Hvert år finder flere og flere, VUC, skoler og uddannelser og mange andre steder, ordblinde. Mange af dem er blevet testet for ordblindhed, mens andre ikke har været testet før.

Ordblindhed er hvor mange har svært ved at læse, stave og forstå fagene.Det kan være en besked, som man får på mobilen eller en opgave, som man har svært ved at indse ideen bag. Der efter kan der blive skabt misforståelser på det område.

Tidlige kendetegn på ordblindhed hos barnet/den vokserne.

Det man ofte ser hos en ordblind er, at man har nogle i familie som evt. kan være ordblind, eller ens familie langt ud i fortiden har haft ordblindhed, uden at man har vist det.

Jamen bøgerne siger mig intet?

Viser også helt klart, man ikke har lyst til at læse bøger, der findes der lydbøger hvor den enkelte ordblinde kan lytte til bogen ved at, høre bogen på cd eller mp3.

Det Ordklar går ind og anbefaler, ordblinde til at gøre er, at tage en snak omkring hvordan, skal det blive sjovt for den enkelte ordblinde at læse? Skal det være sjov læsning, skal det være alm undervisning eller skal der blive læst højt for en?

Oversætte lyd til ord

Ofte som ordblind kan det også være utroligt svært, at få lyden over til ordet, og det meget normalt, at man kender ordet, men det kan være svært for den enkelte ordblinde ikke, at kunne oversætte den enkelte lyd til ord.

Tips til dig: Ofte det jeg gøre er, at ringe til en, som jeg stoler på og samtidig har lyst til, at hjælpe mig med noget tekst og spørger personen, ”Hvordan er det jeg staver til det her? F.eks. Hukommelse eller et andet ord

Ja, det er mig på billedet her ved siden af. Jeg er selv ordblind og driver og står for undervisning på Ordklar.dk. Jeg fortæller mine historier igennem mit liv, som ordblind, både til forældre og børn som søger efter viden til Ordblindhed.

Jesper Petersen Ejeren af Ordklar.dk

Få adgang til Ordklar

Få adgang til Ordklar gratis!