I fremtiden vil du opleve en test som bliver taget på folkeskolen og også på uddannelser.

”Læsevejledere fra mange forskellige skoler og uddannelser i Danmark fik i går, som de første, lov at se en ny test for ordblinde. ”

Testen er udviklet over tre år af blandt andre Helene Lykke Møller fra Center for Læseforskning ved Københavns Universitet.

Hun fortalte, at testen er blevet afprøvet på blandt andre elever i folkeskolen, gymnasiet og mellemlange og lange uddannelser.

Der bliver tilbudt den nye test til alle skoler og uddannelser fra det nye år.

Den nye test skal kunne bruges hele vejen -  så om det er en videregående uddannelse eller folkeskole man er i gang med, så bliver man tilbudt testen.

Den nye test tager omkring en halv time - hvor eleven sidder med høretelefoner foran en PC.

”Eleven hører for eksempel ordet 'getise', og på skærmen står forskellige ord som ligner 'getise'.

'Getise' er ikke et rigtigt ord på dansk, men prøven viser, om eleven kan høre lydene i ordet og finde ordet 'getise' på skærmen.

Testen tjekker, om eleven forstår dansk ved at vise tegninger af for eksempel en hånd, en pære eller en fisk. Eleven skal så krydse af ved den rigtige tegning for at vise, at han forstår dansk. ”

Bare rolig der kommer også en test for de små børn.

Når dit barn starter i folkeskolen vil der være en læsevejledere som tester dit barn så hurtig som muligt,

Om et år vil der komme en test som vil være til fordele for de mindre børn, som kan blive testet hurtigt, og testen vil sikre at man opdager ordblindhed hurtigt, så man kan give det enkelte barn den rigtige hjælp. 

 

Kilde fra Dr.dk Ny test skal finde ordblinde tidligere

Ja, det er mig på billedet her ved siden af. Jeg er selv ordblind og driver og står for undervisning på Ordklar.dk. Jeg fortæller mine historier igennem mit liv, som ordblind, både til forældre og børn som søger efter viden til Ordblindhed.

Jesper Petersen Ejeren af Ordklar.dk

Få adgang til Ordklar

Få adgang til Ordklar gratis!