Whocopied.me protects this content
Hvordan opdages dysleksi (ordblindhed)? Opret nyheden: 20/12/2015

Ordblindhed er et alvorligt problem for forældre, som har et ordblindt barn?. Ofte bliver ordblindhed opdaget alt for sent i nogle kommuner mens andre kommuner er hurtigere til at stille diagnosen og stiller hjælpemidler til rådighed, som f.eks. it-rygsækken og andre hjælpemidler til den enkelt ordblinde.

Børn med ordblindhed er ret ofte bagud i dansk, matematik, engelsk og andre fag. Dermed kan ordblinde også være bagud med det mentale og have problemer i det sociale miljø. Det kan ofte ligge til grund for, at man ikke ligger på niveau med sine andre klassekammerater. Man har også svært med, at være samme med nogle på sin egen alder, men ville hellere være sammen med andre, som er mindre end en selv.

Det kan ofte være fordi, man ikke føler man passer ind med sine klassekammerater så man søger hen til en anden klasse, som man føler sig bedre tilpas med f.eks. de mindre klasser.

Hvor tidligt kan børn med ordblindhed opdages i dag?

Typisk opdages ordblindhed først, når man starter i folkeskolen. I mange tilfælde skal eleven helt op i første eller anden klasse før man skal lære det basiske i danskundervisningen.

Der er mulighed for, som ordblind, at få it-rygsæk af skolen for, at kunne få en støtte igennem folkeskolen.

Tip til dig som forældre: Få det på skrift at dit barn er ordblind, så du har mulighed for at søge hjælpemidler.

Hvorfor er man ordblind?

Lige siden man startede på at forske ordblindhed, hvad det kan skyldes, så har der været mange teorier om hvad der kan ligge til grund for, at man er ordblind?

F.eks. kan det være en mental påvirkning på hjernen, siden at det giver problemer med, at kunne læse og skrive, da det er hjernes receptorer der styre hvad hjernen kan udføre.

Det er almindeligt, at man kan arve ordblindhed fra evt. farmor, farfar eller andre i familien. Det kan også ligge langt tilbage i familien med en, der var ordblind.

Tip til dig som forældre: Støt, vær vejledende og hjælpsom overfor dit barn. Det kan være med til at give dit eget barn selvtillid og et betryggende miljø så de har nogen at støtte sig til når det bliver svært i skolen eller udenfor skolen.

Hjælpe børn med lektier, når man selv er ordblind?

Det som Ordklar anbefaler forældre, som er ordblinde, og har et ordblindt barn, det er at hjælpe på de områder, hvor du, som forældre, er rigtig god og samtidig viser en støtte til dit barn for, at give dit barn en højere selvtillid på skolebænken.

Er det ikke muligt så vil Ordklar anbefale dig at gå andre veje frem for at hjælpe dit barn til at kunne læse og stave.

At man evt. kontakter skolen og hører om der er mulighed for evt. hjælp ved privatundervisning efter skole eller anden form for undervisning, som kan hjælpe barnet med at stave og læse.

Fakta til ordblinde

Få et uforpligtende tilbud på Foredrag!

Lad også få en samtale sammen og høre hvad jeg kan tilbyde dig.
Hvis du bare sender mig dit telefon nr og navn i e-mail så vil jeg kontakt dig inden for 48 timer på alm hverdag.

Kontakt mig på: Send e-mail her

Hvorfor har jeg ikke den rigtig uddannelse? (og hvad skal du gøre ved det)

Bemærk: Du tilmelder dig Ordklars nyhedsbrev.

Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?