Mange har måske virkelig svært ved at se du netop er ordblind eller har svært ved at læse, eller du har
måske aldrig været åben over for dem at du er ordblind.

Mennesker er forskellige, heldigvis er vi alle sammen ikke ens fordi så vil verden se kedelig ud. Måske har du utroligt svært ved at forstå ords betydning eller hvad der menes med det, men du tør på ingen måde at spørge ind til hvad der menes med ordet.

Mange laver tit fejl evt. at der mangler et E eller D mv. Du skal tænke på at mange mennesker går og laver fejlen næsten hvert minut der går. Derfor er det utroligt vigtig at du spørger om hjælp hos dine venner når du har problemer med et ord eller to. Eller du kunne måske godt tænke dig at få rettet en opgave som du skal aflevere til skolen.

Mit bedste tip til dig er at søge hjælp eller spørge dine venner efter hjælp, lad være med at hold dig tilbage da det er bedre at sige det end ikke at sige det til nogen.

Der findes utrolig mange måder man kan søge hjælpe midler på; det er at tage fat i din sagsbehandler og søge hjælp den vej i gennem da han/hun kan hjælp dig så du netop kan få de helt rigtig hjælpe midler på plads.

Kender du måske ”Heytell” som er en app til din smartphone, hvor du kan sende tale beskeder til andre.

Ja, det er mig på billedet her ved siden af. Jeg er selv ordblind og driver og står for undervisning på Ordklar.dk. Jeg fortæller mine historier igennem mit liv, som ordblind, både til forældre og børn som søger efter viden til Ordblindhed.

Jesper Petersen Ejeren af Ordklar.dk

Få adgang til Ordklar

Få adgang til Ordklar gratis!