Whocopied.me protects this content
Hvordan lærer man en ordblind at læse? Opret nyheden: 12/03/2016

Jeg har brugt tid på at undersøge på nettet, hvordan kan ordblinde lære bedst, og samtidig ville ordblinde, oftest også blive bedre til at læse? Det kan også være svært for forældre, at vide, hvordan man skal lære et ordblindt barn at læse eller stave.

 

Så i denne artikel har jeg fundet nogle gode løsninger, som jeg ofte selv bruger i min hverdag.

Hvad med biblioteket? - Kan de hjælpe mig?

Der findes et lokalt bibliotek i dit område, hvor du kan låne bøger, så kan i evt. gå sammen ned og finde en bog i kan læse sammen, eller barnet evt. selv kan læse eller få læst højt.

Find nogle bøger, som virkelig sørger for, at den enkelte ordblinde noget. Du skal finde barnets interesse, det kan være barnet er glad for heste, computere eller noget helt andet, som virkelig siger dit barn noget.

Men har du svært ved at finde nogle bøger til dit barn, så er det oftest en god ide at spørger skolen, hvad de anbefaler, at man skal kigge efter af bøger til barnet.

Tips: Start stille og roligt ud i stedet for, at gå for hurtigt ellers kommer det til at give problemer i sidste ende.

Lav selv nogle små opgaver - Altid en god start!

Som forældre drømmer man tit om hvorfor gør skolen ikke noget for mit barn til, at han bliver bedre til at læse og forstå teksten i skolen. Der kan jeg fortælle dig, at du ikke er den eneste der synes, fordi mange forældre har både på facebook og ved kontakt til Ordklar, har spurgt om skolen virkelig må sådan ting.

 

Så hvis du gerne ville ha‘ dit barn bliver bedre i skolen, så vil nogle små opgaver derhjemme, f.eks. at lave lidt ekstra til dansk opgaverne eller matematik eller andre faglig fag, der at man gerne ville blive bedre i skolen.

 

Men bare rolig, jeg fortæller dig herunder hvordan du selv, som forældre, barn eller ung voksen kommer videre til, at man får succes med skolen og opgaverne.

 

Hvis man selv gerne være blive bedre fagligt - hvad gør jeg så?

Start stille og roligt ud med nogle lette opgaver eller bøger og gør det sværere når, man kan mærke eller se at der er sket en forbedring.

 

Men jeg anbefale dig til, at du ikke starter alt for højt til det ordblinde barn fordi, så mister barnet selvværd og mister hurtig lysten til lære! Man skal prøve at tænke på, at man først skal lære, at gå før man kan løbe og i det her område skal barnet have tryghed og tryghed! Hvilket er vigtigt både for dig og dit barn.

 

Det er vigtigt, at du gør opgaverne sjove for den enkelte ordblinde ellers mister de lysten til, at lære at stave eller læse. Jeg har selv haft det svært, hvor jeg fandt ud af at jeg startede på et for højt niveau, hvor jeg mistede lysten til at læse. Men jeg fik lysten til at lærer at læse ved at eks, så jeg havde lyst til at komme i skole igen.

Det er super vigtigt at du sætter fokus på barnet hele vejen. Få læst højt af forældre eller venner.

Da jeg var mindre var jeg utrolig glad for, at der blev læst højt for mig. Jeg har lært noget ved, at mine forældre skiftede til, at læse højt for hvad gjorde det for dig at de læste højt for dig?.

Hvilket gør at barnet også lærer at høre ordene så man kan genkende dem med tiden.

Tip: Læs det op på en sjov måde, det gør at, du samtidig holder øje med om dit barn lytter efter, da det gør læsningen sjovere. Evt. del det op i små bidder til, at starte med, og så hører om barnet forstår historien eller der er noget mærkeligt, som man tænker over mm.

Videoer kan også hjælpe en til, at forstå indholdet

Ofte er der tit tekst indhold i videoen, f.eks. musik-videoer, dansk faglige, matematik faglige indhold mm. Ved at man høre lyden og ser ordet samtidig giver ordblinde, ofte et indtryk til, at man kan genkende det til næste gang.


Det som videoerne har givet mig er, at jeg har lært nogle ord, som jeg måske aldrig havde lært, hvis det var at jeg ikke havde set videoen.

Få et uforpligtende tilbud på Foredrag!

Lad også få en samtale sammen og høre hvad jeg kan tilbyde dig.
Hvis du bare sender mig dit telefon nr og navn i e-mail så vil jeg kontakt dig inden for 48 timer på alm hverdag.

Kontakt mig på: Send e-mail her

Hvorfor har jeg ikke den rigtig uddannelse? (og hvad skal du gøre ved det)

Bemærk: Du tilmelder dig Ordklars nyhedsbrev.

Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?