Whocopied.me protects this content
Opstart på VUC - Hvordan er det som ordblind? Opret nyheden: 27/03/2019

Hvis man, som ordblind, ikke har været på skolebænken i lang tid, bliver man ofte usikker på, om man gør det rigtigt, i forhold, til det fag, som man har valgt. Jeg startede op på VUC i hillerød med dansk, matematik og engelsk.

Jeg kan virkelig mærke at det er længe siden, at jeg har gået på et uddannelsessted, hvor man har haft dansk, matematik og engelsk.

Hvordan har det været, at starte op på VUC igen?

Det er virkelig mærkeligt at starte op på VUC igen eftersom har været væk fra skolebænken i noget tid, man ikke rigtig har kigget på dansk, matematik og engelsk i et stykke tid eftersom jeg har gået på en anden uddannelse..

En ting, som jeg virkelig har sagt til mig selv det er, at jeg skal bruge noget tid hver dag jeg kommer hjem og øve på matematik, dansk og engelsk.

Tip til dig: Følg med i undervisningen og undgå helt at bruge mobilen mens du er i skole fordi så fokuserer du også mere på undervisningen.

Fokusér mere på skolen.

Jeg startede på VUC i Hillerød torsdag hvor jeg startede ud med at have engelsk. Fredag havde jeg matematik fra morgenen og eftermiddagen havde jeg dansk.

I dansktimen fik vi af vide fra starten at mobilen skal være helt væk eller slukket. Læreren vil på ingen måde se mobilen fremme i timen. Dermed forklarer hun hvorfor mobilen var bandlyst fra timerne.

Mobilen går hen og påvirker meget af din indlæring til at kunne forstå tingene. Hvor du sidder og arbejder rigtigt godt og så lige pludselig modtager man en sms eller der kommer et opslag. Derefter bliver du lige nødt til at se opslaget eller sms’en.

Fra du tjekker det og så til du kommer tilbage igen vil der gå fra 5-20 minutter før du vil kunne fokusere igen.

Meningen bag det, som min dansk lærer fortæller er jeg enig i og Halfdan Timm, som der også ligger et interview med ind på Ordklar, fortæller også at det er altså rigtig svært at komme tilbage og fokusere på en opgave når man lige har tjekket facebook eller noget helt andet.