Whocopied.me protects this content
Lav ikke disse 3 fejl når du bruger CD-Ord Opret nyheden: 20/10/2017

Som udgangspunkt vil jeg i denne artikel fortælle dig, hvilke fejl du nok kommer til, at lave med CD-Ord. Ja, jeg har også selv gjort det og derfor deler jeg min viden til dig i denne artikel omkring disse fejl.

CD-Ord er et stort program som kan hjælpe dig. CD-Ord er et program som kan gøre mange ting for dig og hvor du samtidig kan slippe for rigtig mange ting.

Det vil være utroligt surt for dig, hvis du kommer til, at gøre at det ikke virker eller programmet kommer til, at kunne alt for mange ting i forhold til hvad du ønsker det skal kunne. Hvilket kan betyde, at du mister helt overblikket over programmets muligheder.

Fordi det er et super godt program og du bliver glad for det. Programmet kan rigtig mange ting men det bliver alt for svært for mange ordblinde hvis programmet kan ALT for mange ting i starten.

Jeg vil som udgangspunkt anbefale dig, at tilføje små ting af gangen. Hvis det bliver for meget så mister du hurtigt overblikket over hvilke muligheder du har givet dig selv.

Lav din egen profil til CD-Ord - Du bliver forelsket!

Når jeg er til foredrag eller fortæller omkring CD-Ord til børn, forældre eller lignende, så noget af det første jeg spørger dem om det er om, “Har du/i en profil i CD-Ord?” Der kommer ofte et svar “Hvor gør jeg det?”, “Hvad skal jeg bruge det til?” og meget mere.

Jeg vil som udgangspunkt, altid fortælle, at du skal lave din helt egen profil/konto i CD-Ord. Hvorfor så det?

Lad mig komme med et fx. dig og dit barn er ordblinde og i vil begge gerne gøre brug af CD-Ord i hverdagen. Det kan være at du gerne ville kunne gemme lyd-filer fra en tekst, men det ville barnet/eleven ikke. Derfor er det en god ide at få lavet en konto/profil hver, så man kan gemme hvert sit.

Så bliver det til en profil der kan tilpasses til ens egne behov.

Hvordan gør jeg så det?

 1. Åben CD-Ord
 2. Klik på indstillingere eller ctrl+shift+f1 (Det skal du gøre på engang)
 3. Derefter kan du se “profil”
 4. Klikker du på “Ny”
 5. Så tilpasser du din egen profil her fra efter eget ønske!

Måske noget som kunne komme med tiden:

Der hvor jeg tænker, at Mv-Nordic kunne kigge på i fremtiden, det er ved, at opbygge “sin” profil til, at man har har de samme indstillinger derhjemme ligesom man har i skolen. Man skal dog bare log ind med et navn eller e-mail eller noget unikt samt en kode til, at det bliver en cloud løsning for den enkelte ordblinde.

Dårlig stemme fra CD-Ord - (Er du også træt af den?)

Ofte er det også sådan, at man høre lyden af ordet forkert, fordi du ikke har den rigtige stemme indstillingen i CD-Ord. I CD-Ord er der mulighed for, at vælge en stemme som man kan li.

Der findes en del stemmer pt og jeg bruger personligt selv “Dansk Stine”. Men der findes en masse andre, som er lige så god som stine.
Men det som jeg ofte ser folk har den forkerte stemmeindstillingen i CD-Ord.

Sådan gør du:

 1. Åben CD-Ord
 2. Klik på indstillingere eller ctrl+shift+f1 (Det skal du gøre på engang)
 3. Så finder du Modul
 4. Klikker på Oplæsning
 5. Derefter klikker du på stemme og sprog
 6. Finder den stemme indstilling du gerne vil bruge.
 7. Sætter de ting du vil ha stemme på,

God ide: En god ide ville være, at lytte til stemmen før du hopper videre. Den er med til, at fortælle dig om det går for hurtigt med stemmen eller kan du stadigvæk ikke helt hører det enkelte ord som bliver sagt.

Brug så få funktioner som muligt

Som udgangspunkt vil jeg anbefale, at man bruger så få funktioner som muligt. Hvorfor så det? Det du kan gøre for, at finde ud af om det er noget du vil bruge eller slet ikke ville bruge det er ved, at lave sådan nogle spørgsmål til dig selv.


Kommer jeg til, at bruge det?

Hvornår vil jeg bruge det?

 

De spørgsmål vil jeg som udgangspunkt anbefale, at man stiller sig selv.

Grunden til, at jeg mener, at det vil være godt for dig selv at kun tilpass din profil/konto med de muligheder som du skal bruge.

Sådan gør du:

 1. Åben CD-Ord
 2. Klik på indstillingere eller ctrl+shift+f1 (Det skal du gøre på engang)
 3. Så finder du Modul
 4. Klik derefter på Generelt
 5. Så vil du kunne se, at der kommer værktøjslinje frem i toppen.
 6. Derefter tilpasse funktioner her.

Skulle det gå helt GALT!

Nogle gange kan det altså godt gå hen og gå galt men der findes en let måde, at starte fra bunden igen. Det er ved, at gendanne CD-Ord. Det vil sige, at du starter fra bunden.

Bemærk: Har du lavet en profil eller gjort noget som du godt kan li, så bliver det slettet og det vil komme tilbage til det gamle. Altså du starter forfra igen.

Her vil jeg kun anbefale det hvis det GÅR helt galt for dig.

Skulle du gå helt galt, så vil jeg anbefale, at kontakte Mv-nordic support.

Ved du, at Ordklar tilbyder e-bog til CD-Ord samt videoer?

Hvorfor har jeg ikke den rigtig uddannelse? (og hvad skal du gøre ved det)

Bemærk: Du tilmelder dig Ordklars nyhedsbrev.

Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?