Ofte stiller forældre eller ordblinde spørgsmålet, hvad undervisning er?. Og der vil jeg forklare dig sådan kort og godt hvad netop undervisning er for os i Danmark.

Hvad er undervisning?

Undervisning, er hvor er en lærer eller to som underviser i dansk, matematik eller engelsk eller noget helt trejde. Den undervisning som man modtager skal man op i eksamen om sommeren når man afslutter folkeskole året.

Undervisning foregår både i folkeskolen, efterskole og uddannelses steder rundt omkring i Danmark.

Der er undervisningspligt i 9 år. Det betyder at dit barn/eller dig selv, som er omkring 6-7 år skal undervises enten i folkeskolen eller et andet steder, hvor man tilbyder undervisning.

Man har mødepligt til alle timer i alle klassetrin, dog med mindre der er tale om en eller anden form for gyldig fraværsgrund til at netop ikke kunne modtage undervisning.

Sidder du med spørgsmål til mødepligt eller andet, så kontakt din skole og hør mere omkring det her.

Hvad er god undervisning?

Ofte stiller forældre sig selv det spørgsmål, om dit barn få den rigtige undervisning, og for at dit barn også  vil kunne få noget ud af undervisningen, vil det være en rigtig god ide at deltage i undervisning og give lyd fra sig. Det kan være spørgsmål, eller man kan sige at man netop ikke forstår det. (Nej der findes ingen dumme spørgsmål!),

Hvis du ikke er så meget for at sige det foran hele klassen, så sig det til en person/ven,  hvor du forklarer ham dit problem. Det er helt klart det bedste forslag jeg vil give dig/dit barn hvis man ikke er så meget til at snakke højt foran hele klassen.

Hvad er ordblindeundervisning?

Ordbindeundervisning for voksne er særligt tilrettelagt for den enkelt ordbinde, det er sådan som at tilbyde så få fag som mulighed til den enkelt ordblinde.

Det har til formål at afhjælpe eller begrænse deltagernes læse- og skrivevanskeligheder.

Samtidig under forløbet lærer den enkelt ordblinde også at bruge bl.a. it-hjælpemidler. Undervisningen udføres af specialpædagogiske lærere som hjælper dig i gennem hele forløbet.

Undervisningen foregår typisk på små hold på mellem 2-6 deltagere pr hold.

Ja, det er mig på billedet her ved siden af. Jeg er selv ordblind og driver og står for undervisning på Ordklar.dk. Jeg fortæller mine historier igennem mit liv, som ordblind, både til forældre og børn som søger efter viden til Ordblindhed.

Jesper Petersen Ejeren af Ordklar.dk

Få adgang til Ordklar

Få adgang til Ordklar gratis!