Whocopied.me protects this content
Hvordan søger man uddannelse som ordblind? Opret nyheden: 15/10/2017

For et par år siden begik jeg en kæmpe fejl men jeg har i dag fundet en metode, som de fleste, som jeg har snakket med, synes at nogen af de ideer som kan være med til, at hjælpe dig i gang med det helt rigtige uddannelse.

Hvordan kan det være?

Jo, det vil jeg komme ind på senere i artiklen, hvor jeg fortæller omkring det.

Jeg fortryder den fejl jeg begik og et par år siden, og hvis det var muligt ville jeg gerne kunne skrue tiden tilbage og lave det om.

For ca. 4-5 år siden gik jeg på web-integrator uddannelsen.


Jeg havde gået på hovedforløbet i ca. 3-4 måneder og efterfølgende vælger jeg så, at droppe ud fordi jeg kedet mig på uddannelsen.

Hvor jeg herefter gik på Vagt uddannelsen i Valby.

Hvordan kan det være? At jeg vil dele min metode med dig GRATIS!

Normalt har jeg altid holdt dette hemmeligt for andre men nu synes jeg det er på tide, at kunne fortælle de fordele og dele mine tips til dig for, at man kan finde den helt rigtige uddannelse som ordblind.

Og ja det kan godt være svært men jeg synes, at denne metode måske kan være med til, at hjælpe dig et skridt videre til, at træffe det rigtige valg til uddannelsen.

Men ofte er det et svært valg for ordblinde, at træffe når du/dit barn skal i gang med en uddannelse første gang.

Jeg deler de bedste af de bedste tips til dig eller dit barn som skal i gang med, at tage et valg til uddannelsen.

Og ja det kan ofte godt være svært for nogen men jeg vil komme med en metode til, at du finder den rigtige snart eller i dag.

Men jeg fortæller det senere.

Vælg noget som siger dig noget fra STARTEN! (Det er vigtigt!)

Ja du skal med 100% vælge en uddannelse eller tage et valg som siger dig noget.

Mit bedste tip fra mig: Det er, at prøve at komme så meget i praktik som overhovedet muligt. Så om du skal bruge din ferie eller et par af dine weekender, så gør det fordi jo mere praktik du kommer i jo sikrer bliver du også på om det er den rigtige uddannelse som du skal vælge som ordblind.

Er det sådan, at du tænker at du gerne vil ha´ samme uddannelse som dine forældre så tænk en ekstra gang over det.

For et par år siden troede, at jeg skulle tage en Social- og sundhedshjælperuddannelse og det var eftersom mine forældre havde den og de snakkede rigtig godt om det osv.

Efter et par uger så droppede jeg ud fordi det ikke sagde mig noget som helst. (Det kunne nok havde været en god ide, at have været i praktik først)

Tip: Godt at bruge din praktik rigtig godt så du er sikker på, at du ikke træffer et forkert uddannelsesvalg i fremtiden.
Tip: Er du rigtig god til It så skal du gå den vej! Er du glad for heste eller bare dyr så overvej, at gå den vej.

Kan du se hvad jeg mener?

Udannelse ordblind

 

Hvis nej så lad mig forklare det på en anden måde?

Nå du skal i gang med, at søge efter praktikplads i en børnehave, værksted for biler eller lastbiler

Tag noget som du måske aldrig tror det vil være noget for dig.

Personligt fik jeg prøvet nogle ting som fik mig overbevist om, at det var altså så ikke lige det jeg skulle ha af uddannelse.

Det er mit bedste tip til dig, at du evt. kan prøve nogen ting som du måske aldrig vil have gjort. Og det kan måske evt være en succes for dig og så ved du også om det er den vej du skal gå i fremtiden.

Undersøge de næste muligheder - Findes der en let vej som ordblind?

Her skal du undersøge hvilke muligheder skal der til for, at du kan komme i mål med uddannelsen!

Om det er et par fag du skal ha’ for, at komme ind på uddannelsen eller om du kan tage den igennem en anden uddannelse for, at komme frem til dit mål?


Er det bare Dansk A eller er det bare Matematik C du skal ha? Det er sådan ting du skal undersøge til, at starte med hvad det kræver for, at komme ind på uddannelsen.

Det kan være alt lige fra, at tage et enkelt fag på VUC for, at komme ind på uddannelsen eller skal du/dit barn tage en fuld HF for, at komme ind?

Og der vil jeg sige, at du skal som udgangspunkt undersøge markedet 110%. Det kan godt tage et par dage og kontakt evt den enkelte skole, som man gerne vil ind og høre mulighederne.

Det kan være, at du vil være dyrlæge og så skal du undersøge om der findes en smart måde, at komme ind på uddannelsen det kan være, at du første skal læse til dyrepasser og så derefter kan du blive dyrelæge.

Men hvis du går den vej i stedet for, at bare hop direkte ind på dyrlægeuddannelse så kan det være, at du muligvis kan slippe for nogle enkelte fag. Men hvis du tager og hopper direkte ind på dyrlægeuddannelsen så skal du måske ha mange fag.

(Nu kender jeg dog intet til dyrlæge og dyrepasseruddannelsen.)

 cat excited wiggle shimmy exciting GIF

Så det du skal gøre det er at gøre det let og enkelt igennem uddannelsen og så om du skal tage en omvej for, at komme i mål!

Kan du se hvad jeg mener?


Altså i stedet for, at tage en fuld HF eller en STX eller andet. Så prøv, at gøre det enkelt og let fra starten.

Tips: Da jeg gerne vil ind på datamatikeruddannelsen undersøgte jeg omkring om jeg skulle tage en fuld HF eller om det var okay, at jeg bare tog et enkelt fag. Et par af skolerne fortæller, at jeg godt kan komme ind med min web-integrator og matematik B. Og jeg mangler kun matematik B lige pt.

Kan du se hvad jeg mener her?

Hvis du evt. kan slippe en lille vej uden om eller komme hen til dit mål så er det vel okay, at du kan gøre det sådan?

Som jeg tidligere skrev var jeg på et tidspunkt i gang med Social- og sundhedshjælperuddannelsen og fandt ud af, at hvis jeg gik hele vejen så kunne jeg blive Sygeplejerske.

Så der findes altså nogle forskellige veje som kan være med til, at gøre at du kommer ind på en uddannelse eller et job ved, at tage nogle små omveje.

Det kan være sådan som, at tage et enkelt fag på VUC eller gå en anden vej for, at blive dyrlæge.

Kan du se hvad jeg mener?

Uddannelsesguiden er behjælpelig over for ordblinde!

Personligt har jeg gjort rigtig meget brug af Uddannelsesguiden for, at høre omkring nogle ting, som jeg var usikker på eller som jeg ikke rigtig kunne finde svar på.

Her kommer uddannelsesguiden til, at hjælpe mig et par gang med, at finde den helt rigtig information, som jeg havde ledigt efter.

Uddannelsesguiden fortæller omkring div. uddannelser og hvor lang tid tager det og hvilket fag skal man evt ha for, at komme ind på uddannelsen.

 

Uddannelsesguiden - Ordblind

 

Dermed vil jeg anbefale dig, at besøge uddannelsesguiden til, at finde den rigtige uddannelse som dig eller dit barn gerne vil starte på.

Skulle du sidde med et spørgsmål omkring uddannelser så høre jeg gerne fra dig.

Men hvis det er noget omkring uddannelse så vil jeg som udgangspunkt anbefale dig, at kontakte ug.dk

Det kan både være på chat og telefon hvor i taler sammen og hvor du kan stille spørgsmål mv.

Du finder information om det her

Hvad kan du gøre som forældre?

Sidder du som forældre og er sådan lidt “lost” på hvordan du skal hjælpe dit barn på bedste vis.

Så vil jeg anbefale dig, at du evt hjælper dit barn med, at finde uddannelsen og finder alt den information dit barn har brug for, for at komme ind på uddannelsen.

OBS: Det kan måske være, at dit barn har overset en lille ting som måske kan ha en betydning for, at komme ind på uddannelsen som ordblind.

Så mit klare råd til dig er, at du skal ikke være bare en forældre, som fortæller dit barn hvad hun/han skal gøre men mere være en personlig rådgiver til, at kunne fortælle dit barn “har du overvejet det her eller tænkt, at gå den her vej i stedet for, så vil man stadigvæk komme ind på uddannelsen evt.”

Der er som sagt mange gode muligheder.

Men det er op til dig hvordan du vil gøre det. Men det er min anbefaling til dig hvordan du kunne gøre det.

Uddannelsen skal betyde noget for barnet!

Her fortæller Mie C hvordan det er, at tage en uddannelse.

Mie C fortæller om hvordan hun fandt ud af, hvad hun gerne ville være: “Jeg havde mange forskellige drømme til hvad jeg ville være, da jeg gik i folkeskole.

Jeg drømte om at blive enten sygeplejerske eller havbiolog eller radiograf ligesom min mor.

Jeg brugte min sommerferie i praktik i en vuggestue og børnehave, men det var ikke lige mig. Har engang været min mor på arbejde og set hvad hun gjorde, det sagde mig lidt men ikke så det var det jeg ville.

Jeg har dykket lidt og synes det var mega sjovt men det var heller ikke det jeg ville arbejde med.

Først da jeg gik på HTX vidste jeg at det var biologien der sagde mig mest og jeg var meget fascineret og meget optaget omkring lige det emne.

Så havde vi en udflugt med skolen op til en blodbank og jeg blev helt betaget af alt det udstyr de arbejdede med.

Mikroskoper, og andre apparatur jeg ikke vidste hvad var og jeg ville slet ikke med klassen ud derfra, og så slog det mig at det var det jeg ville arbejde med og den dag i dag er jeg igang med min uddannelse som bioanalytiker og selvom nogen af fagene jeg har ikke siger mig så meget så synes jeg stadigvæk det er sjovt og spændende.

Jamen skolen fortæller, at jeg ikke kan blive det?

Da jeg gik i folkeskole fik jeg hele tiden, af vide at jeg skulle lade være med at sætte mit mål alt for højt op.

Dengang drømte jeg om, at blive brandmand og hver gang en vejleder spurgte mig “Hvad ville du være?” så var mit svar hele tiden.

Jeg vil være brandmand”.Jesper bestod brandmand uddannelsen.

Og der var det sådan ofte, at vejlederen sagde “Jamen Jesper det kan du altså ikke blive som ordblind”

Min klare overbevisning til dig det er, at hvis du drømmer om, at blive brandmand ligesom mig så skal din vejleder på intet tidspunkt stoppe dig.

Selvom det ofte godt kan være svært.

Det med, at jeg fik af vide hele tiden at jeg ikke kunne blive brandmand eftersom min vejleder sagde det til mig gør bare, at jeg mister troen på, at blive brandmand.


Sådan skal det IKKE VÆRE.

Hvis du ønsker, at få en uddannelse som du har valgt , skal være dit fremtidige job, så skal din vejleder på intet tidspunkt stoppe dig.

Mit tip til dig det er: Fast hold, at du vil ha den uddannelse og gå 110% efter uddannelsen selvom du har fået af vide, at du ikke kan blive det efter din vejleder har sagt du ikke kan.

Som forældre skal du derfor også støtte dit barn 110% hvis vejlederen eller skolen mener, at dit barn ikke kan blive det man ønsker.

Så selvom dit barn eller du har fået et form for nederlag igennem, at det kan du altså ikke blive eller lignende. Så hold fast i at du gerne vil ha’ den uddannelse.

OBS: Dermed er det ikke alle vejlederne som er sådan her.

Fik du så nogle ideer til hvordan man finder den rigtige uddannelse?

Som udgangspunkt håber jeg, at du fik dit mål opfyldt til, at du fik en masse ideer / metoder til, at vide hvordan du skal finde den rigtige uddannelse til dig selv eller dit barn.

Som udgangspunkt vil jeg ikke stoppe efter kort tid men evt giv det en chance over længere tid. Det kan være 1 måned eller 2 til 3 måneder.

Det er for, at sikre at man ikke træffer et “dumt” valg eller et forkert valg, som gør at man fortryder det efter et par dage.

Så vil jeg anbefale dig, at du snakker med din bedste ven eller dine forældre som måske kan hjælpe dig videre i dit problem som du muligvis skulle ha’ hvis det var.

Kan stadigvæk ikke finde metode i det?

Som du kunne se længere oppe i toppen hvor jeg viste et billede af hvordan du kunne gøre med uddannelse det er sådan jeg mener du skal tænke før du skal træffe et valg omkring uddannelse.

Mit klart vigtigste råd til dig der: Kom i praktik og gør det flere gang så du får afgjort om det er den vej som du skal gå i fremtiden. Undersøg dine muligheder for uddannelsen mv.

Et sidste spørgsmål til dig?


Men skulle jeg stille dig et hurtig spørgsmål hvor du havde 30 sekunder til, at svare: Hvilken uddannelse vil du så ha? Du må kun nævne en!