofte som ordblind bliver du tildelt it-rygsækken. Bare rolig, det er ikke svært når man første kommer i gang med den Dermed bliver du virkelig også glad for din it-rygsæk når du modtager den. :) 

Du er langt fra den eneste som er ordblind.

Karsten Lauritzen er ordblind

Det billede er fra Venstre hjemmeside.

Som du kan se her er Karsten Lauritzen også ordblind. Tilbage i 2016 fortæller han til hele Danmark, at han er ordblind. Så det er utrolig vigtig at fortælle at man er ordblind som voksen og som barn.

TV 2 har også lavet et indslag med ham omkring ordblindhed.

Skatteminister blev hængt ud for stavefejl: Jeg er glad, når jeg kan se, at jeg er en rollemodel