Whocopied.me protects this content
Få læse undertekster op hurtigt og nemt via mobilen Opret nyheden: 26/03/2019

Hvad kan SubReader gøre for ordblinde, som har svært ved at læse undertekster?

SubReader giver alle ordblinde mulighed for at få læst underteksterne op på film og serier, igennem telefonen. Det er muligt at bruge SubReader på Netflix, HBO Nordic og Viaplay, samt i de biografer som har købt systemet. Det betyder, at hvis man som ordblind gerne vil se en film, så har man ikke brug for at få en forældre, venner eller andet, til at læse underteksterne op. SubReader forstyrrer samtidig heller ikke andre, så man kan sidde med en gruppe af mennesker, uden at de ved man er ordblind. 

Hvis man skulle prøve SubReader, er det så gratis? Eller koster det noget? 

SubReader er gratis at bruge den første måned, her kan man forsøge sig med alle funktionerne, som for eksempel oplæsning på Netflix, HBO Nordic og Viaplay. Efter den gratis måned er gået, koster det 79 kr/måneden at bruge SubReader Home. SubReader vil altid være gratis at bruge i biografen, på alle film.

Læst op på computer

Hvor kan man bruge SubReader hvis man vil i biografen?

Lige nu fungerer SubReader rundt omkring i Danmark, og der kommer hele tiden nye biografer til. Det er muligt at se hvilke biografer der understøtter SubReader Lige nu kan man bruge SubReader i følgende biografer;

- NIbe Biograf
- Fjerritslev Kino
- Kulturbiografen Frysehuset (Holbæk)
- Rødding Bio
- Solrød Bio
- Toftlund Bio
- Victoria Teatret (Sorø)
- Bio Bernhard (Præstø)
- Brørup
- Grenaa
- Ry Biograf
- Lemvig Biograf
- Bio Langeland (Rudkøbing)
- Jelling Biograf
- Kinorevuen

Hvordan kan man hurtigt komme igang med at bruge SubReader hvis man vi se en film på Viaplay, Netflix eller HBO Nordic?

Det er utroligt nemt og hurtigt at komme igang med SubReader, og det kræver kun nogle få ting, før man er klar til at få læst undertekster op.

  1. Opret et SubReader Home medlemskab på SubReader.
  2. Download SubReader.
  3. Download Google Chrome til den computer du vil se film på.
  4. Installer SubReader Home udvidelsen til Google Chrome
  5. Log ind på SubReader appen og scan QR koden i Google Chrome.

Hele opsætningen er illustreret med link, billeder og video. Her gennemgås der præcis hvad der skal gøres, for at komme igang.

Hvad er fremtiden for SubReader?

Der er mange spændende ting i støbeskeen, og forhåbentlig lykkedes de alle sammen. Noget af det der arbejdes på er, at få SubReader til at virke på TV-kanaler, flere streamingtjenester og på andre platforme end computeren. Der arbejdes på at få SubReader ud i alle landets biografer, og samtidig på at gøre brugeroplevelsen bedre. Måske kommer der også helt tredje muligheder, hvor man kunne have brug for oplæsning, hvor det ikke er tilgængeligt i dag.