Whocopied.me protects this content
Kendetegn på ordblindhed? - Kan man forudsige ordblindhed? Opret nyheden: 24/11/2016

Denne artikel har jeg valgt at tage udgangspunkt i dig som forældre, lærer eller måske en anden form person der har ingen kendskab til ordblindhed . Så der er altså ingen grund til at gå i panik.

Der bliver tit stillet spørgsmål, omkring hvordan man finder kendetegn på ordblindhed? Det spørgsmål har jeg fået stillet tit. De fleste ordblinde har nogle af de nedenstående punkter. Disse punkter som jeg har prøvet, at betegne her nedenunder de kan ændre sig fra dag til dag, og det kan betyde nogle forskellige slags ting for dig i fremtiden.

Nogen er meget ordblinde mens andre er lidt ordblinde. Den måde man finder ud af om man er ordblind på er ved, at der tages en test på sin skole eller på sit uddannelsessted for, at få klargjort om man er ordblind eller ej.

Det er som sagt svært, at opdage ordblindhed i den tidlige alder.

Den måde som jeg fandt ud, af om jeg er ordblind, det var at jeg gik i 2 forskellige specialklasser i folkeskolen, men jeg fandt først ud, af hvor slem min ordblindhed var da jeg gik i gang med uddannelse. Så jeg vil anbefale dig, hvis du fra starten er bare lidt usikker, så bliv og få klargjort om man er ordblind eller ej.

Ofte de kendetegn, som man ofte ser på ordblindhed det er de punkter som jeg har beskrevet herunder. Ordblinde kan har en eller flere af disse punkter på sig.

Disse kendetegn som der er ved ordblindhed kan være:

  1. Klager over hovedpine når der læses.
  2. Har besvær ved, at udtale konsonant eller bogstavets lyd.
  3. Har svært ved at høre forskel på hvornår man bruger H i f.eks. Hvornår eller, Hvorfor.
  4. Har svært ved, at omsætte sin ide til egne ord.
  5. Spejlvender bogstaverne p/b, b/d, J/L.
  6. Har svært ved at udtale svære ord.
  7. Gider ofte ikke læser bøger.
  8. Mister hurtigt lysten til det danske-sprog.

Kan det komme fra din familie? - Hvordan finder jeg ud af det?

Kan være, at det kommer fra forældre eller andre i familien, som har ordblindhed i sig, så kan det også være, at barnet får læsevanskeligheder.

Hvis man, som forældre er slem ordblind. Kan det godt være at den enkelte ordblinde bliver let ordblind, men dog ikke så slemt som en selv. Den letteste måde, at finde ud af det på det er, at få taget en ordblindetest snarest muligt.

Definition på Ordblindhed? - Hvad er det overhovedet?

Som kendetegn på ordblindhed det er meget enkelt for dig som læser denne artikel.

Det skyldes, at der er problemer i hjernens “sprog-område”. Det betyder, at man har vanskelighed ved, at lære at læse og skrive. Det kan være, at man er langsom til at skrive eller læse ord. Tit og ofte er kendetegn ved ordblindhed, at man har svært ved at udtale eller læse ordet, som du slet ikke har set før.

Hvorfor har jeg ikke den rigtig uddannelse? (og hvad skal du gøre ved det)

Bemærk: Du tilmelder dig Ordklars nyhedsbrev.

Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?