Whocopied.me protects this content
Er det snyd at bruge hjælpemidler som ordblind Opret nyheden: 27/03/2019

Er det snyd at ordblinde bruger hjælpemidler i folkeskole, uddannelse eller andre steder. Der er mit svar klare svar: nej det mener jeg ikke er snyd

Jeg vil som udgangspunkt komme ind på hvorfor jeg mener ikke de er snyd at ordblinde bliver tildelt hjælpemidler i folkeskolen eller på uddannelse eller et andet sted.

Hjælpemidler til ordblinde stiller den enkelt ordblinde langt bedre i forhold til, at læse og forstå opgave. Samt at skrive en opgave som vil kunne giv mening overfor skolen.

Jeg viser også senere i artikel hvilket hjælpemidler der bliver brugt i 2019. Der fik jeg spurgt bruger på Ordklar hvilket hjælpemidler de brugt i 2019. Det kan måske være med til, at hjælpe dig til, at finde de rigtigt hjælpemidler som måske kan være med, at hjælpe dig videre som ordblind.

Hvorfor er det ikke snyd at bruge hjælpemidler som ordblind?

De hjælpemidler som ordblinde har i dag er med til at kunne hjælpe den enkelte ordblinde med at kunne få læst teksten op. Dermed er det ikke snyd hvis nogen af ens venner eller veninder skulle komme ind på det.

Hvorfor så ikke det Jesper?

Ordblind har et handicap som gør at man har svært ved at læse eller forstå tekstens indhold. Hvilket være meget op af bakke for den enkelt ordblinde at skulle læse en PDF file på 1000 ord. Hvis man læser utrolig langsom så kan måske bare de 1000 ord tager ca 2 timer men der imod hvis en "ikke-ordblind" skulle læse de 1000 ord så vil det nok tag 30-45 minutter måske.

Og der efter skulle den enkelte ordblinde efter forstå teksten. Og hvis der nu skulle komme et ukendt ord som man ikke har hørt om før?

Derfor mener jeg på ingen måde, at det er snyd at ordblinde bliver tildelt hjælpemidler for, at kunne opnå en god karakter til eksamen.

Det er lige så meget for, at du kan opnå samme niveau som dine venner eller dem som du går i klasse med i hverdagen.

Dermed så er det på ingen måde snyd.

Det er for kunne hjælpe dig med, at forstå den enkelte opgave så det giver mening for, at vide hvad der står i indeholdet.

Jeg ser det som på ingen måde snyd at man bruger hjælpermidler i dag som ordblind. Jeg ser det der imod som en slags støtte til dig som er ordblind.

Der findes en masse gode muligheder til dig som er ordblind med CD-Ord, IntoWords, Apps eller en masse andet som kan være med til, at gør dig bedre som ordblind.

Hvorfor er hjælpemidler så godt for ordblinde i 2018?

Grunden til, at hjælpemidler bliver er godt for ordblind i 2018. Det er netop pga at hjælpemidler til ordblinde bliver som sagt bedre og bedre med tiden.

Hvis man kigger lidt over på CD-Ord så kan du også måske huske tilbage til et CD-Ord program som måske ikke kunne så meget som det kan i dag vel?

Derfor mener jeg at hjælpemidler er så godt for ordblinde i 2018.

Dermed sagt så kommer der flere og flere hjælpemidler til ordblinde som er med til, at opbygge ordblinde, at det gør dem bedre til, at stave og læse i dag.

Så hvis man ikke har kastet sig over hjælpemidler i dag så vil jeg klart anbefale at man kaster sig over hjælpemidler nu! (Der findes ingen undskyldning)

 

Kommentar på Ordklar's Facebook side:
snyd at bruge hjælpemidler som ordblind.

kommentar facebook - Ordklar.dk