Whocopied.me protects this content
Hjælpemidler - Hvorfor søg om hjælpemidler hvergang som ordblind? Opret nyheden: 27/03/2019

Hjælpemidler til ordblinde kommer til, at kunne hjælpe den enkelte ordblinde langt hen af vejen. Det er alt lige fra blive bedre til, at stave og læse.

Så hjælpemidler til ordblinde spiller en vigtig fakta 100%

Jo hurtigere man tildeler hjælpemidler til den enkelt ordblinde jo bedre er chancen for, at kunne hjælpe den enkelt ordblinde bedre og langt hen af vejen.

Det kan være svært at forstå, hvordan kan kommuner/folkeskoler være så langsom overfor ordblinde i 2018?

 

Men lige så snart man starter på uddannelse så få man kastet hjælpemidler i hovedet på ingen tid. Det har jeg hørt fra flere ordblinde at dette sker.

Hvordan kan det være at system som i Danmark vil undgå at hjælpe ordblinde?

Her tænker jeg på folkeskole og kommune systemet. Hvor jeg ofte ser at hjælpen kommer på ingen måde frem til enkelte ordblinde som har et behov for hjælp med at kunne læse og stave.

 

Her under vil der også være en infografik til, at vejlede dig.

Danmark taber en masse ordblinde på vejen pga et langsom system!

Dermed har jeg også spurgt en del flere som har haft problemer med en kommune eller folkeskole.

Det er som ofte der hvor jeg ser, at fleste forældre opgiver deres sag med ordblinde pga det går for langsom eller, at man ikke vil vise en form for støtte til den enkelte ordblinde.

Jeg tog kontakt til bruger/nyhedsbrev tilmeldt om de vil svare på to hurtig spørgsmål.

Dem som har deltaget vil gerne være har jeg givet muligheden for, at ikke fremstå med deres navn eller ligne. Som sagt så er de anonym

Hvordan kan det være at Hjælpemidler til ordblinde kommer forsent eller aldrig kommer frem?

Jeg har taget nogen af de kommentar som folk har kommet med i forhold til undersøgelsen. Dermed vil jeg også komme med mit syns på hvordan jeg forholder mig til det som bliver skrevet. 

Jeg synes der er kommet en meget god debet ud af stille disse spørgsmål til jer som har deltaget.

 

"Total uproffestionel skoleleder, der gjorde ALT, for at trække tingene ud i langdrag, fordi de ingen penge havde, fik alt lagt over på forældrene, så de fik al skylden og ansvaret. Havde ikke nogen der kunne hjælpe de ordblinde. Fik ikke hjælp for vi gik i Ankestyrelsen"

Min kommentar:

Jeg synes det er helt forkert, at skoleleder trækker tingene ud i langdrag i forhold til, at forældre vil med sikkerhed følge, at man bliver holdt for nar.

Hvilket jeg synes personligt at er helt forkert at man holde forældre for nar i det her.

Man skal som udgangspunkt ikke ligge alt over på forældrene at de får skylden eller ansvaret.

Det er som udgangspunkt skolen/kommunen som skal være med til, at hjælpe den enkelte ordblinde med at komme videre til, at blive bedre til at stave og læse m.v.

Det er forkert at forældre eller ordblinde skal så langt ud med, at få deres sag for Ankestyrelsen.

Hvis hver eneste sag skal op i ankestyrelsen for, at forældre får medhold i det som forældre/ordblinde har problemer med så ved jeg med sikkerhed, at sager vil stige med tiden.

Det er kun et spørgsmål om tid før, at der er flere og flere sager hvor forældre tager deres sag i Ankestyrelsen.

 

"Vi valgte efter 6 kl og flytte vores datter - hun var nedbrudt psykisk. Vi er rystet over hvor dårlig folkeskolen er til og varetage de ordblinde elever..."

Min kommentar:

Hvordan kan det være at man skal flytte sit barn fra den skole man har starte på og hvor man har fået venner igennem tiden.

Det er at tag eleven ud af sine faste tryghed for det enkelte barn.

Ved at flytte den enkelte ordblinde fra A (skole) til B (skole) så skal den enkelt ordblinde kæmpe med sit handicap som er ordblindhed og samtidig skal ha nye venner.

Jeg synes det er forkert at kommunen ikke går ind og sagen og støtter det enkelte barn op til, blive på skolen og der bliver tilpasset hjælpemidler til det enkelte barn.

 

Hvor vigtig er hjælpemidler til ordblinde?

Hjælpemidler til ordblinde spiller ofte en betydning for den enkelte ordblinde. Dermed bliver hjælpemidler til ordblinde også mere og mere vigtig med tiden.

Det er kun spørgsmål om tid før, at man ikke kan undvære hjælpemidler til ordblind.

Hvilke hjælpemidler til ordblinde er der?

De hjælpemidler som jeg ofte anbefaler til ordblinde det er alt lige fra Apps, CD-Ord, IntoWords eller andre programmer som kan være med til, at hjælpe dig langt hen af vejen som ordblind.

Hjælpemidler for ordblinde er utrolig vigtig og jeg vil som udgangspunkt sig til dig, at du skal som udgangspunkt få de hjælpemidler så hurtigt som overhovedet muligt.

Det som ofte er vigtigt for ordblinde er fx. apps og de rigtigt programmer som fx CD-Ord, IntoWords, App writer.

De programmer som kan være med til, at spille en bedre fakta for den enkelte ordblinde med sine hjælpemidler til ordblind.

Hermed sagt at jo hurtigere/tidligere der bliver tildelt hjælpemidler jo bedre blive du også stillet.

It-rygsækken til ordblinde - Giver en masse gode hjælpemidler til ordblinde

It-rygsækken til ordblinde ser jeg personligt som en vigtig fakta til ordblinde. Det er sådan som, at få de rigtigt hjælpemidler til ordblinde.
Og It-rygsækken ser jeg klart som et slags værktøj som kan gå ind og giv den enkelte ordblinde en masse støtte. Det kan være alt lige fra at læse og skrive til en masse andet.

Ved at man bliver tildelt it-rygsækken så hurtigt som overhovedet muligt så spiller det også en betydning for den enkelt ordblinde med selvværd/selvtillid i skolen, uddannelsen og personligt.

 

Hvorfor skal man afleverer hjælpemidler tilbage - Når man er ordblind?

I 2018 for tog jeg en undersøgelse som viser en tæt kamp om man skal afleverer hjælpemidler tilbage når man evt stopper på uddannelse eller jobbet eller om man måtte beholde sine hjælpemidler.

Du vil ha mulighed for, at se infografikken om undersøgelsen som har fortaget. Det kan måske være med til, at giv dig et indblik i hvordan det ser ud.

infografik - hjælpemidler - Hvorfor søg om hjælpemidler hvergang som ordblind