Whocopied.me protects this content
Google docs som ordblind - 2 tips til dig - Google Docs Opret nyheden: 06/01/2020

Kender du overhovedet Google Docs? Er du træt af microsoft word som hvor at du bare skrive noget tekst i stedet for at bare tale frem for at teksten bliver skrevet for dig.

Jamen så er Google Docs en perfekt løsning til dig

Og Når ja du bliver rigtig gode venner med Google Docs 

Google Docs Det er et værktøj som er online. Det hjælper dig som ordblind hvis det er at du er super skarp i at udtale ord og du er bare super dårlig til at skrive.

Jamen så Findes der nogle smarte gode funktioner i Google Docs

Personligt er jeg rigtig glad for at bruge Google Docs det giver mig en masse gode muligheder. Hvor jeg slipper for at skrive en masse tekst men hvis jeg bare taler så går det faktisk meget hurtigere

Jeg snyder på ingen måde ved at bruge Google Docs.

Google Docs Det hjælper mig faktisk bare med at få skrevet teksten for mig uden at jeg skal tænke på grammatikken og meget meget mere

Skal jeg give dig et par gode tips til at komme i gang med Google Docs i dag Jamen så lad os komme igang.

 bare rolig det bliver faktisk ikke så teknisk svært som du måske går og tror jeg tager med for start til slut hvor du lære at forstå Google Docs.

Hvad for du ud af Google Docs

Personlig synes jeg det er faktisk at bare snak.

Så bliver faktisk teksten skrevet for mig uden at jeg skal røre en finger og uden at blive som skal tænke over hvordan det skal staves.

Google Docs er faktisk et værktøj som kan gøre rigtig meget for dig som ordblind

Jeg kan selv brug af Google docs når jeg skal skrive større artikler eller bare guide til dig som bruger Ordklar. Så giver det mig en masse gode muligheder for at komme langt hen af vejen.

Bedre ordforråd ved at tale 

Jeg synes personligt selv at jeg har et langt bedre ordforråd ved at tale i stedet for at skrive. Bare rolig, du er ikke alene om det!

Du er ikke helt alene med at du har et langt bedre ordforråd det at tale fremfor at skrive.

Hvad gør du så i skolen 

Lad være med at bruge tale funktion når du er i skole og skal ha dansk evt. Jeg vil klart anbefale dig at så du bruger dine fingere til at skrive og samtidig læse. Dermed skal du skrive en rapport til en bestemt dato og du må lave den derhjemme. Jamen så er der gode muligheder for at bare lave tale funktion til at skrive teksten for dig.

Jamen så er der en helt oplagt mulighed fordi det her. Der kan du jo godt gør brug af dit værktøj.  Og du bliver glad for din tale funktion til google docs som ordblind.

Men er det sådan at du skal gør det til eksamen eller ligne. Jamen så må du bare gør brug af dine hjælpemidler som ordblind, jeg er bestemt over bevist om at du skal gør brug af andre hjælpemidler da jeg er sikker på at du ikke "bare" kan tale til eksamen og få skrevet teksten.

DOG SKAL DU VÆRE OBS PÅ: Det er langt fra alle skoler som siger til dig til eksamen. Du må faktisk gerne tale til eksamen i mikrofon.

Men jeg har en lille opgave til dig

Når denne artikel slutter. Så har jeg et link som du kan downloade en pdf-fil. Hvor du skal have tale og så få Google docs til at skrive teksten for dig.

Det tager flere timer og det tager bare et par minutter men det er en rigtig god øvelse for dig for at du ligesom får en rigtig god start til Google Docs 

1: Hvordan kommer du i gang nu?

Men du skal starte i Google Docs så er det sådan at du skal have en Google konto for at kunne komme i gang med Google Docs

Når du har oprettet en google konto, jamen så er tiden kommet til at vi SKAL i gang med Google docs.

Google docs

Og så skal du Klik på "Drev" den har en anden backgrounds farve i forhold til de andre.

Opret google docs

Jamen nu er det sådan at du skal i gang med at oprette et Google Docs dokument. klik på Google Docs for at opret det!

2: Sådan kommer du i gang med at tale

Jamen nu hvis du bare igang med at tale til dokumentet.

Tal til google docs nu!

Jamen her på billedet her kan du se hvordan det hele bare tale. Vil dog anbefale dig at du TALE klart til den så du ikke får et ord som du bare ikke forstår noget af overhovedet.

Vil gerne fortælle dig nogle sindssyge vigtige punkter som der er utroligt vigtigt for dig som ordblind 

Når du taler til computeren så er det ikke altid den skal 100% korrekt (Dog bliver det bedre og bedre for hver dag der kommer i it-verden. Google bliver bedre til at forstå det dansk sprog og hvordan du staver til det.)

Jamen det gør at du bare siger Jamen Find teksten til jeg kan ikke finde ud så vil jeg anbefale dig at før du bare siger fint at teksten er gode at du har talt så videre og så er du lige bruger 10 til 20 minutter på at bruge dine hjælpemidler. Det kan være fx: CD-Ord, AppWriter eller Intowords til at hjælpe dig et godt stykke videre som ordblind med at få skrevet teksten god og klar til evt undervisning mv.

For teksten har ikke skrevet 100% korrekt. Så vil hele tiden anbefale dig at få læst teksten igennem og kig på hvad der mens og ret det med det samme.

 

Nå nu skal jeg del opgave med dig. Jeg vil som udgangspunkt anbefale dig at du Download den. Læser hvad der står og der efter få gjort/lavet opgaven med det samme.

Jeg har dermed opdelt opgaven til dig i punkter. Men du vil du kunne læse meget mere om her.

DOWNLOAD NU!