Whocopied.me protects this content
Hvordan finder man ud af om ens barn er ordblind? Opret nyheden: 15/10/2016

Jeg vil i denne artikel giver dig nogle symptomer du kan se efter om dit barn har for, at se om dit barn er ordblind. Det er et emne der bliver stillet meget tit på Facebook og på e-mail til Ordklar. Derfor har jeg valgt at gennemarbejde en artikel til dig.

Dermed findes der nogle symptomer på om man er ordblind eller ej? Du vil som udgangspunkt ikke kun slippe af med dit ordblindhed 100%. Det vil jeg komme ind på senere hvordan det kan være?

Hvad betyder det, at være ordblind i Danmark?

Ordblinde i Danmark består af 4-7 procent af danmarks befolkning. Ordblinde bruger ofte ordet ordblind når de skal fortælle omkring det, i stedet for dysleksi, som det hedder i fagsproget, da betegnelsen dysleksi ikke er ligeså udbredt, som ordblindhed.

Hvad er symptomerne på ordblindhed?

Ordblinde har svært ved håndtering af skriftsprog, læsning, stavning, og formulering både på skrift og i stavning.

Derfor er det vigtigt, at ordblinde får stillet hjælpemidler til rådighed til den enkelte ordblinde så hurtigt som muligt. Jeg har derfor gennemarbejdet en guide til dig, som du finder lidt længere ned i artikel.

Ordblinde kan også have svært ved, at forstå andre sprog. Det kan f.eks. være engelsk, tysk eller andet sprog.

Hvordan hjælper man ordblinde?

Hjælpemidler til ordblinde er væsentligt bedre i dag end det var bare for 5 år siden, da jeg blev undersøgt for ordblindhed. I dag findes der apps, programmer og nye hjælpeværktøjer til ordblinde og mange andre muligheder.

Jeg vil dermed beskrive det som et ukendt market, fordi i morgen kommer der nye og smarte apps til ordblinde. Ja, muligheden for apps og programmer er meget større i dag. Der er såkaldt smarte og fede apps til ordblinde som gør, at man f.eks. bare kan tage billeder af ordet eller tekster for at finde betydningen af ordet.


Derfor har jeg langt de mest brugt apps af ordblinde inde i en artikel, så du kan finde dine hjælpemidler her.

Hvordan ved man om man er ordblind? - Kan mit barn være ordblind?

Typisk finder man først ud af, når man er startet i folkeskole, at man er ordblind. Der skal man til at lære at læse og skrive. Det er vigtigt at man som forældre er meget obs på om ens barn er ordblind eller ej?

Ved at man tester barnet for ordblindhed, kan det give barnet bedre selvværd i forhold til, at stave og samt læse.

Godt tip: Det vil være en rigtig god ide, at købe nogle bøger og læse højt for barnet. Samtidig med at man læser, så se på billederne og fortæl ordet. Der er flere undersøgelser som viser at det er en god ide, at hjælpe barnet.

Jeg vil som udgangspunkt hellere blive testet for ordblindhed end, at man først finde ud af det om mange år efter f.eks. når man skal starte på ungdomsuddannelse eller andet. Da jeg selv fandt ud af, flere år efter at det har givet mig problemer i forhold til, at kunne stave og læse. Så jo hurtigere man bliver testet for ordblindhed jo bedre er det!