Whocopied.me protects this content
Hvordan forbedre jeg mit snit på uddannelsen/skolen? Opret nyheden: 28/06/2018

Det som jeg lært en del af på VUC Hillerød da jeg tog min 10 klasse og da jeg tog matematik B på VUC Lyngby. Det var meget af det med at gør sit bedste af det bedste.

Dermed sagt læst jeg en del omkring at holde fokus i skolen med div opgaver. Hvordan kunne jeg gøre og hvad måtte jeg ikke gøre osv.

Den skal være med til, at kunne fortælle dig hvordan jeg har gjort med min uddannelse i forhold til, at opnå de ting jeg gerne vil opnå som ordblind.

Det kan godt være at jeg som ordblind har det svært men hvis du kan overholde mange af de her punkter så vil det kunne stille dig langt bedre fremover.

1- Fokuser på én ting ad gangen.

Det var ved at ligge mobilen væk og gør sådan at jeg ikke kunne bruge Facebook. Dermed sagt hvis jeg vidste før jeg skulle i skole at mine forældre vil i kontakt med mig på et bestemt tidspunkt. Så sat jeg en alarm til som kunne gør mig opmærksom på hvornår det var.

Dermed sagt så alt hvad der hed at læse beskeder eller skrive beskeder det måtte jeg ligesom vente til, at jeg fik pause eller med andre ord fik fri.

Så drop helt mobilen og Facebook i skole tiden. Du skal ha fokus på din opgaver i skolen 100%.

Dermed sagt så lært jeg det også ved at jeg ligesom tog matematik B der havde jeg 0% fravær. Hvordan kan det være? (Det kan du læse om længere nede.)

2- Udsæt ikke tingene

Også meget af det som jeg lært var at jeg skal ikke udsæt mine opgaver. Det kommer kun til, at selv bide mig hårdt på røven ved at jeg ikke laver mine opgaver. Ønsker jeg en god karakter så er jeg også nød til, at lave mine opgaver.

Så om jeg skal bruge 2-3 timer efter skolen der hjem eller evt få hjælp af din lærer så gør det.

Dermed lad være med at udsæt dine opgaver 1 eller flere dage. Det kommer som sagt kun til at bide dig selv HÅRDT i røven hvilket vil sige, at du muligvis kan få en dårligere karakter i skolen.

3- Bare skrive (lad være med at tænke på stavefejl i skolen)

Da jeg skulle skrive nota'er til matematik eller dansk. Så skrev jeg dem altid med det samme. Det vil sige, at jeg brugte slet ikke CD-Ord eller IntoWords til, at kunne hjælpe mig med at stave. Hvis jeg var usikker på et ord så fik jeg evt hjælp af dem fra klassen af eller læreren.

Grunden til, at jeg ikke brugte CD-Ord eller IntoWords var mest af alt fordi jeg skal ikke sidde og kæmpe med programmerne.

Så her skal du bare skrive så frit som overhovedet muligt uden hjælpemidler og så når du kommer hjem. Så kan du bruge tid på, at læse det igennem og bruge CD-Ord og intowords.

Dermed skal du ikke være færdig på 5-10 minutter men brug gerne godt med tid. Det vil sig 30 minutter til 1 time eller mere.

4- Fravær på skolen?

Det med at tag kørekort og tandlæge besøg osv. Få dem ude for dit skema. Det vil sige har du første fri kl 14. Så prøv så vidste muligt at lave aftale efter kl 14. Din skole er mest vigtig af det her. Det kan samtidig være med til, at hjælpe dig med at holde fokus i skolen.

Dermed henviser jeg lidt tilbage til fokuser på én ting af gangen.

5- Brug din venner i klassen

Brug evt dine venner i skolen. Få evt hjælp til, at lave opgaver eller ligne hvis der skulle være spørgsmål og deltag evt en gruppe opgaver selvom det måske kan være svært for dig. Det giver dig rigtig meget ekstra ved at lave den slags ting samme med dem fra klassen.

 

Tips til dig som vil ha ekstra meget ud af det: